Windows 10: de ce nu se recomanda verificarea actualizarilor 1


Pentru a evita instalarea actualizarilor preliminare in versiunea stabila Windows 10, se recomanda renuntarea la actualizarea manuala – utilizarea butonului «Cautati actualizari».


Actualizarile pentru Windows 10 – este un subiect al discutiilor. Saptamana trecuta Michael Fortin, vicepresedinte corporativ al Windows, a publicat un articol despre procesele de testare si monitorizare actualizarilor in Microsoft.

Actualizarile preliminare pentru Windows 10

Microsoft lanseaza actualizari cumulative in a doua zi de marti a fiecarei luni – aceste actualizari sunt cunoscute sub denumirea de versiunea «B». Redmond de asemenea poate lansa actualizari in a treia sau a patra saptamana a unei anumitei luni – versiunea «C» si versiunea «D».

Fortin spune, ca actualizarile «C» si «D» sunt lansari preliminare, adica versiuni care se afla in faza de testare si vor fi lansate automat ca parte a urmatoarei versiuni «B» cu actualizari de securitate, daca functia actualizarilor automate nu este dezactivata.

Versiunile actualizarilor «C» si «D» sunt disponibile pentru descarcare pentru orice utilizator Windows, daca se verifica manual disponibilitatea actualizarilor. Cu alte cuvinte, daca apesi butonul «Cautati actualizari», vei putea instala actualizarile preliminare, care nu au nici o legatura cu securitatea in versiunea stabila Windows.

Ar trebui sa verific manual actualizarile?

Daca vei apasa butonul «Cautati actualizari», actualizarile preliminare vor putea fi instalate pe dispozitiv. Microsoft nu afiseaza ferestre de dialog sau notificari despre, ca utilizatorii pot instala actualizari preliminare cand se verifica manual actualizarile.

Microsoft ar trebui sa informeze utilizatorii sistemului de operare despre starea actualizarilor, de exemplu, sa afiseze o solicitare pentru instalarea actualizarilor preliminare la verificarea manuala disponibilitatii actualizarilor. Desi unii utilizatori vor sa obtina actualizari cat mai repede, iar altii prefera sa nu se implice in dezvoltarea versiunilor preliminare.

Singurul lucru pe care poti sa-l faci, pentru a evita instalarea actualizarilor preliminare – sa renunti la utilizarea butonului «Cautarea actualizarilor» in Windows 10.

Windows 10: de ce nu se recomanda verificarea actualizarilor
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Windows 10: de ce nu se recomanda verificarea actualizarilor

  • alexje

    Mie imi place sa primesc cat de rapid orice update, dar mi-am busit sistemul de cateva ori. Eu care nu credeam ca poate fi ceva nasol. Ceea ce m-a scos din sarite cel mai tare, acum ceva luni, un update de Win10 care lasa wifi-uk laptopului sa porneasca la lansarea os-uli. Trebuia sa-l activez manual de fiecare data.