Protectia copiilor pe Internet: fereste-te de continut periculos


Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab si B2B International pe o perioada de 12 luni, 22% dintre parinti chestionati  au indicat ca copiii lor au fost afectati de incidente cibernetice, inclusiv devinind victime hartuirii virtuale sau accesand site-uri cu continut pentru adulti.
Pe Internet copiii foarte usor pot ajunge pe site-uri cu informatii necorespunzatoare, de exemplu, care contin cuvinte obscente sau cu tematica drogurilor si arme.

Aceasta problema poate fi rezolvata cu ajutorul unor programe speciale. De exemplu, browsere speciale pot automat bloca pagini web periculoase, iar unele dintre ele au posibilitatea nu doar de a filtra site-uri periculoase, dar si informa parintii, daca copilul incearca sa viziteze astfel de pagini.

Datorita acestor programe parintii din timp pot afla despre noile interese a copiilor si sa discute cu ei despre preocuparile sale.

De asemenea, problema poate aparea din cauza motorului de cautare, care prea rezultate ca raspuns la interogarea de cautare. De exemplu, copilul poate cauta desene animate, dar sa gaseasca o selectie de desene animate pentru adulti. In aceste cazuri programul poate bloca pagina periculoasa.

Kaspersky Lab a dezvoltat o serie de instrumente, concepute pentru protejarea copiilor de atacuri cibernetice. Printre acestea se numara browsere sigure pentru iOS si Windows Phone, programul Kaspersky Internet Security pentru Android, precum si programul special Kaspersky Safe Kids pentru Windows, Mac OS X, Android si iOS.

In acelasi timp, este important sa stim ca inovatia tehnologica nu poate proteja in totalitate copilul. Ea doar ajuta la detectarea problemelor si ajuta la rezolvarea unora dintre ele. Parintii de asemenea ar trebui sa fie constienti de posibile pericole si sa explice copiilor cum sa se comporte intr-un caz anume.

Traducere Antivirus-Free.ro Sursa Kaspersky Lab

Protectia copiilor pe Internet: fereste-te de continut periculos
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *