Review Baidu Antivirus 2015


Review antivirus gratuit Baidu Antivirus 2015. Caracteristici principale, rezultatele testelor, avantaje si dezavantaje.
Numele motorului de cautare Google deriva de la cuvantul ”Googol”, care este un cuvant englez artificial, si desemneaza cel mai mare numar din univers. Motorul de cautare chinez Baidu este numit in cinstea poemului, care ”compara cautarea frumesetei pe fondul farmecului haotic cu cautarea viselor sale”. Baidu Antivirus 2015 este un produs atractiv, iar posibilitatile sale de securitate sunt imbunatatite in comparatie cu testul anterior.

Review Baidu Antivirus 2015

Acea ”frumusete” din poem probabil a inspirat designerii interfetei, care au dezvoltat fereastra principala programului antivirus. Fereastra principala de culoarea cerului probabil reprezinta norii si cerul. Sunt situate cateva elemente – starea de securitate animata si butoane. Daca tema simpla nu te multumeste, Baidu ofera diferite skin-uri.

Review Baidu Antivirus 2015

Baidu utilizeaza motorul de detectie Avira, care lucreaza in paralel cu propriul motor. In mod implicit, motorul Avira este folosit doar pentru scanare, si nu pentru a proteja in timp real.

Rezultate bune in teste

Baidu nu a participat in testele tuturor laboratoarelor. Dar, in cele in care a participat, a obtinut rezultate bune. Din ultimele 12 teste Virus Buletin Baidu a participat in doua si a primit certificarea VB100 de fiecare data. Cu toate acestea, cele doua teste nu ofera o imagine completa a eficientei produsului. West Coast Labs a certificat Baidu pentru detectarea programelor malware.

AV-Test si Dennis Technology Labs inca nu au testat Baidu, totusi antivirusul a participat in cateva teste AV-Comparatives. In testarea dinamica, in conditii apropiate de reale, Baidu a primit ratingul STANDARD.

Review Baidu Antivirus 2015

In testul de detectie a fisierelor Baidu a avut mai mult succes si ca rezultat a primit ADVANCED. De fapt, antivirusul putea sa primeasca ADVANCED+, doar ca numarul mare de alarme false a retrogradat pozitia ratingului final. In testul impactul asupra performantei sistemului Baidu a primit ratingul ADVANCED+.

Cei mai buni antivirusi participa la mai multe teste si primesc note mai bune. Toate laboratoarele de testare au testat Kaspersky Anti-Virus 2015 si cele mai multe dintre ele au testat Bitdefender Antivirus Plus 2015. Ambele produse au primit cele mai bune note. Panda Free Antivirus 2015 de asemenea a primit note mari.

Scanarea sistemului

Scanarea sistemului cu Baidu a durat mai mai mult de o oara, ceea ce este de doua ori mai mult decat scanarea normala. Acest lucru ar putea fi explicat prin utilizarea a doua motoare de scanare. Scanarea ulterioara a durat 40 de minute, ceea ce de asemenea este mult. Pentru comparatie, scanarea ulterioara cu Comodo Antivirus a durat mai putin de un minut (produsul exclude scanarea ulterioara a fisierelor sigure cunoscute).

Review Baidu Antivirus 2015

Set de instrumente incorporate

Pagina ”Toolbox” in versiunea 2015 ofera 10 componente de securitate. Componenta Traffic Firewall ofera in timp real un grafic al traficului din retea, ceea ce este util pentru utilizatorii care vor sa analizeze aceste date.

Review Baidu Antivirus 2015

Baidu poate proteja pagina de pornire si browserul de schimbari – inclusiv de schimbarea manuala de catre utilizator. In plus, produsul poate porni browserul in modul de siguranta, care va izola sesiunea browserului de alte procese si va sterge urmele de activitate de pe Internet la terminarea sesiunii.

Instrumente System Repair si Network Repai cauta si elimina problemele de configurare. Instrumentul Ad Blocker (pentru a bloca reclamele) promite ca va accelera activitatea pe Internet si chiar declara ca incarcarea site-urilor este ”de trei ori mai rapida”. In timpul testarii nu s-a vazut aceasta accelerare si unele reclame au aparut. De asemenea, Baidu contine File Shredder pentru stergerea sigura a fisierelor.

Review Baidu Antivirus 2015

Unele imbunatatiri

Versiunea 2015 cu siguranta este imbunatatita, iar unele instrumente adaugate sunt foarte utile.

Pe de alta parte, Baidu nu a primit imbunatatiri semnificative pentru protectia impotriva link-urilor malware si amenintarilor de tip phishing. Produsul este mai bun, dar asta nu inseamna ca este foarte bun. Daca cauti un antivirus gratuit, purtatorul titlului ”Alegera redactiei” Panda Free Antivirus 2015 va proteja foarte bine calculatorul.

Review Baidu Antivirus 2015: Evaluarea PC Magazine

Review Baidu Antivirus 2015

Avantaje

• Interfata placuta si atractiva
• Rezultate bune in testele laboratoarelor independente

Dezavantaje

• Protectia slaba impotriva descarcarilor malware
• Rezultat slab in testul anti-phishing
• Identificarea eronata fisierelor malware ca fiind sigure

Rezumat

Baidu Antivirus 2015 este imbunatatit in comparatie cu versiunea de anul trecut. Cu toate acestea, protectia slaba impotriva amenintarilor online si identificarea eronata a fisierelor nu a permis produsului sa obtina titlul ”Alegerea redactiei” in categoria antivirusilor gratuiti.

Review Baidu Antivirus 2015
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *