Sfaturi pentru copii care se confrunta cu hartuirea online


Internetul poate fi un mediu ingrozitor pentru lucruri josnice cum ar fi hartuirea online si batjocura. Poti foarte usor sa te blochezi in dispute si incaierari, care pot ajunge destul de departe.
Crede-mai – de obicei toti batjocoritorii sufera de propriile complexe. Ei vor trebui sa treaca de propriile probleme, pentru a deveni o personalitate normala. In special acei lasi, care ating scopurile sale josnice de la distanta, pe Internet. Nu-ti pierde timpul cu ei.

Daca simti ca conversatia online iese de sub control, ia in considerare acesti pasi:

  • Daca simti ca oamenii pe Internet incearca sa te intimideze, sunt agresivi, te ameninta si incearca sa-si bata joc de tine, nu te baga in dispute inutile, nu te cobora la nivelul lor. Raporteaza-l pe agresor la administratorului site-ului.
  • Daca incaierarile online apar regulat si cineva incerca sa treaca peste marginea permisa, vorbeste cu parintii tai. Nu conteaza cine este implicat, chiar daca sunt colegi sau persoane pe care le cunoscti. Asta nu inseamna lasitate si nu este minciuna, asa ar face orice adult. Este important sa opresti agresorul inainte ca cineva sa fie ranit.
  • Daca cineva incepe sa raspandeasca lucruri despre viata ta personala – de exemplu, trimite fotografii, fara a primi acordul tau, – spune parintilor tai si anunta administratorul site-ului, ca acesti oameni sa nu incerce alta data sa faca lucruri similare cu altcineva.

Sursa: Kaspersky Lab Traducere: Antivirus Free

Sfaturi pentru copii care se confrunta cu hartuirea online
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *