Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11


Review Ad-Aware Free Antivirus+ 11, antivirus gratuit de la Lavasoft. Caracteristici principale, avantaje si dezavantaje. Rezultate testelor laboratoarelor independente si revistei PCMag.
Unele companii s-au obisnuit sa lanseze in fiecare an versiuni noi a produselor sale, in timp ce alte companii actualizeaza produsele in caz de necesitate. De la ultimul review Ad-Aware Free Antivirus+ 11 numarul versiunii nu s-a schimbat, dar produsul a primit imbunatatiri semnificative si cateva functii suplimentare. Cum arata testarea, aceste imbunatatiri s-au justificat pe deplin.

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Ca si inainte, fereastra principala contine elemente pentru gestionarea tuturor functiilor, care pot fi gasite in antivirusul cu plata sau antivirusul complex de la Lavasoft. Inainte, pentru gestionarea tuturor functiilor se utiliza un comutator, si la incercarea de activare aparea o solicitare pentru actualizarea la versiunea cu plata. In versiunea actuala cumutatoarele sunt inlocuite cu link-urile “Install”, ceea ce simplifica intelegerea a ceea ce functii nu fac parte din versiunea gratuita.

Meniul de navigare din bara laterala ofera acces la componente de securitate din diferite categorii. Unele dintre ele nu sunt disponibile in versiunea gratuita. De exemplu, toate componentele din rubrica “Web Protection”, “Email Protection” si “Network Protection” sunt rezervate pentru versiunea cu plata. Utilizatorul are acces la rezumatul starii de protectie si poate rula scanarea rapida (Quick Scan), completa (Full Scan) sau personalizata (Custom Scan).

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Optiuni de instalare

Programul de instalare Ad-Aware descarca cele mai recente fisiere, astfel totdeauna vei obtine cea mai recenta versiune a antivirusului. De asemenea, programul de instalare are o functie neobisnuita – daca vei alege instalarea in modul de compatibilitate, instalarea protectiei in timp real va fi ignorata, pentru a evita posibile conflicte cu actualul sistem de protectie in timp real. In plus, poti permite trimiterea datelor anonime de detectie in Lavasoft Threat Work Alliance.

Apoi vei fi rugat sa instalezi Ad-Aware Web Companion si sa schimbi pagina implicita de cautare pe Bing. Toate aceste optiuni sunt verificate in mod implicit. Daca vei decide sa renunti la Bing, totusi va trebui sa instalezi Web Companion, deoarece componenta blocheaza accesul la site-uri malitioase cunoscute si previne orice modificare neautorizata a motorului de cautare. Retine, versiunea cu plata include un sistem de securitate web mult mai puternic, care blocheaza nu doar site-uri malitioase, dar si site-uri frauduloase de tip phishing. In versiunea gratuita protectia impotriva phishing lipseste.

Ca una dintre etapele de instalare, Ad-Aware initiaza o scanare rapida pentru prezenta programelor malware active. Este o abordare buna. Va trebui sa repornesti calculatorul in timpul instalarii, ceea ce este o raritate in zilele noastre. Chiar daca produsul este gratuit, tot va trebui sa introduci un cod de inregistrare. Actualizeaza semnaturile si protectia ta este pe deplin pregatita.

Scanarea completa a sistemul de testare curat a durat 39 de minute, ceea ce este mai mult decat media actuala, scanarea ulterioara s-a terminat in 12 minute. Este un rezultat bun, desi multi concurenti optimizeaza mult mai bine scanarea pentru verificarea ulterioara. De exemplu, scanarea sistemului de testare cu AVG AntiVirus Free (2016) s-a terminta intr-un minut.

Rezultate demne a laboratoarelor

Produsele cu plata Lavasoft includ tehnologii de securitate avansate in comparatie cu versiunea gratuita. Si anume, antivirusii comerciali adauga tehnologia proactiva Active Virus Control la propria tehnologie de securitate Ad-Aware si motorul Bitdefender. Lavasoft trimite versiunea gratuita pentru testare in laboratoare, si numarul de organizatii, care evalueaza produsul a crescut de la ultimul review.

Participarea in testele laboratoarelor independente presupune anumite fonduri financiare, astfel nu este de mirare ca Lavasoft nu trimite Ad-Aware pentru testare in ICSA Labs si West Coast Labs. In aceste doua laboratoare producatorii programelor antivirus cumpara un pachet de servicii, care include ajutor in orice problema, care a dus la esecul de certificare. Din ultimele 12 teste efectuate de Virus Bulletin, Ad-Aware a participat in 6 teste si a primit in toate premiul VB100.

Dintre cele trei laboratoare ramase, care sunt monotirizate de catre PCMag, Lavasoft participa doar in AV-Comparatives. Produsul a avut rezultate bune in testul pentru detectarea programelor malware statice, si a primit rating maxim ADVANCED+. In celelalte trei teste monitorizate a primit rating ADVANCED. Testarea dinamica in conditii apropiate de realitate este considerat cel mai important test. Acest test Lavasoft la trecut cu rating minim STANDARD.

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Bitdefender Antivirus Plus 2016 si Kaspersky Anti-Virus (2016) au castigat cele mai mari note in testele tuturor celor sase laboratoare monitorizate. Daca analizam produsele gratuite, Avast Free Antivirus 2016 participa in testarea tuturor laboratoarelor si arata rezultate bune. AVG este evaluat de patru organizatii, care efectueaza cele mai detaliate teste.

Protectia antivirus eficienta

Deschizand fisierul, care contine colectia actuala a programelor malware, Ad-Aware s-a gandit un timp, inainte de a incepe eliminarea amenintarilor detectate. Cand produsul a blocat amenintarea, a afisat o notificare in bara de sistem. Pictograma mica cu notificare, sincer, este enervanta. Bineinteles, majoritatea utilizatorior probabil vor astepta, cand notificarea va disparea.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva programelor si link-urilor malware

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Dupa inchiderea tuturor notificarilor si numararea resturilor s-a constatat, ca Ad-Aware a blocat 79% de mostre malware doar pe baza detectarii la fata locului. In continuarea testului a fost deschis un folder cu versiuni modificate a programelor malware. Fiecare fisier a avut numele si dimensiunea modificate, precum si cateva biti neexecutabile. Ad-Aware a detectat majoritatea amenintarilor modificate si a ratat doar 15% dintre ele.

Apoi, au fost rulate amenintarile ramase si s-a inregistrat reactia antivirusului. Ad-Aware a detectat inca cateva amenintari, si rezultatul ratei de detectie a ajuns la 89%. Acelasi rezultat a demonstrat AVG, Kaspersky, Panda Free Antivirus (2016) si alte produse.

Ad-Aware a primit 8,8 puncte pentru blocare din 10 posibile. Rezultatul maxim in acest test il impart Avast si Bitdefender Antivirus Plus 2016, acumuland cate 9,3 puncte fiecare.

Produsele comerciale Lavasoft includ componenta de protectie web, care este conceputa pentru a impiedica vizitarea site-urilor malware si frauduloase. Ad-Aware Free nu include protectia impotriva phishing, dar instrumentul separat Web Companion poate detecta unele site-uri cu programe malware. Bineinteles, protectia in timp real verifica siguranta fisierelor descarcate.

Colectia de link-uri malware adunata impreuna cu laboratorul MRG-Effitas s-a folosit pentru rularea adreselor URL. In prima etapa au fost eliminate link-urile, care cauzau afisarea mesajului cu eroarea sau nu se refereau la fisierul malware. Pentru link-urile ramase se inregistra reactia antivirusului: blocarea la nivel de retea, blocarea in procesul de descarcare sau imediat dupa sau ignorarea pericolului.

Ad-Aware a blocat 68% a amenintarilor din colectia de testare, formata din 100 de link-uri periculoase. Majoritatea blocarilor au fost la nivel de retea. Acesta este un rezultat bun, avand in vedere ca nivelul mediu de detectie in acest test este 44%. McAfee AntiVirus Plus (2016) si Norton Security Premium au putut bloca 91% din amenintari.

Centul de serviciu tehnic

Centrul de serviciu tehnic (Help Center) Ad-Aware merita o mentionare speciala. Pentru inceput, acesta ofera acces rapid la ghiduri de utilizare, FAQ, forumuri pentru toate produsele Lavasoft.

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Daca ai intampinat o problema, care te depaseste, poti introduce datele tale de contact si detalii despre problema direct din program. In mod implicit, Ad-Aware trimite fisiere adecvate din jurnal impreuna cu mesajul tau.

In multe cazuri agentul suportului tehnic rezolva problema. In cazuri dificile, agentul poate utiliza un instrument de diagnosticare sau chat live cu posibilitatea de acces de la distanta pentru rezolvarea problemei. Lavasoft ofera acest serviciu pentru produse cu plata, precum si pentru versiunea gratuita a antivirusului.

Merita incercat

Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11 se concentreaza doar pe sarcina principala a antivirusului – eliminarea programelor active periculoase si prevenirea atacurilor viitoare. Luand in considerare rezultatele testelor in laboratoarele independente si in propriul test PCMag, Ad-Aware va face fata amenintarilor.

Merita incercat acest produs, daca esti interesat de el. Ad-Aware Free Antivirus+ 11 este o aplicatie excelenta. De asemenea, ar trebui sa ei in considerare detinatorii titlului “Alegerea editorului” in categoria antivirus gratuit. Toti trei detinatori au obtinut note mai mari, in comparatie cu Ad-Aware, si fiecare dintre ei contine functii unice. Cu Avast Free Antivirus 2016 vei primi un simplu manager de parole si un scaner neobisnuit al retelei de la domiciliu, care poate detecta configurarea nesigura a routerului. AVG AntiVirus Free (2016) ofera protectie impotriva phishing, care lipseste in Ad-Aware, precum si File Shredder, sistem de reputatie web si alte functii. Panda Free Antivirus (2016) contine diferite instrumente suplimentare, care sporesc nivelul de securitate.

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11: Evaluarea PCMag

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11

Avantaje

  • rezultate bune in testele laboratoarelor independente;
  • rezultate bune in propriul test PCMag;
  • Web Companion blocheaza link-urile periculoase si protejeaza setarile browserului;
  • centrul de serviciu tehinc incorporat.

Dezavantaje

  • lipsa protectie impotriva phishing;
  • unele functii de securitate sunt rezervate pentru versiunea cu plata.

Nota finala

Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11 se concentreaza pe sarcini de baza de a proteja impotriva programelor periculoase active si protejeaza impotriva atacurilor viitoare. Produsul face o treaba buna, desi nu ofera intreaga putere a versiunii cu plata.

Review Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *