Locul ideal pentru plasarea router-ului Wi-Fi


Mutarea router-ului Wi-Fi cu doar cativa centimetri poate imbunatati calitatea semnalului intr-un anumit punct al camerei. Cel mai important – sa stii, unde sa muti.
Ai invatat fizica – ai semnal bun Wi-Fi. Daca crezi ca ecuatiile lui Maxwel, care descriu campul electromagnetic, nu sunt necesare in viata de zi cu zi, atunci te inseli. De exemplu, Jason Cole, de la Colegiul Imperial din Londra, nu doar studiaza campul electromagnetic in manefestarile sale, dar si foloseste cunostintele dobandite la nivel de industrie casnica.

Routere zilelor noastre functioneaza la frecventa de 2.4 GHz. Comportamenul razelor poate fi moderat cu precizie cu aceleasi ecuatii lui Maxwel. Pe baza algoritmului, calculatorul va calcula totul si va prezenta intr-o forma vizibila, adica sub forma unei harti de caldura ca in acest video:

Cu cat mai calda este culoarea intr-un anumit punct, cu atat mai bun este semnalul de la router. Oricine stie ca daca routerul nu are obstacole, sub forma de pereti, semnalul va fi mai bun. Doar ca exista un aspect. Exista un fenomen, care este numit raza statica. In acest loc se creeaza o interferenta a razelor cazute si reflectate, si ca urmare semnalul in acel loc este mai slab. Singur nu vei putea afla care sunt acele zole, doar algoritmul dezvoltat de Cole te va ajuta.

Pentru a face dezvoltarea mai accesibila, Jason Cole a pus emulatorul intr-o aplicatie-Android, care poate fi gasita in Google Play (WiFi Solver).

Potrivit ratingului si comentariilor, algoritmul cu adevarat functioneaza. Suficient sa reproduci planul incaperii si sa-l incarci in aplicatie. Dupa specificarea parametrilor si pozitia routerului simulatorul cu mare precizie va crea o harta cu calitatea semnaluli din camera.

Locul ideal pentru plasarea router-ului Wi-Fi
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *