Review Avast Internet Security 2016


Review Avast Internet Security 2016. Caracteristici principale, avantaje si dezavantaje, rezultate testelor laboratoarelor independente AV-Test, AV-Comparatives si Dennis Technology Labs, evaluarea PCMag.
Aceasta suita de securitate contine protectie antivirus, firewall si antispam, insotit de functii suplimentare, cum ar fi criptarea datelor si control parental. Avast Internet Security este limitat la adaugarea firewallului si filtrului de spam la functii de securitate autonome.

Review Avast Internet Security 2016

Abonarea Avast costa 39,99 de dolari pentru o licenta, sau 59,99 de dolari pentru trei dispozitive, si aceasta este una dintre cele mai accesibile oferte de pe piata. Pretul produsului a scazut comparativ cu anul trecut, cand abonarea pentru un dispozitiv si trei dispozitive a fost 49,99 si 69,99 de dolari respectiv.

Avast Software ofera inca o suita de securitate – Avast Premier 2016, a carui licenta costa 59,99 de dolari. Singura diferenta intre Premier si Internet Security este curatarea navigatorului si componenta pentru actualizari in modul automat a aplicatiilor.

Protectia antivirus

Practic nu exista diferente vizuale intre Avast Internet Security si Avast Pro Antivirus. Protectia antivirus in ambele produse este identica. In acest review voi enumera pe scurt caracteristicile de protectie.

Toate laboratoarele independente monitorizate includ Avast in programul de testare. West Coast Labs si ICSA Labs au certificat Avast pentru detectia virusilor. Produsul a participat in 11 din ultimele 12 teste Virus Bulletin si a primit certificatul VB100 in 9 dintre acestea. Dennis Technology Labs a acordat Avast ratingul AA, cu un loc mai jos de ratingul maxim.

Review Avast Internet Security 2016

Avast a acumulat 16 puncte din 18 posibile in evaluarea testului pe trei criterii de la AV-Test. In trei teste AV-Comparatives Avast a primit rating maxim ADVANCED+ si in alt test a primit ratingul ADVANCED.

In propriul test pentru blocarea programelor periculoase, produsul a detectat 100% din mostre malware – pentru prima data cu aceasta colectie de amenintari de testare. Rezultatul final pentru blocare este de 9,3 puncte, si ii permite sa concureze pentru primul loc cu Bitdefender Internet Security 2016. In testul cu setul anterior de mostre, Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus (2015) de asemenea a detectat 100% din amenintari si a eliminat cu succes amenintarile, primind in total 10 puncte.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva programelor si link-urilor malware

Review Avast Internet Security 2016

Avast a demonstrat o rata de detectie de 69% in testul pentru blocarea link-urilor periculoase. Acest rezultat este mai mare decat media de 42%. Cel mai bun rezultat in acest test il are McAfee Internet Security (2016) si Norton Security Premium – 91% amenintari online blocate.

PCMag: Rezultatele testului de protectie impotriva phishing

Review Avast Internet Security 2016

Avast de asemenea a avut rezultate bune in testul pentru protectia impotriva phishing, in care s-a folosit o colectie noua de adrese URL, oferite ca frauduloase, dar inca nu au fost verificate. Nivelul de detectie a antivirusului a fost cu un procent mai mic decat la Norton. Acelasi rezultat a demonstrat Kaspersky Internet Security (2016). Doar Bitdefender a putut depasi Norton in acest test.

Alte functii

Acest produs are o multime de functii comune cu Avast Pro Antivirus si Avast Free Antivirus 2016, si anume scanarea intelectuala, disc de salvare si instrumentul pentru curatarea browserului, care notifica utilizatorul despre orice supliment potential periculos. Scanerul retelei de la domiciliu verifica toate dispozitivele din retea si detecteaza problemele de configurare a routerului, oferind instructiuni pentru rezolvarea acestora.

Review Avast Internet Security 2016

Managerul de parole este incorporat in toate produsele AVAST 2016. Componenta se descurca bine doar cu sarcinile de baza si cu criptarea datelor pe site-urile acreditate, dar nu are functii avansate a programelor speciale pentru asa ceva.

Browserul SafeZone, care este oferit doar cu versiunea comerciala a antivirusului, protejeaza tranzactiile financiare impotriva oricarui acces din alt proces. In teste componenta a protejat cu succes impotriva incercarilor de interceptare prin apasarea tastelor (keylogger) dar nu a putut proteja in clipboard. Componenta SafePrice cauta cele mai atractive preturi in timpul vizitei magazinelor online. Browserul include instrumentul Ad Blocker pentru blocarea publicitatii si un instrument pentru descarcat continut video.

Review Avast Internet Security 2016

De asemenea, mediul izolat Sandbox, care este incorporat doar in versiunile comerciale, permite rularea programelor suspecte fara a risca infectarea sistemului real, iar componenta Secure DNS previne spargerea setarilor de retea si suprascrierea numelui de domeniu. Aceste functii pot provoca dificultati pentru utilizatorul mediu de PC.

Mult spam

La posibilitatile antivirusului comercial Avast Internet Security sunt adaugate protectia impotriva spamului si firewall. Filtru de spam marcheaza mesajele e-mail de intrare prin POP3 si adauga eticheta SPAM sau PHISHING la titlul mesajului. Daca folosesti Microsoft Outlook, instrumentul redirectioneaza automat mesajele nodirite in folderul pentru mesaje de gunoi. Utilizatorii altor clienti de e-mail vor trebui sa configureze regula pentru redirectionarea mesajelor.

Setarile pentru filtru de spam sunt destul de simple. Poti selecta nivelul scazut, mediu sau ridicat de sensibilitate – pentru testare a fost setat nivelul mediu. La fel ca pentru alte componente similare, Avast ofera setarea listei albe de expeditori, a caror mesaje vor fi totdeauna primite si lista neagra a destinatiilor, a caror mesaje vor fi intotdeauna blocate.

Pentru a verifica exactitatea filtrului de spam au fost descarcate cateva mii de mesaje dintr-un cont e-mail real infectat cu spam. Dupa excluderea mesajelor mai vechi de 30 de zile, mesajele ramase au fost sortate in trei categorii: mesaje reale personale, mesaje personale de tip pubicitate si mesaje de tip spam. Mesajele, care nu apartineau uneia dintre categorii, au fost eliminate. Manipulari similare au fost efectuate cu folderul pentru spam, iar apoi au fost calculate efectele pentru a calcula precizia Avast.

Rezultatele au fost dezamagitoare. Avast a ratat aproximativ 38% din mesaje spam. In general, au fost mesaje cu sugestii pentru a imbunatati virilitatea sau pentru a gasi o mireasa. In plus, produsul a blocat 0,5% din mesaje de incredere – o cifra relativ mica, doar ca excluzand orice mesaj personal poate duce la rezultat negativ. Bitdefender si Trend Micro Internet Security 2016 au blocat 0,1% din mesaje de incredere si au ratat 1,8 si 3,9% mesaje de tip spam respectiv.

Firewall de incredere

Firewall Avast s-a descurcat foarte bine cu scanarea porturilor si atacurilor de pe Internet. Avand in vedere ca Windows Firewall deja face fata cu succes acestor probleme, rezultatele acestor teste sunt relevante doar in caz de esec.

Review Avast Internet Security 2016

In mod implicit, firewallul automat decide, cum sa prelucreze aplicatiile, care solicita acces la retea sau Internet, creand o regula, care defineste permisiunea pentru fiecare aplicatie. Daca vei alege modul de blocare (lista alba), atunci pentru orice aplicatie, care nu are reguli proprii, accesul la Internet va fi blocat. Selectand modul de permitere a accesului monitorizarea aplicatiilor practic se va dezactiva, utilizarea acestui modul nu este recomandata. Poti seta modul, cand Avast de fiecare data va cere acordul necesar al utilizatorului petru fiecare aplicatie noua. Aceste setari pot fi definite separat pentru retele publice si private.

Pentru test au fost setate alerte pentru toate aplicatiile necunoscute. Interesant, alerta pop-up sugera nu doar permiterea sau blocarea accesului. A oferit posibilitatea de a restrictiona accesul la o retea locala predeterminata (numita prieteni), permite traficul de intrare de la prieteni, permite traficul de iesire pe Internet, adauga accesul de intrare a prietenilor pe traficul de iesire Internet sau pur si simplu permite orice conexiune. Accesul de iesire la Internet este activat in mod implicit.

Apoi s-a verificat reactia firewallului pe 30 de amenintari, generate cu ajutorul instrumentului Core Impact. Firewallul nici nu a incercat sa blocheze atacurile la nivel de retea. Cateva amenintari nu au putut fi rulate, dar in jurnalul firewallului nu s-au gasit inregistrari cu aceste evenimente. Antivirusul a curatat sarcina executabila aproximativ a jumatate din amenintari, ceea ce este un rezultat mai bun in comparatie cu multe produse testate. Lider in acest test este Norton, care a blocat toate amenintarile la nivel de retea.

Testarea a demonstrat ca programele periculoase nu pot dezactiva procesele si serviciile firewallului cu ajutorul atacurilor directe. In timpul testului nu s-a putut opri doua procese firewallului, iar setarile registrului au fost protejate de modificari. In timpul incercarii de a opri doua procese de sistem firewallul afisa avertismentul de oprire cu confirmare. Prezenta confirmarii utilizatorului inseamna ca programul periculos nu va putea sa opreasca procesele.

Acest firewall este unul de incredere, care poate respinge atacurile. Cu toate acestea, componenta nu se compara cu firewallul complet si puternic, care poate fi intalnit in Norton sau Kaspersky.

Impact minim asupra sistemului

Zilele, cand antivirusii aveau imapct puternic asupra performantei sistemului, sunt trecute. Utilizatorii acum asa ceva nu vor tolera! Bineinteles, practic totdeauna exista unele efecte, dar in majoritatea cazurilor sunt foarte mici. Potrivit testului PCMag Avast are efect forte mic.

PCMag: Rezultatele testului de performanta

Review Avast Internet Security 2016

Scanerul in timpul accesului verifica sistemul in timpul operatiilor cu fisiere. Aceasta monitorizare activa poate avea impact semnificativ asupra operatiunilor de baza cu fisiere. Scriptul, care muta si copiaza o colectie mare de fisiere de dimensiuni mari intre discuri are timp identic cu protectie sau fara ea (au fost 10 masuratori de testare). Alt script, care verifica activitatea cu arhive a durat doar cu 5% mai mult cu Avast activ.

Pentru masurarea timpului de incarcare, se ruleaza un script, care verifica consumul de resurse CPU o data pe secunda si opreste cronometrul cand o perioada de 10 secunde CPU nu depaseste 5%. Scazand din valoarea obtinuta timpul de ponire a sistemului vom obine timpul de incarcare a sistemului. Efectuand 100 de masuratori fara protectia antivirus si 10 masuratori cu Avast activat, s-a constatat ca timpul de incarcare Avast a crescut cu 12%. Avand in vedere ca majoritatea dintre noi repornesc sistemul nu mai des de o data pe zi, aceasta incetinire nu este esentiala.

Pret mic, dar…

Avast Free Antivirus a primit titlul “Alegerea editorului” in categoria produselor de securitate gratuite. Antivirusul comercial adauga browser securizat, mediu izolat Sandbox si protectia impotriva hacking DNS. Avast Internet Security 2016 suplimentar include firewall si filtru de spam ineficient, cu toate acestea, practic nu are impact asupra performantei sistemului. Pretul produsului este unul dintre cele mai accesibile din aceasta clasa.

Bitdefender Internet Security 2016 si Kaspersky Internet Security (2016) impart titlul “Alegerea editorului” in categoria produselor de securitate complexe. Daca ai nevoie de un produs puternic cu caracteristici complete, poti alege Bitdefender Total Security 2016 – care poarta titlul “Alegerea editorului” in categoria all-in-one. Daca vrei sa protejezi un numar mare de dispozitive, poti alege McAfee LiveSafe si Norton Security Premium, aceste produse sunt mai scumpe, dar justifica pe deplin pretul sau.

Review Avast Internet Security 2016: Evaluarea PC Magazine

Review Avast Internet Security 2016

Avantaje

  • rezultate bune in testele laboratoarelor independente;
  • note bune in propriul test pentru blocarea programelor periculoase si protectia impotriva phishing;
  • firewall bun;
  • impact minim asupra performantei sistemului;
  • un numar mare de instrumente de securitate suplimentare.

Dezavantaje

  • filtru de spam a ratat un numar mare de mesaje nedorite in test;
  • pentru utilizarea unor caracteristici suplimentare este nevoie de cunostinte speciale;
  • functionalitatea limitata a managerului de parole.

Nota finala

Avast Internet Security adauga la produsul de securitate firiwall de calitate si filtru de spam de calitate scazuta. Pretul produsului este mai mic in comparatie cu concurentii.

Review Avast Internet Security 2016
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *