Google ofera sfaturi pentru site-urile sparte


Compania Google a inceput publicarea unei serii de documente sub titlul “Help for hacked sites” («Ajutor pentru site-urile sparte»). Scopul publicarii – a ajuta webmasterii sa ea decizii corecte in situatii, in care acestea au identificat accesul persoanelor straine pe server si modificarea neautorizata a paginilor web.

Site-ul a fost spart si virusat, ce sa fac

Google ofera rezultatele sondajului cu webmasteri. La intrebarea, ce fac pentru a restabili site-ul spart, 5% au spus «nimic», 2% renunta la site, iar 26% au recunoscut ca site-ul lor si acum este spart. Sondajul a fost realizat in anul 2012, ca un studiu a StopBadware and Commtouch’s 2012.

Cu alte cuvinte, mai mult de un sfert din site-uri raman infectate chiar si dupa ce webmasterul a aflat acest fapt. Evident, motivul este ca proprietarii de site-uri nu stiu ce sa faca. Pentru ei si este noua resursa Google, care contine o multime de articole si mai mult de 80 de minute de materiale video cu informatii de baza, cum sa deagnosticam si refacem site-ul si cum sa-l protejem in viitor.

Google ofera sfaturi pentru site-urile sparte
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *