Review Panda Internet Security 2016


Review Panda Internet Security 2016. Caracteristici principale, avantaje si dezavantaje, rezultatele testelor laboratoarelor independente, testarea si evaluarea PCMag.
Uneori diferenta dintre antivirus simplu si protectia complexa nu este clara. Antivirusul Panda contine firewall, in timp ce Panda Internet Security ($54.99 licenta pe an, $76.99 pentru trei licente) nu contine filtru pentru spam, care este prezent in produsele competitive. Analizand detaliat, sa constatat ca protectia antivirus este elementul-cheie in acest produs.

Review Panda Internet Security 2016

Termenii licentei pot fi neclare, asa ca ar trebui sa clarificam situatia. Licenta pentru un dispozitiv permite utilizatorului sa instaleze Panda pe un dispozitiv Android ca un bonus. Cumparand o licenta pentru 3 dispozitive, utilizatorul poate utiliza licentele disponibile pe orice configuratie a calculatoarelor Windows si dispozitivelor mobile Android, precum si ca un bonus primeste o licenta Panda pentru Mac.

Panda a schimbat radical interfata produselor 2016 comparativ cu produsele din anul trecut. Daca produsele anului 2015 aveau panouri colorate pe un fundal intunecat, imaginea de fundal noilor produse este de culoare alba, iar culoarea panourilor acum depinde de versiunea produsului. Panda Internet Security 2016 are culoare albastra, versiunea Pro – verde, versiunea gratuita – turcoaz.

Bara de stare domina in fereastra principala si include activitatea cea mai recenta a programului antivirus. Produsul contine un numar mare de instrumente suplimentare, a caror panouri nu pot fi plasate pe o singura pagina, astfel au fost adaugate doua pagini suplimentare. Interfata poate fi personalizata: poti folosi functia drag and drop pentru a trage butoane si plasa cele mai utilizate functii pe pagina principala.

Review Panda Internet Security 2016

Protectia antivirus

Doar trei din cele sase laboratoare independente au inclus tehnologia Panda in testele sale. Produsul a primit cele mai mari note pentru protectia si gradul de utilizare in testul AV-Test. In testul AV-Comparatives Panda a primit o singura nota ADVANCED+ si cateva note ADVANCED.

Review Panda Internet Security 2016

Panda a demonstrat rezultate bune in propriul test. Si anume, in testul pentru blocarea programelor periculoase antivirusul a acumulat 8,8 puncte din 10 posibile, iar in testul de blocare a link-urilor malware a demonstrat 73% rata de detectie. Printre produsele testate cu setul actual de programe periculoase, cel mai bun rezulat a obtinut Trend Micro – 88% amenintari blocate si 9,1 puncte pentru blocare. In testul cu setul anterior de programe periculoase in tabelul final s-a plasat Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus (2015), primid 10 puncte pentru blocarea probelor malware si detectand 73% adrese URL periculoase.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva programelor si link-urilor periculoase

Review Panda Internet Security 2016

Protectia impotriva phishing Panda este mai slaba in comparatie cu testul anterior. Produsul a oferit 45% de puncte liderului Norton si s-a plasat in mijlocul tabelului cu rezultatele produselor testate. Bitdefender Internet Security 2015 s-a compartat mai bine in comparatie cu Norton Security, desi Kaspersky Internet Security (2016) putea obtine nivelul de detectie apropiat de Symantec.

PCMag: Rezultatele testelor de protectie impotriva phishing

Review Panda Internet Security 2016

Panda Free Antivirus (2016) si versiunea Pro include un set de instrumente utile. Printre acestea vaccinarea dispozitivelor USB impotriva infectiilor malware, monitorizarea proceselor, care marcheaza aplicatia, conectata la site-urile web periculoase si instrumentul pentru browser Toolbar Cleaner, care ajuta la eliminarea extensiilor si pluginurilor nedorite, ce sunt instalate impreuna cu unele programe.

Alte functii

Panda Antivirus Pro include firewall personal. Cu toate acestea, in testare a demonstrat puncte slabe. Firewallul nu a reusit sa ascunda toate porturile de sistem. In plus, nici nu incearca sa detecteze atacurile exploit. Controlul este prea tolerant, permite tot traficul de iesire chiar si de la programe necunoscute.

Review Panda Internet Security 2016

Conectand la o retea Wi-Fi, protectia Wi-Fi ajuta la aflarea setarilor de securitate. Instrumentul analizeaza un numar mare de conexiuni la retea si verifica criptarea datelor. Daca un dispozitiv necunoscut incearca sa se conecteze la calculator prin intermediul retelei wireless, componenta notifica utilizatorul, oferind posibilitatea de a bloca oaspetele necunoscut.

Cum am mentionat deja, Panda Antivirus Pro include un bonus – o licenta Panda Mobile Security pentru un dispozitiv Android. Antivirusul pentru Android include protectie antivirus si protectie impotriva furtului, care are unele caracteristici interesante. In cazul in care hotul, care a furat smartphoneul, va incerca fara succes sa-l deblocheze de trei ori, aplicatia va trimite o fotografie a hotului pe adresa ta de e-mail. Poti activa notificarea de miscare – miscand smartphoneul se va activa alarma.

Protectia datelor

Totdeauna exista o probabilitate ca cel mai recent virus pentru furtul de date va putea trece de protectia Panda, cel putin dupa aparitia amenintarii. In acest timp virusul poate accesa documentele importante si trimite informatia personala pe un server. Acest produs contine o solutie pentru a aborda astfel de probeme.

Review Panda Internet Security 2016

Cand activezi componenta “Data to protect” (Protectia datelor), aceasta controleaza accesul la documente. In cazul in care unui program sigur se va permite accesul, nu vor exista probleme. In caz contrar, Panda va notifica cand se va incerca accesul neautorizat si va solicita acordul pentru acces.

In mod implicit Protectia datelor protejeaza continutul folderului Documente pentru fiecare cont, inregistrat in sistemul Windows. Instrumentul protejeaza fisiere video, audio, imagini si documente de birou dintr-o anumita lista de extensii pentru fiecare categorie de continut. Inainte de a termina configurarea componentei verifica toate setarile si asigura-te ca toate caile si tipurile de fisiere sunt protejate.

Control parental

Unele programe de securitate, in special Bitdefender si Kaspersky, ofera un sistem complet pentru control parental. Alte produse sunt limitate la un set minim de functii: filtreaza continutul nedorit si permit parintilor se seteze un program de utilizare a internetului. Controlul parental in Panda nu indeplineste nici standardele minime – include doar functia de filtrare pentru continut.

Review Panda Internet Security 2016

Pentru fiecare cont de utilizator Windows, parintii pot alege un filtru in functie de varsta sau alege manual categoria dorita din mai mult de 50 de optiuni propuse.

Filtrul lucreaza cu site-urile protejate HTTPS, astfel adolescentul nu va putea sa treaca de protectia utilizand un server proxy anonim.

Impact minim asupra performantei sistemului

Utilizatorii de multe ori dau vina pe antivirus pentru reducerea performantei sistemului. De fapt, aceste afirmatii in cele mai multe cazuri nu sunt corecte. Intr-un test simplu de performanta, Panda nu a avut efect vizibil asupra performantei sistemului.

PCMag: Rezultatele testului de performanta

Review Panda Internet Security 2016

Protectia partiala

Protectia antivirus in Panda Internet Security nu este mai buna in comparatie cu antivirusul gratuit Panda. Alte componente incorporate sunt controversate pentru evaluare. Controlul parental este limitat doar la filtrul de continut. Firewallul nu a putut trece unele teste de protectie. Unele functii suplimentare intr-adevar sunt utile, doar ca acest lucru nu este suficient pentru a numi produsul cea mai buna alegere.

Titlul “Alegerea editorului” in categoria antivirus complex o mentine Bitdefender Internet Security 2015 si Kaspersky Internet Security (2016). Ambele produse obtin cele mai mari note in testele laboratoarelor independente si ofera un numar de componente utile.

Review Panda Internet Security 2016: Evaluarea PC Magazine

Review Panda Internet Security 2016

Avangaje

  • Protectia antivirus obtine note mari in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag;
  • Componenta “Protectia datelor” ofera securitate documentelor;
  • Licenta permite instalarea protectiei pe un dispozitiv Mac;
  • Instrumente suplimentare utile.

Dezavantaje

  • Firewallul nu este suficient de bun;
  • Controlul parental limitat;
  • Protectia impotriva phishing s-a inrautatit.

Nota finala

Partea cea mai buna in Panda Internet Security 2016 este protectia antivirus. Calitatea altor componente variaza.

Review Panda Internet Security 2016
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *