Review scurt a celor mai buni antivirusi gratuiti 7


Orice utilizator de Internet si de computer personal, care nu ea in serios securitatea, stie foarte bine cum poti usor sa pierzi informatii importante. Chiar din acest motiv antivirusului ar trebui oferita atentia cuvenita. In prezent, pe piata antivirusilor exista un numar mare de antivirusi pentru toate gusturile, cu toate acestea nimeni nu poate spune care este cel mai bun antivirus. Chiar din acest motiv ar trebui sa alegi singur antivirusul, acordand atentie sfaturilor. Fiecare utilizator recomanda antivirusul pe care il foloseste, dar asta nu inseamna ca antivirusul este bun, pur si simplu el s-a obisnuit cu el.

Nu poti argumenta ca un antivirus functioneaza perfect – probabilitatea infectarii exista mereu. Conform rezultatelor din numeroase teste, s-a constatat ca chiar si de cele mai scumpe programe antivirus pot trece unu sau doi virusi din cateva mii. Bineinteles, nu e mult, dar riscul exista. Aici si apare intrebarea, trebuie sa cumperi antivirus, sau e destul sa descarci un antivirus gratuit. De asemenea, s-a creat o opinie gresita referitor la antivirusi gratuiti, se spune ca nu sunt atat de buni. Dar nu este asa.

Avast

Printre programele antivirus gratuite exista antivirusi foarte buni. Unul dintre cele mai populare si bune este «Avast! Free Antivirus». Acesta poate sa ofere protectie buna impotriva virusilor, si in acelasi timp nu ocupa mult spatiu pe disc. Problema principala a acestui antivirus este faptul ca de multe ori trimite semnale gresite, gasind virusi acolo unde acestea nu sunt. De asemenea, pentru o functionare corecta a antivirusului este nevoie de instalarea programului Adobe Flash Player. Cu toate acestea, multi utilizatori se impaca cu asa ceva.

Comodo

Alt antivirus popular in randul utilizatorilr este Comodo Antivirus. Acesta are o lista intreaga de functii gratuite. Astfel, orice utilizator, care a ales acest antivirus pentru protejarea PC-ului, primeste suport tehnic complet pe forumul antivirusului. Antivirusul este simplu in utilizare. Toate setarile sunt intr-un singur loc, astfel cu usurinta poti controla tot ce se intampla pe calculator. Acest lucru permite o protectie optima. Cu toate acestea si acesta are dezavantaje – antivirusul poate fi folosit gresit de catre incepatori. Au existat cazuri in care utilizatorul a deschis accesul la virusi in calculator. Acest lucru poate fi evitat prin examinarea atenta a termenilor de utilizare.

Avira

Al treilea antivirus popular in randul utilizatorilor este Avira AntiVir Personal. Functionalitatea acestuia nu este prea mare. Cu toate acestea ofera protectie buna. Avantajul acestui antivirus este faptul ca el practic nu ocupa spatiu. Adica, este un compromis intre securitatea absoluta si confort. Apropo, acest antivirus de multe ori trimite mesaje, in care se spune ca a aparut o versiune noua platita, care este mult mai buna. Astfel de mesaje sunt normale pentru un antivirus gratuit.

Review scurt a celor mai buni antivirusi gratuiti
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Review scurt a celor mai buni antivirusi gratuiti

 • ViRii

  cel mai bun este cel care se potriveste cel mai bine sistemului tau, cel cu care interactionezi cel mai bine, etc

  Ca sa descoperi cel mai bun antivirus pentru tine, descarci, testezi, daca iti place il pastrezi, daca nu incerci altul

 • gabi

  a da sa va zic nici avg nui mai bun decat crystal shield antivirus are ratingu mai mare decat bitdefender 2012 va zicc eu pana la cel mai mic anti virus al gaseste

 • ChipsiDalas

  nu am mai auzit de mult timp de comodo…
  ma intriga ca sunt specificati doar 3 antivirusi gratuiti, in conditiile in care orice utilizator cu capul pe umeri cauta o protectie de incredere.
  eu momentan folosesc Zone Alarm cu firewall, de care am aflat pe site-ul http://www.av-test.org/en/tests/home-user/mayjun-2012/

  Pe cat de important este un antivirus gratuit, pe atat de putin de tratat in mod documentat este… (sau nu am cautat eu suficient).
  Comentez acest FOARTE scurt (documentat) review….
  Din experienta personala, semnalez ca element deranjant la Zone Alarm ca incarca memoria cu vreo 320 Mb si ingreuneaza procesele. Dar este mai bun (probabil momentan) decat Avira care are rata slaba de detectie (si mai da rateuri la tratarea virusilor), si fata de Avast, care dupa ce te sperie semnaland vreo 15 virusi in plus fata de cei pe cativa (de obicei inofensivi) pe care ii ai, te protejează stergandu-ti fisierele word importante afectate.

  • ViRii

   “…este mai bun (probabil momentan) decat Avira care are rata slaba de detectie (si mai da rateuri la tratarea virusilor)…”
   orice vrei tu poti sa spui despre avira, dar faptul ca are o rata slaba de detectie nu