Windows 10


Windows 10 – sistem de operare pentru calculatoare personale, dezvoltat de compania Microsoft, face parte din familia sistemelor de operare Windows NT.

Producator:

Licenta:

Dimensiunea:

Pret:

Arhitectura:

Interfata:

Actualizat:

Microsoft

Versiunea de incercare

Depinde de editie

De la 475 Lei Cumpara

x86, x86-64, UWP

Romana / Engleza

27/10/2017

Windows 10 include o arhitectura de aplicatii “universala”, care extinde functionalitatea aplicatiilor Metro. Acum aceste aplicatii pot fi dezvoltate pentru a fi difuzate pe alte produse Microsoft – inclusiv tablete, calculatoare, smartphone, sisteme incorporate, Xbox One, Surface Hub si HoloLens.

Interfata Windows 10 a fost revizuita pentru a oferi o tranzitie intre interfata pentru manipularea obisnuita si interfata, optimizata pentru ecrane tactile in functie de metoda de introducere. Acest lucru este valabil pentru laptopuri cu ecran tactil si tablete cu statia de andocare. Ambele tipuri de interfete includ meniul Start actualizat, similar cu meniul Windows 7, si contine elemente din interfata Windows 8.

Windows 10 de asemenea contine functia desktopuri virtuale, browser web Microsoft Edge si o colectie de aplicatii noi si actualizate.

In plus, Windows 10 include suport integrat pentru scaner de amprenta si sistem de recunoastere a fetei, functii noi de securitate pentru medii de afaceri, suport pentru tehnologii DirectX 12 si WDDM 2.0 pentru imbunatatirea performantelor grafice in jocuri.

Pentru a stimula raspandirea Windows 10, Microsoft a anuntat, ca in primul an de la lansare sistemul de operare Windows 10 va fi disponibil pentru upgrade gratuit pentru utilizatorii versiunilor licentiate Windows 7 si Windows 8.1.

Windows 10
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *