Instalarea si configurarea actualizarilor Windows 10


Cum verific prezenta actualizarilor si instalez actualizarile de securitate cumulative si critice Windows 10. Configurarea setarilor avansate pentru Windows Update.Actualizarile in Windows 10 uneori pot crea «batai de cap». Sa incercam sa simplificam acest proces.

Microsoft in mod regulat lanseaza actualizari pentru a imbunatati sistemul de operare Windows 10, eliminarea erorilor si remedierea problemelor de securitate. Actualizarile nu sunt totdeauna reusite: pot sa contina si probleme. Utilizatorii doresc ca actualizarile sa nu ii deranjeze in momentul muncii, sa instaleze doar actualizari necesare si sa nu creeze probleme.

Dezactiveaza actualizarile automate in Windows 10

In primul rand, trebuie sa configurezi intervale de timp pentru instalarea actualizarilor. Poti programa perioada de activitate pentru a impiedica repornirea calculatorului dupa instalarea actualizarilor. In plus, poti vedea istoricul actualizarilor, pentru a verifica, daca au fost instalate actualizarile necesare. Poti accesa setarile avansate, pentru a vedea, ce actualizari vei primi si cand. Sa analizam posibilitatile actualizarilor in Windows 10.

Versiunile anterioare ofereau un applet «Windows Update» pentru panou de control, care se folosea pentru vizualizarea si gestionarea actualizarilor. In Windows 10 dezvoltatorii au renuntat la acel applet in favoarea rubrecii Acualizare si securitate din Setari. Intra in Setari si acceseaza rubrica «Windows Update». Asigura-te ca ecranul Windows Update este activ.

Verifica actualizarile

Apasa butonul Cautati actualizari, pentru a vedea, daca exista actualizari disponibile. Asteapta terminarea instalarii actualizarilor, ca sa aduci sistemul la starea actuala.

Pentru a evita instalarea actualizarilor preliminare in versiunea stabila Windows 10, se recomanda renuntarea la actualizarea manuala a sistemului – utilizarea butonului «Cautati actualizari».

Planifica repornirea

Dupa instalarea actualizarilor Windows te va intreba daca doresti sa repornesti calculatorul sau vrei sa planifici o repornire. Daca lucrezi cu documente sau ai alte activitati importante, poti renunta la repornirea calculatorul. In loc de repornire apasa link-ul Planificati repornirea si selecteaza ora si data pentru a reporni calculatorul, pentru a aplica actualizarile.

Modifica orele de activitate

Pasul urmator, pe care il poti face in Windows, specifica cand de obicei folosesti calculatorul, pentru a preveni intreruperile din cauza repornirii. Pe pagina de actualizari Windows apasa link-ul Modificati orele de activitate. Seteaza orele de activitate pentru a specifica cand de obicei folosesti calculatorul. Apasa butonul «Salvare».

Vezi istoricul actualizarilor

In orice moment poti vedea, ce actualizari au fost instalate in sistem si  verifica daca au fost instalte actualizarile necesare. Apasa link-ul Vizualizari istoricul actualizarilor. Windows va afisa o lista cu toate actualizarile instalate recent. Pentru a afla mai multe informatii despre o actualizare anume, apasa pe link-ul corespunzator. Se va deschide o pagina de la Centrul de asistenta Microsoft, care va oferi informatii detaliate despre actualizarea respectiva, inclusiv erorile cunoscute.

Elimina actualizarile

Intr-adevar, Microsoft uneori lanseaza actualizari, care contin erori. De obicei, aceste erori sunt corectate la urmatoarea actualizare corectiva. Daca nu vrei sa astepti corectarea, atunci eliminarea actualizarii poate fi o modalitate eficienta de a scapa de probleme. Pe pagina Vizualizari istoricul actualizarilor apasa link-ul Dezinstalati actualizari. Windows va deschide applet-ul Panou de control cu lista actualizarilor instalate. Apasa de doua ori (dublu click) pe actualizarea problematica pentru a o elimina.

Reseteaza Windows

Uneori actualizarile afecteaza performanta sistemului. In acest caz te va ajuta readucerea Windows 10 la starea anterioara, care a fost inainte de a instala actualizarile. Pe pagina actualizarilor Windows apasa link-ul Vizualizari istoricul actualizarilor, si apoi apasa link-ul Optiuni de recuperare si selecteaza optiunea Resetati acest PC.

Configureaza optiunile avansate

Pe pagina Windows Update apasa link-ul Optiuni avansate, pentru a configura diferite caracteristici de actualizare a sistemului.

  • Doresc actualizari pentru alte produse Microsoft cand actualizez Windows – aceasta optiune permite, ca instaland actualizari de sistem Windows vei primi si actualizari pentru Microsoft Office si alte produse Microsoft. Se recomanda activarea optiunii.
  • Descarcati automat actualizarile, chiar si prin conexiuni tarifate dupa utilizare (se pot aplica tarife suplimentare) – aceasta optiune permite descarcarea actualizarilor prin conexiunea mobila la Internet. Daca traficul pentru tariful mobil este limitat, recomand sa lasi aceasta optiune dezactivata.
  • Afisati o notificare atunci cand PC-ul necesita o repornire pentru a finaliza actualizarea – aceasta optiune afiseaza o notificare despre repornirea calculatorului peste notificarea standard.
  • Intrerupeti actualizarile – aceasta optiune permite amanarea instalarii actualizarilor pentru un anumit numar de zile. Daca doresti sa primesti la timp cele mai recente actualizari, lasa aceasta optiune dezactivata.

Functia Alege cand sa fie instalate actualizarile mai mult se potriveste pentru organizatii. Se recomanda sa lasi setarile asa cum sunt.

Apasa link-ul Optimizare distribuire. Pe pagina ce se va deschide poti permite descarcarea actualizarilor de pe alte calculatoare din reteaua locala sau calculatoare de pe Internet. Activand aceasta optiune se recomanda selectarea optiunii PC-uri din reteaua mea locala.

Instalarea si configurarea actualizarilor Windows 10
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *