Review Bitdefender Internet Security 2016


Review Bitdefender Internet Security 2016. Caracteristici principale, avantaje si dezavantaje. Rezultatele testelor laboratoarelor independente si evaluarea PCMag.
Utilizatorii de obicei nu vor sa testeze tot felul de programe antivirus – ei asteapta sa primeasca o protectie buna, care nu-i va intrerupe din activitatea personala. Este de acord? Bitdefender Internet Security 2016 este echipat cu un set de instrumente utile, doar ca daca vei lasa protectia pe Modul Autopilor, nu vei putea afla despre multe posibilitati a produsului. Tehnologia antivirus a primit cele mai mari note in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Fereastra principala practic nu s-a schimbat comparativ cu versiunea de anul trecut. Este realizata in culoarea gri inchis si contine panouri mari, care reprezinta sarcini importante a antivirusului, de exemplu, scanarea pentru prezenta vulnerabilitatilor. Panoul cel mai mare ofera acces rapid la consola Bitdefender Central. Cu ajutorul acestui panou online utilizatorii au posibilitatea de a instala protectia pe alte dispozitive, in functie de ce permite licenta achizitionata.

Panoul de instrumente, care a fost prezent si in versiunea 2015, acum este inlocuit cu link-ul “Module” in partea de jos a ecranului principal. Facand click pe link se va deschide o pagina noua, care ofera acces la toate caracteristicile produsului, impartit in trei categorii: Securitate, Protectie de date confidentiale si Instrumente. Unele componente sunt de culoare gri, ceea ce inseamna ca vor fi disponibile doar in Bitdefender Total Security.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Poti achizitiona o licenta Bitdefender Internet Security pentru $59,95 sau sa cumperi un pachet pentru trei dispozitive pentru $79,95. Abonarea pentru cinci dispozitive va costa $119,95, protectia pentru 10 despozitive va costa $209,95. Cu toate acestea, exista o modalitate de a economisi: abonarea Bitdefender Family Pack, in prezent este disponibila doar pentru Bitdefender Total Security, in curand va fi disponibila si pentru Internet Security. Pentru $109,95 pe an poti proteja toate dispozitivele familiei pe platforme Windows, Mac, Android.

Protectia antivirus

Bitdefender Antivirus Plus 2016 a primit titlul “Alegerea editorului” in categoria produselor comerciale. In acest review doar vom enumera functiile, care sunt comune pentru antivirusul de baza si pentru Bitdefender Internet Security 2016.

Bitdefender nu participa in testele West Coast Labs sau ICSA Labs, dar in testele, in care participa, produsul primeste cel mai mare rating. De exemplu, Bitdefender a primit premiul VB100 de 12 ori in ultimele 12 teste Virus Buletin.

AV-Test testeaza toate programele antivirus dupa criteriul de protectie, performanta si usurinta de utilizare, atribuind pana la 6 puncte in fiecare dintre categoriile de evaluare. Bitdefender a acumulat maximum de 18 puncte in cele trei teste. AV-Comparatives efectueaza diferite teste, cinci dintre care sunt monitorizate de catre PCMag. Bitdefendet a primit cel mai mare rating ADVANCED+ in toate cele cinci teste.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Kaspersky Internet Security 2016 este singurul produs, a caror rezultate pot concura cu rezultatele Bitdefender. De fapt, Bitdefender nu este inclus in programul de testare Dennis Technology Labs, in timp ce Kaspersky a primit rating maxim in evaluarea acestui laborator.

Bitdefender, de asemenea, a demonstrat rezultate excelente in propriul test PCMag. In testul pentru blocarea programelor periculoase produsul a demonstrat 93% rata de detectie si a acumulat 9,3 puncte din 10 posibile. Rezultatele depasesc celelalte produse testate cu acelasi set de mostre malware. Utilizand setul de mostre anterior lider a fost Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus (2015), care a putut sa detecteze absolut toate amenintarile si a castigat 10 puncte pentru blocare.

PCMag: Rezultatele testului impotriva programelor si link-urilor malware

Review Bitdefender Internet Security 2016

Procesand 100 de adrese URL malware, Bitdefender a blocat 74% dintre ele, ceea ce de doua ori depaseste media tuturor produselor testate. Rezultatul maxim il are McAfee – 91% rata de detectie a amenintarilor online.

Testul de verificare impotriva phishing compara nivelul de detectie produsului testat cu eficienta Symantec Norton Security si filtre de continut incorporate in browsere Internet Explorer, Chrome si Firefox. Doar cateva produse au putut sa depaseasca protectia browserelor. Bitdefender este singurul produs care a putut detecta mai multe amenintari de tip phishing in comparatie cu Norton.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva amenintarilor de tip phishing

Review Bitdefender Internet Security 2016

Alte functii

Cuvantul “Plus” in denumirea programului antivirus este justificat – include o colectie bogata de instrumente si functii suplimentare. Pentru securitatea maxima este utila activarea modulului de recuperare (Mediu de recuperare), cand calculatorul inca este curat si sanatos. In cazul in care un program malware va putea trece de protectie si va bloca Windows, poti sa pornesti sistemul in mediul alternativ de recuperare pentru a elimina sursa problemei.

Unele atacuri vizeaza fisiere criptate si cererea de rascumparare pentru decriptarea lor. Noua protectie impotriva amenintarilor-Ransomware previne schimbarea fisierelor utilizatorului de catre orice program necunoscut (in mod implicit sunt protejate fisiere Imagini si Documente). O functie similara in Panda Internet Security 2016 interzice chiar citirea datelor, ca o masura preventiva pentru a proteja impotriva amenintarilor, conceputi pentru a fura date.

Bitdefender Wallet – manager de parole, care poate completa formulare web cu informatii personale si cu datele cardului de credit. Produsul indeplineste doar functii de baza si nu poate concura cu aplicatii profesionale. Accesand site-uri de internet banking sau institutiilor financiare, Bitdefender ofera deschiderea sursei intr-o fereastra izolata SafePay din browserul protejat, pentru a preveni incercarile de a interactiona cu procese suspecte, care pot trece de protectia antivirus. Bineinteles ca si managerul de parole functioneaza intr-un mediu izolat.

Filtru de spam excelent

Antispam in Bitdefender este integrat in Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail si Thunderbird. Cand se lucreaza cu acesti clienti de e-mail, filtru de spam redirectioneaza automat mesajele nedorite in folderul corespunzator. Exista posibilitatea de a adauga orice expeditor in lista alba sau neagra.

Firewall

In modulul Autopilot Bitdefender face totul posibil pentru a nu deranja utilizatorul. Si firewall-ul nu este o exceptie. Nu vei vedea ferestre pop-up. Firewall-ul monitorizeaza orice program, care incearca sa acceseze Internetul si blocheaza automat conexiunile periculoase. Firewall-ul nu cere acordul utilizatorului pentru a oferi permisiuni unui program necunoscut. In schimb, Bitdefender permite accesul la retea si monitorizeaza comportamentul programului.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Parental Advisor

In versiunile anterioare consola web pentru gestionarea controlului parental a avut o imagine de fundal interesanta: masa de biliard cu margini de panza si piele verde. Acest design semana cu jocuri educative pentru copii din anii 90, si nu este cea mai buna asociere. Parental Advisor in noul produs a primit o interfata moderna, iar functionalitatea in mare a ramas la acelasi nivel.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Toate setarile pentru control parental sunt efectuate in portalul web Bitdefender Central. Pentru a incepe, utilizatorul trebuie sa introduca informatii de baza pentru fiecare copil: nume, data de nastere. Optional poate adauga o fotografie sau o imagine. Apoi trebuie specificat, care dintre calculatoare si smartphone-uri conectate apartin fiecarui copil. Optiunea de a utiliza mai multe conturi de utilizator pe un singur calculator nu este suportata. In plus, instaland Parental Advisor pe un dispozitiv Android este folosita una din licentele disponibile.

Pagina cu interese afiseaza o lista cu 42 de categorii a site-urilor web, care Parental Advisor poate bloca. Blocarea initial este activa pentru mai mult de jumatate de categorii din lista. Filtrarea continutului nu depinde de browser si suporta utilizarea resurselor protejate dupa protocolul HTTPS, iar acest lucru inseamna ca copiii nu vor putea trece de protectie utilizand servere proxi anonime. Pe tabul activitatilor parintii pot vedea toate aplicatiile utilizate de catre copil si bloca rularea programelor nedorite.

Review Bitdefender Internet Security 2016

Daca copilul detine un dispozitiv Android, pagina “Friends” afiseaza o lista cu informatii de contact, inregistrare in dispozitivul mobil. Parintii pot bloca apeluri si mesaje text de pe orice numar si optional bloca apeluri de pe numere necunoscute.

Pagina “Places” de asemenea este conceputa pentru a lucra cu dispozitive mobile Android si permite configurarea zonelor sigure si cu acces restrictionat pe o harta. Daca panoul de control afiseaza ca copilul a vizitat un loc nou, poti vedea locatia pe harta si sa o marchezi ca sigura sau interzisa.

Impact minim asupra performantei sistemului

Acest antivirus este destul de incapator in ceea ce priveste spatiul ocupat. La masurarea spatiului inainte si dupa instalare s-a constatat, ca Bitdefender ocupa aproximativ 1,5 GB. Cu toate acestea, nu este un motiv de ingrijorare – produsul poate fi mare, dar bland in ceea ce priveste consumul de resurse din sistem. Bitdefener a demonstrat impact foarte mic asupra performantei sistemului in propriul test PCMag.

PCMag: rezultatele testului de performanta

Review Bitdefender Internet Security 2016

Antivirus excelent

Bitdefender Internet Security 2016 include toate componentele, pe care astepti sa le vezi intr-un produs complet. Tehnologia antivirus obtine rating mare in testele laboratoarelor independente, precum si in testul PCMag, iar antispam a putut trece de orice concurent.

Bitdefender primeste titlul alegerea editoruli in categoria antivirus complex, impartind titlul cu Kaspersky Internet Security 2016. Alte produse au primit titlul in celelalte categorii, de exemplu, McAfee LiveSafe 2015 si Symantec Norton Security sunt detinatorii titlului printre produsele cross-platform pentru protectia pe mai multe dispozitive.

Review Bitdefender Internet Security 2016: Evaluarea PCMag

Review Bitdefender Internet Security 2016

Avantaje

  • rezultate excelente in rezultatele laboratoarelor
  • protectia eficienta impotriva mesajelor de tip spam
  • firewall foarte bun
  • control parental refacut
  • impact minim asupra performantei sistemului
  • browser securizat
  • protectie impotriva instruziunilor

Dezavanaje

  • functionarea instabila a sistemului control parental in teste
  • completarea automata incorecta a maganerului de parole

Nota finala

Bitdefender Internet Security 2016 include protectie antivirus puternica, componente de securitate impotriva atacurilor de tip spam si phishing cu o colectie mare de instrumente de securitate suplimentare, efectuand cele mai multe sarcini in mod automat, fara interventia utilizatorului.

Review Bitdefender Internet Security 2016
5 (100%) 4 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *