Windows Defender nu este atat de simplu cum pare


Protectia Windows 10 a suferit schimbari majore. Cu lansarea Creators Update antivirusul din sistem a devenit Centrul de securitate Windows Defender, care contine diferite componente si functii de protectie a sistemului de operare.
Pe langa imbunatatirile vizibile, care pot fi vazute ruland aplicatia Centrul de securitate Windows Defender, Microsoft a acordat atentie motorului antivirus. Compania a marit eficienta sistemului de detectie pentru a asigura protectie maxima.

In documentul “Evolution of Malware Prevention” (“Evolutia sistemului de prevenire a amenintarilor”), Microsoft vorbeste despre invechirea sistemului de detectie pe baza de detectii traditionale si sublinieaza, ca antivirusul modern trebuie nu doar sa blocheze amenintarile malware, dar si sa previna alte tipuri de amenintari, care ameninta datele utilizatorului.

Nu doar o protectie de baza

Dezvoltatorii Windows Defender in ultimii doi ani au lucrat pentru a crea unul dintre cele mai avansate sisteme de protectie de pe piata. Aproximativ 97% din programe malware sunt detectate la nivel local, iar altele 3% sunt neutralizate cu ajutorul tehnologiei de invatare automata, care fac parte din sistemul de protectie in Cloud.

In publicatia sa Microsoft spune: “Detectia euristica, analiza comportamentala si modele de invatare automata lucreaza impreuna, pentru a identifica amenintarile potentiale si pentru a le trimite in infrastructura cloud pentru o analiza detaliata, care ofera resurse puternice, indisponibile pe calculatoarele clientilor. Cele mai intensive modele de invatare automata, cum ar fi Deep Neural Networks, formeaza sistemul cloud la un nivel cu modelele traditionale”.

Gigantul tehnologic mentioneaza, ca Windows Defender utilizeaza nu doar sistemul traditional pentru detectarea si eliminarea amenintarilor, dar si tehnologii cloud de invatare automata si functii avansate, incorporate in sistemul de operare, cum ar fi izolarea aplicatiilor si sistemul de protectie impotriva exploit (Exploit Mitigation).

Si anume, Windows Device Guard permite rularea doar aplicatiilor de incredere, iar Windows Application Guard izoleaza amenintarile intr-un container separat, ca sa nu afecteze sistemul real.

Windows Defender nu este atat de simplu cum pare
3.8 (75%) 4 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *