Am nevoie de antivirus pentru Android?


Cred ca fiecare utilizator de Android, la fel ca de orice alt sistem de operare, stie, ca aplicatiile se impart in doua categorii, si anume, utile si daunatoare. Dezvoltatorii ultimelor se ghideaza dupa diferite motive. Unii, de exemplu, vor fi multumiti sa afle parola de la adresa e-mail a victimei, in timp ce altii stabilesc obiective de a obtine datele cardului de credit. Indiferent de scop, virusii pot cauza deteriorarea dispozitivului infectat. Cum sa ne protejam? Bineinteles, cu ajutorul programelor antivirus.
In primul rand, ar trebui remarcat faptul ca in societate exista doua opinii. Prima opinie o ofera, de regula, dezvoltatorii. Potrivt declaratiilor lor, virusii «zboara» in aer, din acest motiv trebuie neaparat sa ne protejam de virusi. A doua opinie – nu are nici un rost sa instalam programe antivirus. Cel mai important – sa nu ocupam memoria interna cu programe indoielnice. Adevarul, ca de obicei, se afla la mijloc.

Reprezentantii companiei Google au incercat sa rezolve aceasta problema, si ar trebui sa spun, rezultatul a fost destul de bun. Este vorba despre crearea functiei de verificare a aplicatiilor inainte de instalare. Aceasta caracteristica se descurca foarte bine cu amenintarile incorporate, dar are si neajunsuri. Bineinteles, nu te protejeaza de virusi transmise de pe calculatorul personal, din retea sau mascate ca fiind aplicatii. Astfel, totusi exista nevoia de a folosi antivirus.

Totusi, ce sa alegem, si cel mai important, sunt eficiente astfel de programe pentru sistemul de operare Android?

Studiu independent a 28 antivirusi pentru Android a confirmat eficienta protectiei. Procentul mediu a detectiei virusului este de 96,6 procente, ceea ce este un rezultat destul de bun.

Aceasta statistica se datoreaza a doisprezece programe, care au demonstrat rezutate perfecte. Si anume: Avast, ESET si Kaspersky. Acesti lideri sunt disponibili pentru descarcare absolut gratuit de pe site-ul nostru. Acest fapt, totusi, nu este singurul avantaj.

Multe programe antivirus, de asemenea, pot bloca de la distanta dispozitivul, filtra mesaje si chiar au functia de control parental.

Am nevoie de antivirus pentru Android?
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *