Techradar: Cele mai bune instrumente gratuite de securitate 2017


Portalul Techradar a realizat un rating a celor mai bune instrumente gratuite de securitate , care pot oferi protectie completa pentru PC impotriva virusilor, programelor potential periculoase si amenintarilor, care incearca sa fure date personale.
Un antivirus de incredere este un instrument important pentru fiecare calculator, conectat la Internet. Cu toate acestea, nu intotdeauna este suficienta prezenta lui. Programul antivirus trebuie sa protejeze impotriva aplicatiilor nedorite – programe, care se comporta diferit fata de virusi, desi pot afecta siguranta utilizatorului. Uneori este suficient sa treci de o bifare in timpul instalarii unui program legitim, si pe calculatorul tau se va instala un program adware.

Techradar: Cele mai bune instrumente gratuite de securitate 2017

Antivirusul principal trebuie sa protejeze in timp real, pentru a bloca tentativele infectarii PC-ului, iar scanerul la cerere de asemenea poate identifica si elimina programe malware din sistem, daca calculatorul a inceput sa se comporte ciudat.

Conturile tale sunt dorite de infractorii cibernetici, astfel este importanta utilizarea unui manager de parole pentru crearea parolelor puternice si stocarea datelor intr-un depozit securizat.

Portalul Techradar a realizat un rating a celor mai bune instrumente gratuite de securitate, si le-a sortat in functie de importanta. La inceput produse cu scopuri generale, iar la sfarsit – utilitare pentru protejarea impotriva anumitor tipuri de amenintari.

Avast Free Antivirus

Techradar: Cele Mai Bune Instrumente Gratuite De Securitate 2017

Antivirusul gratuit Avast protejeaza calculatorul in timp real impotriva celor mai noi amenintari.

Descarca gratuit

Milioane de utilizatori din intreaga lume folosesc Avast Free Antivirus pentru detectarea amenintarilor imediat dupa aparitia acestora. Produsul scaneaza calculatorul in timp real, iar detectand codul suspect, obiectul este trimis in laboratorul Avast pentru o analiza. In cazul in care codul malware este confirmat, Avast va crea “un vaccin” pentru blocare, care va fi trimis tuturor utilizatorilor antivirusului.

Avast Free Antivirus poate elimina extensii si bare pentru browser nedorite, care de multe ori sunt instalate impreuna cu programe gratuite. Instrumentul incorporat pentru actualizari de software permite instalarea patch-urilor pentru programe. Antivirusul de asemenea include un manager de parole, pentru a proteja datele de acreditare a utilizatorului.

Avast Free Antivirus este un antivirus multifunctional si o platforma excelenta pentru protejarea datelor pe Internet.

Malwarebytes Free

Techradar: Cele Mai Bune Instrumente Gratuite De Securitate 2017

Malwarebytes – unul din primele instrumente, care a inceput sa elimine cu succes amenintarea Locky.

Descarca gratuit

Completeaza antivirusul tau cu un scaner antivirus la cerere.

Malwarebytes Free este conceput pentru a lucra impreuna cu antivirusul principal si ofera protectie impotriva diferitelor tipuri de amenintari, si nu doar impotriva virusilor.

Versiunea gratuita ofera protectie impotriva programelor malware si spyware, precum si rootkit-uri, care obtin acces la zone critice a sistemului fara acordul utilizatorului.

Malwarebytes ofera o versiune Premium pentru 14 zile, care include scaner in timp real, protectie impotriva site-urilor malware, atacuri bazate pe exploit si troieni.

Dupa expirarea perioadei de incercare, vei putea utiliza in continuare programul ca un scaner antivirus la cerere, care elimina programe nedorite si detecteaza amenintarile adware.

KeePass Password Safe

Techradar: Cele Mai Bune Instrumente Gratuite De Securitate 2017

KeePass afiseaza securitatea contului tau si poate genera parole sigure. Parolele vor fi stocate intr-un depozit criptat securizat.

Descarca gratuit

Manager de parole gratuit KeePass permite stocarea si protejarea datelor acriditate in conditii de siguranta.

Utilizatorii moderni pastreaza cantitati mari de date pe Internet, inclusiv documente, fotografii, corespondenta e-mail, date contului bancar, astfel parole puternice sunt o caracteristica de securitate importanta. Din pacate, un numar mare de conturi, necesare pentru utilizarea zilnica, duce la o dificulatate de a tine minte parole puternice pentru fiecare serviciu.

KeePass face acest lucru in locul tau si stocheaza parole generate intr-un depozit criptat, protejat cu o parola-master si un fisier cheie.

KeePass cripteaza datele de logare, parole si note folosind algoritmi simetrice AES si Twofish. Toate obiectele raman criptate in timpul utilizarii programului si nu sunt stocate in memoria cache de pe disc. Spre deosebire de managerul de parole incorporat in Avast Free Antivirus, KeePass este portabil, astfel il poti utiliza de pe un stick USB.

KeePass este un produs cu codul sursa deschis, iar asta inseamna ca se afla intr-o dezvoltare constanta si orice vulnerabilitate de securitate este eliminata dupa ce aceasta este descoperita.

Emsisoft Emergency Kit

Techradar: Cele Mai Bune Instrumente Gratuite De Securitate 2017

Daca uneori ai de-a face cu calculatoare infectate, Emsisoft Emergency Kit te va ajuta sa-l tratezi.

Descarca gratuit

Instrumente de recuperare permit reducerea pierderilor, in cazul in care calculatorul este deja infectat.

Daca antivirusul tau nu te-a putut proteja de amenintarea, si calculatorul s-a infectat, cu siguranta vei avea nevoie de Emsisoft Emergency Kit.

La fel ca KeePass, Emsisoft Emergency Kit poate fi utilizat de pe stick USB si rulat pe orice calculator fara instalare (programul de instalare va despacheta fisiere necesare intr-o locatie aleasa de utilizator).

Emsisoft Emergency Kit nu doar verifica prezenta virusilor, troienilor si viermilor de Internet, dar si cauta alte tipuri de programe malware, cum ar fi adware, spyware si keyloggers. Nu uita ca aceste tipuri de amenintari evolueaza, asfel va trebui sa astepti un minut, pentru a actualiza definitiile de virusi inainte de a incepe scanarea.

Emsisoft Emergency Kit nu intra in conflict cu antivirusul instalat in sistem, ceea ce il face un instrument indispensabil pentru o siguranta suplimentara.

Unchecky

Techradar: Cele Mai Bune Instrumente Gratuite De Securitate 2017

In timpul instalarii programelor gratuite poti, fara sa-ti dai seama, instala instrumente de la parti terte si plugin-uri pentru browsere. Unchecky in mod automat debifeaza campurile pentru a evita instalarea componentelor suplimentare nedorite.

Descarca gratuit

Anuleaza in mod automat instalarea programelor adware si nedorite.

Unchecky nu detecteaza sau elimina programe malware, dar poate ajuta la prevenirea instalarii lor prin dezactivarea optiunilor in programul de instalare si avertizeaza utilizatorul despre instalarea programului suplimentar.

Unchecky nu proceseaza instalarea tuturor programelor nedorite, deoarece executorul poate percepe lipsa campului de bifare ca acceptul pentru instalare. Cu toate acestea, utilitarul poate fi un instrument util in arsenalul de protectie.

Techradar: Cele mai bune instrumente gratuite de securitate 2017
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *