Review ESET NOD32 Antivirus 9


Review programului antivirus ESET NOD32 Antivirus 9. Caracteristici principale, avantaje si dezavantaje, rezultatele testelor laboratoarelor independente.
Majoritatea programelor antivirus primesc un nume de la numele dezvoltatorului sau o prescurtare ce are legatura cu securitatea. ESET apartine unui alt lagar – compania este numita in cinstea zeitei egiptene a sanatatii, fertilitatii si protectiei impotriva bolilor. ESET NOD32 Antivirus 9 este versiunea cea mai recenta a produsului de securitate, care a confirmat eficienta ridicata in rezultatele testului.

Review ESET NOD32 Antivirus 9

Licenta pentru un an de zile este $39,99. Cu toate acestea, utilizatorul poate configura licenta, schimband numarul de dispozitive protejate si perioada de protectia. De exemplu, licenta pentru un an pentru 3 PC-uri este $59,99 sau 229 de Lei pentru Romania.

Noua versiune are o interfata actualizata, care este rezultatul unor cercetari ample de utilizarea ESET. Robotul familiar de culoare gri-albastru este prezent in fereastra principala in dreptul starii de securitate pe un fundal verde, care de obicei afiseaza starea “Sunteti protejat”. In cazul unor probleme cu setarea de securitate, bannerul isi schimba culoarea in rosu, iar pe panou mai jos se afiseaza descrierea problemei si daca este posibil se ofera rezolvarea problemei.

Instalarea este un proces in mai mute etape, care include descarcarea celui mai recent cod software si descarcarea celor mai recente definitii malware in etapa finala. In etapa intermediara va trebui sa ei unele decizii. Poti alege daca vrei sa oferi informatii anonime despre activitatea cu sistemul LiveGrid. In plus, va trebui sa specifici daca vrei sa activezi detectarea programelor potential nedorite.

Programele potential nedorite nu sunt direct periculoase, dar pot utiliza resursele sistemului, afisa reclame enervante sau cauza alte probleme. Majoritatea programelor antivirus includ detectarea programelor potential periculoase, dar nu la toti aceasta functie este activata in mod implicit. ESET insista asupra alegerii la inceputul instalarii. Nu vei putea finaliza instalarea fara a configura detectia PPP.

Rezultate bune in teste

In mare parte, tehnologia ESET obtine rezultate bune in testele laboratoarelor independente. Pentru a primi ratingul VB100 in Virus Buletin produsul trebuie sa detecteze 100% a amenintarilor malware in setul de testare, fara a vea vreo alarma falsa pe un fisier sigur. ESET a participat in 10 din ultimele 10 teste Virus Bulletin si a primit premiul VB100 in toate dintre ele. Bitdefender Antivirus Plus 2016 este singurul produs, care a putut sa repete acest rezultat.

Review ESET NOD32 Antivirus 9

PCMag a monitorizat cinci teste a laboratorului austriac AV-Comparatives, inclusiv doua teste pentru detectia fisierelor, test dinamic complex si test pentru curatarea infectiilor. ESET a primit cel mai mare rating ADVANCED+ in 4 din 5 teste. In testul pentru eliminarea infectiilor produsul a primit ADVANCED.

Intr-un test cu trei categorii de la AV-Test rezultatele nu sunt la fel de impresionante. ESET a primit 5,5 puncte pentru protectia impotriva programelor periculoase si nota maxima de 6 puncte pentru gradul de utilizare (inseamna ca produsul nu a avut alarme false). Cu toate acestea, produsul a primit doar 3 puncte din 6 posibile pentru performanta, acumuland in total 14,5 puncte.

Kaspersky Anti-Virus (2016) si Norton Security Premium au primit nota maxima de 18 puncte in testul AV-Test, acest rezultat l-a putut repeta Bitdefender si Avira.

Metode de scanare

Scanarea completa sistemului standard de testare cu scanerul ESET a durat 28 de minute, ceea ce este un timp mai mic in comparatie cu media actuala de 40 de minute. Unele produse pot optimiza scanerul in timpul verificarii initiale astfel, incat scanarea utleroara sa fie mult mai rapida. AVG AntiVirus (2016) a scanat a doua oara sistemul de test intr-un minut. Scanarea ulteroara cu ESET a durat aproape trei minute, iar asta inseamna ca produsul de asemenea utilizeaza tehnologia de optimizare.

Review ESET NOD32 Antivirus 9

In afara de scanarea la cerere, ESET contine optiuni suplimentare de scanare. In rubrica “Ajutor si suport” ai posibilitatea de a rula “Aplicatie ESET de curatare specializata”, care este conceputa pentru eliminarea amenintarilor complexe si programelor periculoase persistente.

Pentru curatarea programelor periculoase, care impiedica incarcarea sistemului, ai posibilitatea de a rula ESET cu un sistem alternativ. Selectand componenta “SysRescue Live” de pe pagina cu instrumente, ai posibilitatea de a descarca o imagine ISO bootabila a scanerului antivirus sau un program pentru crearea discului de boot sau stick-ului USB. In afara de scanerul antivirus, care detecteaza si elimina amenintarile persistente, mediul SysRescue contine browser si un instrument pentru a comunica cu specialistii de suport, vizualizator PDF, utilitare de sistem si chiar un manager de partitii.

Testul PCMag pentru blocarea programelor malware

In testul PCMag pentru blocarea programelor malware, ESET a demonstrat un rezultat bun, dar nu remarcabil. Deschizand un folder cu mostre malware, scanerul de timp real a detectat 36% a programelor malware. Multi concurenti in aceasta etapa elimina un numar mai mare de amenintari. AVG, McAfee AntiVirus Plus (2016) si Panda Antivirus Pro 2016 au blocat 86% de amenintari in timpul deschiderei folderului.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva programelor si link-urilor malware

Review ESET NOD32 Antivirus 9

Mostre ramase au fost rulate, dupa ce s-a inregistrat reactia ESET. Produsul a definit exact diferenta dintre amenintarea absoluta si programul potential nedorit, afisand notificarea intr-o fereastra de tip pop-up cu tipul amenintarii detectate. Pentru programe potential nedorite ESET afisa o explicatie si solicita o decizie – in test s-a ales blocarea programelor potential nedorite.

In final, ESET a detectat 89% din mostre si a acumulat 8,6 puncte din 10 posibile. Acest rezultat plaseaza produsul in jumatatea inferioara a tabelului final. Bitdefender si Avast Pro Antivirus 2016 au impartit rezultatul maxim si au primit cate 9,3 puncte fiecare.

Colectia statica a amenintarilor se actualizeaza o data pe an, astfel testul nu reflecta eficienta de blocare a celor mai recente amenintari. Testul pentru blocarea descarcarilor periculoase, dimpotriva, utilizeaza link-uri nu mai vechi de doua zile, oferite de laboratorul MRG-Effitas.

Alegerea buna

ESET NOD32 Antivirus 9 a primit imbunatatiri vizuale comparativ cu versiunea 8. produsul s-a compoartat bine in majoritatea testelor monitorizate.

Cu toate acestea, vei primi o protectie mai eficienta, optand pentru detinatorul titlului “Alegerea editorului”. Bitdefender Antivirus Plus si Kaspersky Anti-Virus aduna note mari in testele laboratoarelor. McAfee AntiVirus Plus protejeaza toate dispozitivele cu o singura licenta. Webroot SecureAnywhere AntiVirus utilizeaza un sistem unic de detectie, care face produsul cel mai compact de pe piata.

Review ESET NOD32 Antivirus 9: Evaluarea PCMag

Review ESET NOD32 Antivirus 9

Avantaje

  • Rezultate bune in testele laboratoarelor independente, precum si in propriul test PCMag
  • Sistem de Prevenire al Intruziunilor HIPS
  • Instrumente suplimentare de securitate

Dezavantaje

  • Rezultat slab in unul dintre teste
  • Rezultat mediu in testul PCMag de blocare malware

Nota finala

ESET NOD32 Antivirus 9 este un pas eficient de dezvoltare comparativ cu versiunea anterioara si obtine rezultate excelente in majoritatea testelor laboratoarelor independente. Produsul a demonstrat un rezultat excelent in testul pentru blocarea descarcarilor malware si site-uri de tip phishing.

Review ESET NOD32 Antivirus 9
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *