Scanare online


Scanare online – este una dintre cele mai rapide si usoare metode de a verifica calculatorul de virusi, troieni, spyware, adware, viermi si alte programe daunatoare.
In acest articol vei gasi o lista cu antivirusi online de la cei mai mari producatori de software pentru securitatea informatiilor. De asemenea, aici vei gasi beneficii, dezavantaje si reguli de utilizare a antivirusilor online.

Lista cu antivirusi online cu care poti scana calculatorul pentru programe malware:

BitDefender QuickScan

COMODO AV Scanner

Emsisoft Web Malware Scanner

ESET Online Scanner

F-Secure Online Scanner

Panda ActiveScan

Symantec Virus Detection

Beneficii scanare online

In ciuda faptului ca antivirusii online sunt creati pe baza antivirusilor obisnuiti, scanarea online pentru virusi cu acesti antivirusi are o serie de avantaje fata de software-ul traditional:

1. Antivirusii online nu intra in conflict cu antivirusii instalate in calculator. Astfel, utilizatorul poate scana calculatorul utilizand antivirusi online de la diferiti producatori.

2. Antivirusii online nu au nevoie de inregistrare, repornirea calculatorului, dezinstalarea programelor antivirus si alte lucruri similare – utilizatorul poate rula procesul de scanare in orice moment.

3. Spre deosebire de programe antivirus instalate, care in mod obisnuit utilizeaza resursele calculatorului, antivirusii online scaneaza calculatorul doar la cererea utilizatorului, cand resursele pot fi folosite de antivirus.

Dezavantaje scanare online

Verificarea calculatorului de virusi cu ajutorul antivirusilor online este o modalitate foarte bina de a verifica daca calculatorul este infectat, si daca este necesar / posibil – elimina programe malware. Totusi, exista unele dezavantaje la utilizarea acestor antivirusi:

1. In primul rand, antivirusii online nu sunt o alternativa completa a antivirusilor standard, care spre deosebire de online, ofera protectie in timp real. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa avem intotdeauna un antivirus complet instalat in calculator.

2. Una dintre recomandarile principale pentru utilizarea antivirusului online este dezactivarea antivirusului instalat. Iar acest lucru inseamna ca in timp ce se utilizeaza antivirusul online calculatorul va fi vulnerabil fata de virusi, sau antivirusul online nu-l protejeaza de programe malware.

3. In unele cazuri, pentru functionare corecta antivirusului online trebuie pornit browser-ul cu drepturi de administrator, doar ca din unele motive nu toti utilizatorii au aceasta posibilitate.

4. Spre deosebire de antivirus instalat, antivirusul online va scana doar fisiere si foldere la care utilizatorul are acces.

Reguli de utilizare:

Chiar daca crezi ca este inutil, se recomanda sa respectam cateva reguli simple, pentru a evita eventualele probleme, care pot aparea in timul utilizarii antivirusului online:

1. Dezactiveaza temporar antivirusul.
Daca pe calculatorul tau este instalat antivirus, acesta trebuie dezactivat, pentru ca antivirusul online sa poate functiona corect, rapid si sa ruleze toate functiile necesare.

2. Ofera drepturi de administrator.
Inainte de a rula antivirusul online porneste browser-ul cu drepturi de administrator, pentru a putea scana toate zonele si de a instala toate componentele necesare.

3. Cerinte de sistem.
Citeste cu atentie cerintele de sistem si asigura-te ca sistemul tau indeplineste cerintele de sistem pentru a rula antivirusul online.

4. Nu uita de protectia in timp real.
Antivirusul online este util prin scanarea rapida si usoara a calculatorului, dar nu ofera protectie in timp real.

Scanare online
4.1 (82.86%) 7 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *