Resurse utile pentru testarea protectiei antivirus


Lista testelor cunoscute, care permit simularea unui atac malware pe calculator pentru a testa posibilitatea componentelor de protectie.
Testarea corecta a unui antivirus are nevoie de o abordare serioasa. Specialistii in securitatea calculatoarelor folosesc echipamente performante si utilizeaza functii complexe pentru testarea eficienta a produselor antivirus.

Cu toate acestea, unele companii ofera solutii pentru utilizatori, care permit verificarea protectiei antivirus. De obicei companiile ofera o pagina web sau fisiere, care contin versiuni neactive a programelor malware. Orice utilizator poate utiliza aceste obiecte pentru a gasi vulnerabilitatile in protectia antivirus fara riscul de a infecta sistemul.

Bineinteles ca aceste mostre nu vor oferi o imagine completa, dar in orice caz pot fi utile. De exemplu, daca ai actualizat sau ai modificat protectia antivirusului, poti efectua cateva teste rapide, pentru a verifica activitatea modulelor principale a produsului.

Aceste teste au cateva limitari. De exemplu, utilizatorul nu poate verifica corectitudinea testului si acuratetea imitarii programelor malware, precum si relevanta metodei de testare la nivelul modelelor utilizate.

De fapt, nu cred ca utilizatorii experimentati vor accesa link-uri din ferestre de tip pop-up cu mesajul “S-a detectat o amenintare”. Apasa aici pentru dezinfectare. Nici nu vor deschide atasamente din mesaje de tip spam, nu vor accesa site-uri pentru adulti si nu vor instala aplicatii din surse necunoscute. Intr-adevar, regulile de comportament a utilizatorilor avansati inchid diferite posibilitati pentru atacuri malware.

Pe de alta parte, multi utilizatori nu au dezvoltat un obicei corect pentru protectia calculatorului, ceea ce inseamna ca sunt mai vulnerabili la infectii si compromisuri. Acesti utilizatori au nevoie de mai multa protectie comparativ cu utilizatorii experimentati.

Nici un test nu poate lua in considerare comportamentul utilizatorilor avansati, precum si celor incepatori. De exemplu, testele, care analizeaza protectia de baza pot fi suficiente pentru utilizatorii cu experienta, dar insuficiente in cazul utilizatorilor incepatori. Ar trebui sa alegi testele, care corespund comportamentului tau si nivelului de cunostine a calculatorului.

De asemenea, ar trebui sa tii cont de actiunile potential ascunse, care pot fi incluse in programele antivirus. De exemplu, unii dezvoltatori pot crea teste care scot in evidenta punctele forte a produsului.

Testarea protectiei antivirus

Lista testelor gratuite, care pot fi folosite pentru simularea atacurilor malware:

Pentru a obtine o evaluare completa a eficientei protectiei, foloseste link-urile si fisierele din mai multe surse.

Resurse utile pentru testarea protectiei antivirus
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *