Kaspersky Antivirus si Windows Defender lideri in testul AV-Comparatives


In ultima runda de testare a programelor antivirus, efectuat de laboratorul independent AV-Comparatives, note maxime au primit 4 produse: Kaspersky Internet Security, Trend Micro Internet Security, Windows Defendetr si F-Secure Safe.
Toate cele patru programe antivirus – Kaspersky Internet Security, Trend Micro Internet Security, Microsoft “Windows Defender” si F-Secure Safe – au reusit sa blocheze 100% de amenintari din colectia de testare, desi F-Secure a avut cel mai mare numar de alarme false – antivirusul a blocat eronat 14 mostre sigure. Windows Defender a gresit doar de trei ori, iar produsul “Kaspersky Lab” nu a avut nici o blocare incorecta si a demonstrat o performanta excelenta de protectie.

Rezultatul cel mai mic a avut BullGuard Internet Security si Quick Heal Total Security. Si anume, BullGuard a ratat 2,5% din programe malitioase, iar Quick Heal a ocolit 1,6% de amenintari din mostre de testare.

Windows Defender in Windows 10

O atentie deosebita trebuie acordat eficientei ridicate a Windows Defender. Antivirusul incorporat in Windows 10 se dezvolta impreuna cu lansarea noilor versiuni a sistemului de operare si ofera functii de securitate care sunt, de obicei, disponibile doar in produsele de securitate de la parti terte: de exemplu, protectia in timp real si actualizarea zilnica a semnaturilor.

In plus, odata cu lansarea Windows 10 Fall Creators Update antivirusul de sistem este refacut, pentru a deveni Centurl de securitate Windows Defender. Acum programul contine toate functiile de securitate, disponibile in sistemul de operare. Utilizatorii pot folosi aceeasi aplicatie pentru a accesa rapid diferite instrumente de securitate, de exemplu, setarile firewall-ului sau setarile de control parental.

In ultimele teste AV-Comparatives s-a folosit un mediu de testare bazat pe Windows Fall Creators Update cu utilizarea software-ul modern, cum ar fi Adobe Flash, Java si Acrobat Reader.

In comunicatul de presa al laboratorului se mentioneaza:

Rezultatele testelor se bazeaza pe reactia produselor pe 203 scenarii de testare (link-uri malitioase reale, gasite pe Internet), care includeau exploid valid (descarcari ascunse) si link-uri, care indicau fisiere malitioase. Astfel de atacuri sunt folosite impotriva utilizatorilor obisnuiti al retelei.
Kaspersky Antivirus si Windows Defender lideri in testul AV-Comparatives
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *