Instructiuni: utilizarea Unchecky pentru a bloca instalarea programelor nedorite


Unchecky – un intrument simplu, care monitorizeaza instalarea programelor si debifeaza automat campurile de selectare, care duc la instalarea programelor nedorite.
Daca descarci si instalezi des tot felul de programe, cel mai probabil ai dat de produse insotine de publicitate, care pot modifica setarile browserului, instala componente nedorite de la parti terte si crea link-uri pe desktop pentru site-uri ciudate.

Instructiuni: utilizarea Unchecky pentru a bloca instalarea programelor nedorite

Majoritatea ofertelor pot fi evitate, daca vei fi atent in timpul instalarii si vei analiza optiunile expertului de instalare. Campurile de selectie a programelor suplimentare, de obicei sunt marcate in mod implicit, si utilizatorul trebuie doar sa debifeze campul corespunzator.

In unele cazuri poti trece de pe modul de instalare obisnuit pe detaliat sau selectiv, pentru a primi posibilitatea de a dezactiva optiunile inutile. In cazuri agresive de marketing trebuie sa apesi butonul Sari peste sau Anuleaza, ceea ce permite oprirea instalarii programului de la parti terte, si nu programului principal.

Unchecky

Unchecky – un instrument simplu, care monitorizeaza instalarea programelor si debifeaza automat campurile de selectare, care duc la instalarea programelor nedorite.

Instructiuni: utilizarea Unchecky pentru a bloca instalarea programelor nedorite

Cu alte cuvinte, utilitarul dezactiveaza aceste ferestre, astfel utilizatorul nici nu va afla ca ele exista. Ca o alternativa Unchecky poate notifica utilizatorul in cazul in care se incearca instalarea produselor suplimentare, atrage atentia si astfel, ajuta utilizatorul sa dezactiveze manual optiunile inutile.

Dupa instalare Unchecky porneste si ruleaza ca un serviciu in fundal, efectuand monitorizarea instalarii programelor si blocand module publicitare. Programul porneste automat la pornirea calculatorului, iar in zona de notificari a barei de activitati se afiseaza pictograma galbena Unchecky.

Ce poate Unchecky

Functionarea Unchecky depinde de tipul modulului de instalare. In unele cazuri programul automat debifeaza campurile a propunerelor de a instala programe de la parti terte, si daca vei dori sa incluzi instalarea programului nedorit, Unchecky va afisa un mesaj de avertizare sub forma unui sfat.

In alte cazuri, daca continui instalarea si ai activat componenta publicitara, Unchecky te va anunta si va oferi posibilitatea de a schimba decizia. Exista cazuri, cand Unchecky blocheaza afisarea ferestrelor pentru instalarea componentelor de la parti terte, fara sa afiseze avertismente sau fara sa inregistreze activitati in jurnale – astfel se creeaza iluzia instalarii curate.

Pe de alta parte, programul nu este conceput pentru prelucrarea tuturor tipurilor de comportamente publicitare, de exemplu, nu poate impiedica lansarea automata a paginilor in browser dupa instalare sau afisarea anunturilor publicitare in timpul instalarii si functionari a acestora.

Configurarea programului

Apasa pe pictograma din zona de notificari, pentru a deschide fereastra principala a programului cu rubrici Home, Settings si About (Acasa, Setari si Despre program).

In rubrica “Home” apasa butonul “Suspend service”, daca vrei sa dezactivezi temporar protectia Unchecky, de exemplu, pentru a testa programe publicitare. Pentru a opri serviciul vei avea nevoie de drepturi de administrator, si acelasi buton poti folosi pentru a reactiva serviciul fara repornirea calculatorului. Apasa butonul “Activity log”, daca vrei sa vezi informatii detaliate despre activitatea Unchecky, de exemplu, despre data si ora instalarii programelor de la parti terte, denumirea programului, precum si numarul modulelor publicitare blocate si afisarea avertismentelor.

Instructiuni: utilizarea Unchecky pentru a bloca instalarea programelor nedorite

In rubrica “Settings” poti selecta limba interfetei (nu are suport pentru limba romana) si dezactiva afisarea alertelor de tip pop-up, in cazul in care Unchecky a blocat cu succes instalarea modulului inutil. De asemenea, poti permite afisarea alertelor, debifind optiunea “Don’t display warning tooltips”.

Apasa “Advanced settings”, daca vrei sa dezactivezi actualizarea automata Unchecky “Disable automatic updates” cand apare o versiune noua si modificarea fisierului hosts “Don’t use hosts file rules” pentru a adauga comentarii cu domenii pentru blocare. Retine, chiar daca vei permite utilizarea fisierului hosts, acesta va fi readus la starea initiala dupa dezactivarea serviciului Unchecky.

Apasa OK, pentru a confirma modificarile si Apply dupa revenirea in rubrica setarilor.

Unchecky poate fi descarcat de pe site-ul nostru din categoria Utilitare.

Instructiuni: utilizarea Unchecky pentru a bloca instalarea programelor nedorite
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *