Vivaldi


Vivaldi – browser web bazat pe Chromium, ofera functii si caracteristici versiunii vechi Opera. Browser rapid, capabil sa ruleze si pe calculatoare vechi.

Vivaldi Producator:
Licenta:
Dimensiunea:
Sistem:
Interfata:
Actualizat:
Vivaldi Technologies
Freeware (gratuit)
35.2 MB / 40.6 MB (x64)
Windows / Mac OS X / Linux
Romana / Engleza
06/01/2016

Red Download Button

Descrierea programului

Vivaldi este dezvoltat de o echipa sub conducerea lui Jon S. von Tetzchner, unul dintre coautori versiunii vechi a browserul web Opera.

Ideea principala in crearea noului proiect Vivaldi – browser rapid, care va lucra pe echiparea hardware slaba si va lua in considerare cerintele si dorintele individuale a utilizatorilor.

Browser se bazeaza pe Chromium, desi ofera interfata, functiile si caracteristicile, cunoscute dupa versiunea veche a browserului Opera. Printre acestea: vizuaizarea site-ului in forma de miniatura la trecerea cursorului pe fila; panou web traditional (Speed Dial) cu comutarea intre file si istoric, Download Manager la fel ca pe Opera vechi; panoul din stanga si note, precum si o multime de setari pentru configurarea browserului.

Vivaldi se afla in etapa de testare preliminara Technical Preview, iar in viitor dezvoltatorii promit sa adauge suport pentru e-mail, sincronizarea, navigarea speciala cu ajutorul tastaturii, extensii si completari. De asemenea, se vor efectua lucrari asupra performantei, pentru a face Vivaldi cel mai rapid si eficient browser.

Caracteristici principale browser Vivaldi

Comenzi rapide

• Utilizezi posibilitatile tastaturii la maxim? Atunci ai noroc. Comenzile rapide permit utilizarea imediata a setarilor dorite, istoricul, file deschise, marcaje si mult mai mult cu o singura combinatie de taste. Dezvoltatorii incearca sa faca componenta “Comenzi rapide” personalizabila, permitand utilizatorului sa adauge comenzi proprii pentru a le rula rapid.

Note

• In Vivaldi exista posibilitatea de a adauga note in timpul navigarii pe Inernet si adauga capturi de ecran direct in bara laterala Note. Notele vor tine minte automat, ce site-uri vizualizezi in acest moment, permitand sa adaugi etichete pentru o organizare usoara a inregistrarilor si cautarea ulterioara usoara.

Panou web

• Acces rapid la toate site-urile preferate dintr-un panou web. De asemenea, poti crea grupuri pentru acces rapid. Organizeaza site-urile tale pe baza intereselor, cum ar fi sport, stiri si dispozitive mobile, sau in alt context, cum ar fi locul de munca, scoala, etc. Poti de asemenea sa adaugi foldere pentru acces rapid. Aceasta caracteristica este destul de puternica.

Gruparea taburilor

• Prea multe file deschise neorganizate pot ingreuna gasirea paginii web necesare. Organizeaza taburile in browserul web Vivaldi prin gruparea mai multor taburi in unul singur. Doar trage tabul in altul pentru gruparea usoara.

Tehnologii web moderne

• Vivaldi nu are doar un set de functii puternice, da si este construit pe tehnologii web moderne. Motor – Chromium. Se utilizeaza JavaScript si React pentru interfata cu utilizatorul, cu ajutorul Node.js, Browserify si numarul mare de module NPM.

Bara de marcaje

• Este adaugata posibilitatea de a modifica pozitia barei – in partea de sus sau partea de jos a ferestrei browserului. In momentu de fata pe bara poate fi plasat continutul oricarui folder din lista de marcaje, iar in viitor posibilitatile de a lucra cu bara de marcaje se va extinde in mod semnificativ.

Afisarea imaginilor

• Posibilitatea de a dezactiva in intregime sau in parte afisarea imaginilor (lasand browserului posibilitatea de a incarca imagini doar din memoria cache) ramane functia populara a browserului. In acest caz – browser Vivaldi, in care se incearca readucerea tuturor caracteristicile obisnuite pentru utilizator.

Suport extins pentru interfata lingvistica

• In ziua de astazi browserul Vivaldi poate “vorbi” in mai mult de 35 de limbi, inclusiv limba romana. Ar fi demn de remarcat ca in numarul de limbi disponibile sunt si unele care nu sunt incluse in alte browsere, cum ar fi Galiciana, Armeana, Macedoneana, Islandeza.

Vivaldi
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *