Review Bitdefender Antivirus Plus 2017


Review Bitdefender Antivirus Plus 2017. Caracteristici principale, functii noi, rezultatele testelor pentru nivelul de protectie impotriva programelor malware, phishing si amenintari online.
Orice program antivirus trebuie cel putin sa elimine programe malware de pe calculator si sa previna infectarea viitoare cu virusi, troieni si alte tipuri de amenintari. Bitdefender Antivirus Plus 2017 permite rezolvarea unui numar mai mare de sarcini. Printre caracteristicile disponibile a produsului – manager de parole, browser protejat pentru tranzactii financiare, stergerea definitiva a fisierelor pentru a elimina orice urma a acestora de pe hard si protectia puternica impotriva amenintarilor de tip ransomware.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Abonamentul anual este de 39,99 dolari. Kaspersky si F-Secure sunt oferite la acelasi pret. Pentru 59,99 de dolari protectia Bitdefender poate fi instalata pe trei dispozitive, ceea ce este destul de convenabil. Pe de alta parte, pentru acelasi pret poti achizitiona abonamentul nelimitat pentru McAfee AntiVirus Plus.

Instalarea si interfata

La fel ca in cazul cu Trend Micro si ZoneAlarm PRO Antivirus + Firewall 2017, modulul de instalare Bitdefender descarca ultimele fisiere a programului si definitiilor de virusi. In plus, modulul de instalare scaneaza sistemul pentru prezenta programelor malware, care pot impiedica instalarea produsului. Utilizatorul are posibilitatea de a introduce cheia de licenta pentru activarea antivirusului sau alege versiunea completa de evaluare pentru 30 de zile. In plus, trebuie sa se inregistreze sau sa acceseze contul existent in consola web Bitdefender Central pentru a uni instalarea cu contul. De retinut, un cont Bitdefender poate fi unit cu un singur nivel de protectie. Astfel, daca vrei sa folosesti antivirusul pe anumite sisteme, iar produsul complex – pe altele, va trebui sa creezi doua conturi.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

In ultimii ani fiecare versiune Bitdefender a primit modificari mici vizuale. Versiunea 2017 a trecut prin cateva imbunatatiri mai dramatice. Fundalul ferestrei principale a ramas in tonuri culorii gri, doar ca a devenit ceva mai intunecat. Fereastra principala este impartita in panouri dreptunghiulare, care ofera acces la functii de securitate si statistici. Semnul verde in cercuri concentrice in continuare indica siguranta sistemului, desi cercurile acum sunt animate la deschiderea ferestrei.

Modificarea majora este noul meniu de navigare din partea stanga cu 8 puncte: Securitate (Protection), Protectie date (Privacy), Instrumente (Tools), Activitate (Activity), Notificari (Notifications), Cont (Account), Setari (Settings) si Suport (Support). Fila Securitate contine antivirus, protectia web si scanarea vulnerabilitatilor. Pe fila Protectie date utilizatorul obtine acces la browserul securizat Safepay, stergerea definitiva a fisierelor si managerul de parole. Fiecare pagina a componentelor are un mod de vizualizare modular. Datorita noii interfete, functia dorita se gaseste mult mai usor.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Ca de obicei, Bitdefende in mod implicit utilizeaza modolul Autopilor. Adica antivirusul singur realizeaza toate sarcinile, fara a deranja utilizatorul. Calculatorul este atacat de un program malware? Bitdefender fara a te deranja va elimina amenintarea. Acest modul este destul de util pentru majoritatea utilizatorilor, doar ca pentru teste va trebui sa dezactivezi Autopilot. Daca vei accesa setarile si vei activa, de exemplu, modulul Decizional, vei primi o instiintare, ca Autopilot este dezactivat.

Bitdefender are posibiltatea de a schimba in mod automat configuratia sa, in functie de activitatea utilizatorului, desi aceasta functie este dezactivata in mod implicit. Poti selecta manual unul dintre cele cinci profiluri de configurare: Lucru (Work), Film (Movie), Joc (Game), Wi-Fi public (Public Wi-Fi), si Mod baterie (Battery Mode).

Rezultate bune in testele laboratoarelor

Bitdefender nu participa in evaluarea certificarii de la ICSA Labs si West Coast Labs, dar este testat in cele patru laboratoare monitorizate de PCMag. In testul RAR (Reactive and Protection) de la Virus Buletin produsul a obtinut 81,08 puncte, ceea ce este mai putin comparativ cu rezultatul de 93,64 a anului trecut. Rezultatul mediu a tuturor produselor testate este de 81,76 procente, iar rezultatul cel mai bun il detine TrustPort Antivirus – 88,43 procente. Cercetatorii AV-Comparatives efectueaza diferite teste a programelor antivirus si altor produse de securitate. Cinci dintre ele sunt monitorizate de PCMag. Bitdefender, la fel ca si Kaspersky, a primit calificativul maxim Advanced+ in toate cele cinci teste.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

AV-Test evalueaza produsele antivirus dupa trei criterii: protectia impotriva programelor periculoase, impactul asupra performantei sistemului si alarme false. Produsul poate obtine pana la 6 puncte in fiecare categorie, iar in total poate obtine pana la 18 puncte. Bitdefender a pierdut cate o jumatate de punct pentru protectie si alarme false si in rezultatul final a obtinut 17 puncte. De remarcat faptul ca Kaspersky a reusit sa obtina punctajul maxim de 18 puncte. AVG, Norton si Trend Micro s-au situat langa, cu un punctaj total de 17,5 puncte.

Blocarea buna a programelor malware

Scanarea completa a unui sistem de testare a durat 58 de minute, ceea ce este putin mai mult decat media tuturor produselor testate – 44 de minute. Rescanarea s-a terminat de doua ori mai repede, ceea ce indica faptul despre optimizarea adaptiva a scanarii. Cu toate acestea, la multi concurenti rescanarea s-a realizat mai rapid prin evitarea scanarii fisierelor nemodificate. De exemplu, F-Secure Anti-Virus 2016 a verificat a doua oara sistemul de test in 2 minute, iar AVG intr-un minut. Dupa prima scanare sarcina principala a antivirusului este prevenirea aparitiei noilor amenintari, si nu curatarea.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Rezultatele Bitdefender in testul PCMag sunt destul de bune, desi nu la egalitate cu rezultatele laboratoarelor. In acest caz prioritatea se acorda laboratoarelor, deoarece acestea dispun de suficiente resurse.

Protectia impotriva phishing

Pentru un atac site-urile de phishing nu au nevoie de scripturi si descarcari ascunse. Aceste site-uri pur si simplu imita PayPal, Facebook, site-ul bancii tale si alte feluri de site-uri. In cazul in care musti din momeala si introduci parola, contul tau va fi spart, si atacatorii vor obtine acces deplin la el.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Detectarea amenintarilor frauduloase

Protectia Bitdefender impotriva amenintarilor frauduloase nu se limiteaza la protectia impotriva phishing. La fel ca Norton, Trent Micro si alte produse, antivirusul romanesc marcheaza link-urile in rezultatele cautarilor si in retelele sociale. Daca la concurenti aceasta functie poate detecta site-uri sigure, suspecte si periculoase, Bitdefender analizeaza pana si cele mai mici detalii.

Majoritatea link-urilor vor fi marcate cu un indicator de culoare verde, care indica siguranta, doar ca Bitdefender ofera mult mai multe indicatoare, pentru amenintari individuale. Produsul identifica amenintarile, site-uri matrimoniale inselatoare, site-uri cu plata pe click, site-uri piratate, resurse cu programe periculoase si pagini de tip phishing. Nu-ti fa griji – nu va trebui sa tii minte scopul fiecarui indicator. Doar apasa pe el, si se va deschide o fereastrea de tip pop-up cu explicatii.

Scanarea vulnerabilitatilor

In fiecare saptamana putem vedea stiri despre incalcarea securitatii infrastructurii IT, si destul de des aceste incalcari apar din cauza ca cineva a uitat sa instaleze un patch obligatoriu. Se recomanda setarea in Centrul de actualizari Windows descarcarea si instalarea automata a actualizarilor critice, de asemenea sa nu uitam de actualizarea browserelor si altor aplicatii populare.

Scanerul vulnerabilitatilor Bitdefender cauta actualizari ratate pentru Windows, browsere si alte instrumente, cum ar fi Java. Modulul de asemenea detecteaza parole slabe conturilor Windows si retele Wi-Fi nesigure. Pe sistemul de test modulul a gasit o actualizare pentru Firefox si Java, si a sugerat schimbarea parolei pentru contul Windows.

Protectia ransomware

La fel ca Panda Internet Security, protectia ransomware in Bitdefender permite detectarea mai multor foldere, al caror continut trebuie sa fie protejat impotriva modificarilor neautorizate. Initial sub protectie intra foldere Documente si Imagini pentru fiecare cont, dar utilizatorul poate adauga si alte directoare. Si Trend Micro Antivirus+ Security ofera aceasta functie, doar ca protejeaza un singur folder.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Bitdefender Wallet

Functia Bitdefender Wallet a fost dezvoltat timp de cativa ani si in cele din urma a devenit un manager de parole cu toate functiile necesare. Dupa posibilitatile sale se afla la acelasi nivel cu Trend Micro Password Manager, doar ca spre deosebire de Trend Micro nu este disponibil pentru o achizitionare separata.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Wallet este oferit sub forma de extensie pentru Chrome, Internet Explorer si Firefox. Poti crea mai multe portofele, de exemplu, pentru diferiti membri a familiei. Cand creezi portofelul, trebuie sa introduci o parola-master puternica pentru protectia sa. Utilizatorul poate activa si dezactiva sincronizarea stocarii personale intre diferite instalari Bitdefender.

In timpul crearii portofelului in el poti importa parole, care sunt stocate in browser. Cu toate acestea, Bitdefender nu elimina parole din browser si nu dezactiveaza captarea parolelor, asa cum face Trend Micro. In plus, nu se pot importa parole din alte aplicatii.

Cand te loghezi pe un site, Bitdefende capteaza datele de acreditare si afiseaza o notificare temporara despre finalizarea reusita acestei operatiuni. Daca faci click pe notificare, va deveni disponibila editarea inregistrarii. Cand revii pe site, Bitdefender completeaza automat datele tale de acreditare.

Este posibila si adaugarea manuala a datelor de acriditare. In plus, in Bitdefender Wallet pot fi salvate parolele aplicatiilor, desi nu vor fi expuse automat.

In timpul crearii unui cont nou va fi util generatorul de parole incorporat. Nu trebuie sa memorezi parola generata. Generatorul creeaza in mod implicit parole cu o lungime de 15 simboluri, care includ litere si cifre. Se recomanda activarea optiunii pentru a folosi simboluri speciale.

Bitdefender SafePay

Daca faci tranzactii online, inseamna ca ai nevoie de o protectie puternica. Cand Bitdefender detecteaza incercarea de a accesa un site financiar, acesta ofera deschiderea site-ului intr-un mediu izolat SafePay intr-un browser securizat, care suporta file si marcaje. Bineinteles, Wallet poate lucra cu SafePay.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Procesele pornite in SafePay, sunt izolate de alte procese a sistemului. Pentru a proteja impotriva keylogger, SafePay ofera o tastatura virtuala. In plus, Bitdefender previne captura de ecran indiferent ca este vorba de aplicatii sau functia din sistem, prin apasarea tastelor Alt+PrtSC. Se recomanda utilizarea SafePay in timpul activitatilor financiare.

Asistenta Securitate Wi-Fi (Wi-Fi Advisor)

Bitdefender include o functie pentru a verifica setarile de securitate a retelelor Wi-Fi. Ea lucreaza intr-un fel pentru retele publice si altfel pentru retele private de la domiciliu.

Cand te conectezi la o retea publica, Wi-Fi Advisor verifica nivelul de securitate a retelei. Daca reteaua nu trece testul Bitdefender, instrumentul ofera accesarea Internetului cu ajutorul browserului securizat SafePay.

Pentru retele private de la domiciliu Wi-Fi Advisor ofera recomandari pentru a imbunatati securitatea retelei. De exemplu, cand se utilizeaza criptarea slaba, se recomanda trecerea pe WPA2 si alegerea unei parole mai puternice.

Stergere definitiva (File Shredder)

Daca stergi un fisier, acesta se muta in cosul de gunoi, ceea ce este util, in cazul in care ai sters din gresala un fisier. Utilizatorul poate ocoli cosul de gunoi pentru a sterge fisiere confidentiale, dar chiar si in acest caz ramane posibilitatea de a recupera datele fisierului sters. Pentru stergere definitiva trebuie sa folosesti instrumente speciale, cum ar fi, de exemplu, functia Stergere definitiva din Bitdefender.

Unele aplicatii pentru stergerea definitiva permit alegerea unui algoritm din mai multe pentru stergerea fisierului. De fapt chiar si o singura suprascriere impiedica recuperarea cu instrumente speciale. Bitdefender suprascrie de trei ori, ceea ce este de ajuns.

Poti deschide componenta in fereastra Bitdefender si sa adaugi fisiere si foldere pentru stergere, si poti deschide meniul contextual al fisierului facand click dreapta si selectand functia Stergere definitiva.

Practic un produs complex

Bitdefender Antivirus Plus 2017 a castigat aprobarea laboratoarelor si are rezultate bune in propriul test PCMag, mai ales in testul pentru protectia impotriva phishing si blocarea link-urilor malware. Produsul contine un set de instrumente de securitate suplimentare: manager de parole, browser securizat pentru protectia tranzactiilor financiare si functia pentru protectia fisierelor si folderelor importante impotriva amenintarilor de tip ransomware.

Bitdefender imparte titlul “Alegerea editorului” cu alte produse de securitate comerciale. Kaspersky Anti-Virus este mai preferat, decat Bitdefender. McAfee AntiVirus Plus protejeaza toate dispozitivele cu un singur abonament. Norton AntiVirus Basic include prevenirea accesului neautorizat si alte caracteristici avansate de securitate. Tehnologiiile inovatoare de protectie Webroot SecureAnywhere Antivirus permit neutralizarea char si celor mai noi amenintare de tip zero-day.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017: Evaluarea PCMag

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017

Avantaje

  • rezultate bune in testele laboratoarelor independente
  • rezultate bune in propriul test PCMag
  • protectia eficienta impotriva amenintarilor de tip ransomware
  • numar mare de caracteristici suplimentare, inclusiv manager de parole, browser securizat si stergerea definitiva a datelor.

Dezavantaje

  • scanarea completa a sistemului de test a durat mai mult, decat la majoritatea concurentilor

Rezumat

Bitdefender Antivirus Plus 2017 ofera protectie antivirus destul de buna, confirmata de rating ridicat, cu un set bogat de instrumente de securitate suplimentare, ceea ce apropie acest antivirus de produse complexe.

Review Bitdefender Antivirus Plus 2017
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *