Securitatea WordPress cu ajutorul pluginurilor


In articolul anterior am vorbit despre protectia blogului pe WordPress. Astazi voi continua acest subiect, deoarece este important pentru fiecare blogger. Voi analiza diferite pluginuri, care pot imbunatati securitatea blogului pe WordPress.

Mai devreme sau mai tarziu fiecare blogger se loveste de problema securitatii informatiior. Vreau sa specific de la inceput, nici un plugin nu va putea 100% sa protejeze blogul. Pentru orice metoda de protectie se va gasi un atacator, care va putea sa o treaca. Acest proces este fara sfarsit: dezvoltatorii vin cu metode de protectie din ce in ce mai inteligente, iar hackerii la randul lor muncesc pentru a sparge aceste protectii. Cu toate acestea, cu cat mai multe masuri vom lua pentru a proteja blogul pe WordPress, cu atat mai mare este sansa, ca cu el nimic nu se va intampla.
Plugin WordPress pentru securitate

  • WP Security Scan – ascunde versiunea WordPress, precum si scaneaza blogul pentru prezenta vulnerabilitatilor, cum ar fi drepturi pentru fisiere si foldere, parola prea simpla, etc. si ofera recomandari pentru eliminarea vulnerabilitatilor. In plus, acest plugin ofera posibilitatea de a schimba prefixul bazei de date.
  • BulletProof Security – plugin util pentru securitatea WordPress. BulletProof Security protejeaza fisierele importante de pe blog (wp-config.php, php.ini si php5.ini) printr-un fisier .htaccess. In plus, dezactiveaza mesajele de eroare, ascunde versiunea WordPress si verifica drepturile pe foldere si fisiere.
  • Secure WordPress – plugin util, elimina mesajele de eroare de pe pagina de login, ascunde versiunea blogului, adauga un fisier gol index.html in folderul cu pluginuri, ca nimeni sa nu poata vedea lista pluginurilor folosite.
  • Login LockDown – noteaza toate incercarile esuate de a autentifica zona de admin de pe blog, inregistreaza IP si ora, blocheaza timp de 5 minute (poate fi setata alta perioada) IP dupa trei incercari nereusite de autentificare.
  • AntiVirus – plugin util pentru verificarea blogului de virusi si exploit. Ofera posibilitatea de a efectua scanarea automata zilnica cu trimiterea raportului pe e-mail.

Plugin WordPress pentru protectia continutului

Acest subiect este controversat. Eu personal nu sustin dezactivarea butonului drept al mouse-ului sau posibilitatii de a selecta textul – acest lucru poate fi util si cititorilor blogului. Nu exista nici o posibilitate 100% de a proteja continutul de copiere. Daca blogul este pe Internet, doritorii intotdeauna vor gasi o modalitate de a copia continutul. Cu toate acestea, stiu ca pentru unii bloggeri este importanta protejarea continutului. Chiar pentru ei voi prezenta urmatorul plugin.

Plugin WordPress impotriva spamului

  • Akismet – unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress, numarul de descarcari a depasit 4 milioane. Se intampla, ca Akismet confunda comentariul normal cu unul de tip spam, dar in general este absolut necesar si ajuta la filtrarea automata a comentariilor de tip spam. Este unul din acele pluginuri, care trebuie instalat in primul rand. Apropo, autorul acestui plugin este Matt Mullenweg, creatorul WordPress.
  • Antispam Bee – traducerea literala acestui plugin este «Albina antispam». Lupta cu spamul prin inlocuirea automata a camplului de text. Spamul poate fi sters imediat, sau marcat, ca proprietarul blogului sa poata lua o decizie pentru eliminarea comentariului.
  • NoSpamNX – plugin WordPress pentru lupta impotriva spamului. Este util pentru utiliztor, deoarece nu necesita introducerea codurilor de securitate complexe.

Am ales aceste pluginuri tinand cont de dezvoltarea internetului modern, blogosferei si serviciilor sociale. Pluginuri, care nu au fost actualizate o lunga perioada de timp si nu lucreaza in noile versiuni WordPress (chiar daca au fost populare in trecut), n-am inclus in aceasta lista.

De asemenea, n-am urmarit sa introduc in aceasta lista un numar cat mai mare de pluginuri – nu cred ca este necesar. Pentru fiecare punct am analizat zeci de pluginuri, si am ales doar cele mai bune, in opinia mea.

Scopul este de a gasi pluginul optim pentru nevoile tale, si nu pentru a instala cat mai multe. Asa ca incearca si alege!

Securitatea WordPress cu ajutorul pluginurilor
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *