Review AVG Antivirus Free (2016)


Review AVG Antivirus Free (2016). Produsul a primit note bune in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag. AVG pastreaza titlul “Alegerea editorului” in categoria Antivirus gratuit.
Cand sute de milioane de oameni din intreaga lume folosesc programe antivirus gratuite, poti si tu sa te alaturi in rundul lor. Ultima versiune AVG AntiVirus Free a primit note bune in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag. Scepticii vor spune, dar cum stam cu vanzarea datelor personale? De fapt, acuzatiile sunt neintemeiate. AVG din nou a castigat titlul “Alegerea editorului” in categoria antivirusilor gratuiti.

Review AVG Antivirus Free (2016)

Fereastra principala este realizata in culori inchise si contine cinci panouri mari: Computer, Web, Identity, Email si Firewall. Fiecare panou are un cerc de culoare, care indica gradul de protectie si poate schimba culoarea din verde in rosu detectand probleme de securitate. Daca vrei sa vezi toate cercurile in culoarea verde, care indica protectia completa, va trebui sa faci upgrade la versiunea AVG AntiVirus (2016).

AVG incearca sa forteze utilizatorul ca sa incerce versiunea Pro. In timpul instalarii va trebui sa alegi intre versiunea gratuita a antivirusului AVG si rularea de incercare pentru 30 de zile versiunii Pro. Aici exista un truc: pentru a instala versiunea gratuita, trebuie sa te intorci la pasul anterior si sa selectezi instalarea personalizata.

Vorbe in jurul confidentialitatii

AVG nu cu mult timp in urma a anuntat ca noua politica de confidentialitate permite companiei sa vanda istoricul de cautare si activitatea din browser catre parti terte. Articolul din Wired a avut o declaratie destul de indrazneaza, inclusiv faptul ca politica AVG poate fi pusa in randul programelor spyware.

Review AVG Antivirus Free (2016)

Expertul PCMag in securitatea calculatoarelor, N.J.Rubenking, a analizat termenii noii politici de confidentialitate si a comparat-o cu alte produse. Sa constatat ca politica AVG este perfect normala pentru industia antivirus. Dezvoltatorii programelor gratuite trebuie sa aiba metode de a castiga bani, dar nu trebuie sa aiba vanzari directe a datelor cu caracter personal. In caz contrar, acest fapt ar duce la sinuciderea corporativa. Cea mai groaznica politica de confidentialitte chiar ii apartine editurii Wired.

Rezultate bune

AVG participa in toate testele laboratoarelor independente, monitorizate de PCMag. Produsul a participat in ultimele 12 teste Virus Bulletin si a primit certificatul VB100 in 11 dintre ele.

Dintre cele trei criterii de evaluare, utilizate in AV-Test, protectia impotriva programelor periculoase este cea mai importanta. AVG cu succes a blocat 100% dintre mostre malware si a castigat 6 puncte. Antivirusul de asemenea a primit 6 puncte pentru usurinta de utilizare, ceea ce reprezinta, ca nu a avut nici o alarma falsa. Singurul obstacol pentru primirea rezultatului total maxim este rezultatul slab in testul de performanta. Reamintesc, Bitdefender Antivirus Plus 2016 a primit rezultatul maxim de 18 puncte in cele trei teste.

Review AVG Antivirus Free (2016)

Intr-un alt test de performanta a laboratorului austriac AV-Comparatives, AVG a primit cel mai mare rating ADVANCED+. Produsul a demonstrat acelasi rezultat in testul dinamic apropiat de conditii reale, precum si in testul de curatare a amenintarilor detectate. AVG putea primi ADVANCED in doua teste pe detectarea statica de la acest laborator, doar ca alarmele false au declasat ratindul final pana la STANDARD.

Testul cu imitatia conditiilor de utilizare de la Dennis Technology Labs este unul complex. La fel ca Kaspersky Anti-Virus (2016) si Trend Micro Antivirus+ Security 2016, AVG a primit cea mai buna certificare – AAA.

In timp ce AVG nu se poate lauda cu cele mai bune rezultate in comparatie cu Bitdefender si Kaspersky, rezultatele sale – unele dintre cele mai bune dintre produsele gratuite.

Scanarea rapida

Apasand butonul “Scan now” in fereastra principala, vei primi cateva metode de scanare. Poti programa scanare programata, rula scanarea completa a calculatorului, scana foldere selectate sau rula scanarea pentru prezenta rootikit-urilor. De fapt, scanarea completa deja contine detectarea rootkit-urilor.

Review AVG Antivirus Free (2016)

Scanarea completa sistemului de testare curat a durat 27 de minute. Este un rezultat foarte bun, mai ales tinand cont de durata medie tuturor produselor testate – 34 de minute. In timpul primei scanari AVG marcheaza fisiere, care sunt cunoscute ca sigure, si ca urmare, nu au nevoie de scanare, in cazul in care raman neschimbate. Datorita acestei abordari, scanarea ulterioara a durat un minut.

Blocarea eficienta a programelor periculoase

AVG a demonstrat rezultate excelente in testul pentru blocarea programelor malware. Deschizand un folder cu mostre malware, antivirusul a inceput sa elimine amenintarile. In cateva minute produsul a blocat cu succes 86% din amenintari.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva programelor periculoase

Review AVG Antivirus Free (2016)

Mostrele ramase au fost rulate, apoi s-a verificat detectia si blocarea amenintarilor. AVG a detectat 89% din mostre si a acumulat 8,8 puncte din 10 posibile. Panda Free Antivirus (2016) de asemenea a detectat 89% din amenintari si a primit 8,8 puncte pentru blocare. Rezultate identice au demonstrat Kaspersky, McAfee AntiVirus Plus (2016) si alte produse.

Protectia impotriva phishing

Site-uri de tip phishing reprezinta amenintari frauduloase, care sunt mascate sub diferite site-uri sigure in scopul de a fura date personale. Majoritatea produselor antivirus includ un modul separat, conceput pentru a proteja impotriva acestor resurse. Cele mai multe dintre ele inlocuiesc site-ul periculos cu o pagina de avertizare. AVG utilizeaza alerte de tip pop-up, la fel ca in cazul link-urilor malware sau descarcarea fisierelor periculoase.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva phishing

Review AVG Antivirus Free (2016)

Protectia datelor cu caracter personal

Spre deosebire de alte produse de securitate, componenta “Identity” din AVG nu se ocupa de protejarea impotriva furtului, monitorizarea creditului sau altor sarcini similare. Mai degraba reprezinta un sistem de detectare comportamental, conceput pentru a recunoaste module cu comportament periculos.

Functii suplimentare

In centrul ferestrei principale se afla butonul “Fix performance”. Apasand butonul va porni instrumentul de analiza a sistemului PC Analyzer, care afiseaza erorile registrului, fisiere din cosul de gunoi, fragmentarea discului si comenzi rapide nevalide. Dupa terminarea analizei, AVG va afisa rezultatele si va oferi posibilitatea de a remedia toate problemele printr-un singur click al mouseului.

Apasand butonul “Fix now” de fapt nimic nu se va remedia. In schimb, produsul va descarca o versiune de incercare pentru o zi a utilitarului AVG PC TuneUp. Acest utilitar va scana separat sistemul pentru corectarea problemelor detectate. Utilizatorul trebuie deodata sa faca cunostinta cu toate functiile disponibile si sa corecteze totul, deoarece dupa expirarea perioadei de valabilitate de o zi utilitarul va deveni indisponibil.

Review AVG Antivirus Free (2016)

AVG PC TuneUP de asemenea instaleaza doua instrumente suplimentare. TuneUp Undelete scaneaza sistemul si detecteaza toate fisierele sterse, a caror date inca se afla fizic pe disc. Utilitarul afiseaza probabilitatea de recuperare a datelor sterse. In cazul in care probabilitatea este favorabila, utilizatorul are posibilitatea de a recupera fisierele. AVG Disk Space Explorer analizeaza consumul de spatiu de pe disc si afiseaza cele mai mari fisiere, tipuri de fisiere, care ocupa cel mai mare spatiu. Ambele instrumente devin indisponibile dupa expirarea perioadei de proba de o zi.

AVG Web TuneUp este o extensie de browser, care contine trei functii importante. In primul rand, instrumentul evalueaza siguranta site-urilor vizitate cu posibilitatea de a obtine informatii detaliate despre sursa, de exemplu, locatia serverului si utilizarea certificatelor SSL. Utilizatorul poate vedea raportul complet despre site intr-un singur clic.

Functia Do Not Track este dezactivata in mod implicit. Aceasta permite blocarea umarirelor publicitare, butoanelor din retele sociale si instrumentelor de analiza web, care monitorizeaza activitatea browserului. Spre deosebire de caracateristici similare, AVG nu afiseaza activitatea sa aratand numarul de trackere blocate.

A treia componenta in Web TuneUp este Browser Cleaner. Instrumentul notifica toate urmele de activitate a browserului, cum ar fi fisiere cache sau cookie si permite eliminarea acestora intr-un singur click.

Protectia gratuita

AVG AntiVirus Free a primit note bune in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag. Produsul nu a ajuns la nivelul produselor comerciale de top, dar are rezultate similare cu Panda Free Antivirus. AVG pastreaza titlul “Alegerea editorului” impartind cu Panda si poate fi recomandat ca un produs de securitate gratuit cu protectia antivirus.

Review AVG AntiVirus Free (2016): Evaluarea PCMag

Review AVG Antivirus Free (2016)

Avantaje

  • rezultate bune in testele laboratoarelor independente si propriul test PCMag
  • rezultat bun in testul protectiei impotriva phishing
  • scanarea completa rapida
  • sistem de reputatie a site-urilor si functia de anulare urmarirei Do Not Track
  • File Shredder
  • instrument de optimizare si intretinere a sistemului

Dezavantaje

  • instrumentul pentru optimizarea sistemului se dezactiveaza dupa perioada de proba de o zi

Nota finala

Ultima versiune AVG AntiVirus Free aduna note mari in testele laboratoarelor independente si in propriul test PCMag. AVG pastreaza titlul “Alegerea editorului” pe portalul PCMag in categoria antivirus gratuit.

Review AVG Antivirus Free (2016)
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *