Ghid de utilizare unui cont bancar direct de pe telefon


In ultimii ani s-a schimbat metoda de utilizare a tranzactiilor bancare. Datorita dezvoltarii internetului in ultimii zece ani, acum nu mai este necesar sa mergem la banca sau sa cautam un bancomat, pentru a face plati sau transferuri de bani.
In ultimii cativa ani situatia s-a schimbat si mai mult, deoarece cu aparitia telefoanelor inteligente putem controla banii din mers.

Astfel, daca ai un smartphone, cel mai probabil, deja ai descarcat aplicatia oficiala a bancii tale. Majoritatea bancilor a investit puternic in securitatea acestor aplicatii, deoarece orice problema potentiala poate fi devastatoare pentru reputatia bancii. Aceste aplicatii adesea in scopul de a minimiza riscul au limite pe suma de bani, care poate fi transferata, iar unele necesita codul de pe Token pentru a autentifica orice tranzactie.

De fapt, ca si cu alte aplicatii, pentru a face plati in conditii de siguranta, sunt necesare masuri de precautie in timpul de utilizare a aplicatiei bancare, la fel ca si in utilizarea cardurilor bancare.

Pentru a te ajuta sa ramai in siguranta, mai jos vei gasi cateva sfaturi simple, care te vor ajuta sa folosesti in deplina siguranta aplicatia bancii direct de pe smartphone.

1. Foloseste doar aplicatii oficiale

Acest sfat poate parea ciudat, dar trebuie sa fii sigur ca ai descarcat aplicatia oficiala de pe site-ul oficial al bancii.

2. Actualizeaza periodic aplicatia

Acest sfat este valabil pentru orice aplicatie instalata, iar pentru aplicatiile bancare este foarte important. Cu fiecare actualizare dezvoltatorul aplicatiei poate ridica nivelul de securitate a aplicatiei, care, in caz ca nu ai actualizat-o, poate fi vulnerabila.

3. Alege optiunea de autorizare prin SMS

Gaseste aceasta optiune in aplicatia ta, care inseamna, ca banca va trimite de fiecare data un SMS la fiecare accesare a aplicatiei, retrageri din conturi, etc. Acest lucru iti va permite sa detectezi orice discreptanta, inainte de a fi prea tarziu.

4. Iesi din aplicatie, daca nu o folosesti

Cand ai terminat sa folosesti aplicatia, foarte important sa iesi din ea. Acest lucru te va ajuta in cazul, in care telefonul tau in cele din urma a ajuns in maini straine.

5. Foloseste tracker-ul telefonului

Utilizarea aplicatiei pentru a urmari locatia – este o modalitate eficienta de a sterge de la distanta informatiile de pe telefon in cazul pierderii sau furtului dispozitivului.

6. Instaleaza un antivirus

Un antivirus bun te va proteja impotriva oricarei activitati suspecte sau aplicatiilor malware. Linia produselor Panda include Panda Mobile Security for Android pentru utilizatorii Android, iar pentru utilizatorii iOS – Panda Antivirus for Mac, care deasemenea scaneaza dispozitive iPhone pentru prezenta malware.

Si in cele din urma, daca crezi ca esti obiectul unei fraude bancare, contacteaza imediat banca.

Sursa: Panda Security

Ghid de utilizare unui cont bancar direct de pe telefon
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *