Emsisoft si Kaspersky – cei mai buni in testarea dinamica AV-Comparatives (Martie 2014)


Laboratorul independent de testare AV-Comparatives a publicat rezultatele testelor dinamice comparative (Real World Protection Test), realizat in martie 2014 pe un set de 1264 de amenintari.

Despre testarea dinamica

Testarea dinamica (Real World Protection Test) antivirusilor de la AV-Comparatives este cel mai complet si cuprinzator test dintre testele comparative, in care se foloseste un numar mare de monstre de testare.

In anul 2014 testarea se realizeaza pe platforma Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 cu aplicatii instalate de la parti terte (actualizate la data testarii), cum ar fi Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java, etc.

Monstre de testare utilizate

In martie 2014 rezultatele se bazeaza pe un set de 1264 de monstre active (link-uri URL malware gasite), constand din exploit (de exemplu, drive-by-download), link-uri URL, care duc direct catre descarcarea programelor malware si fisierelor malware din atasamente e-mail.

Astfel, exact aceeasi cale de infectie poate fi folosita de catre utilizatorii obisnuiti in utilizarea calculatorului zi de zi cu conexiunea Internet activa. Setul de monstre utilizat acopera o gama larga de site-uri infectate si demonstreaza capacitatea programelor antivirus de a proteja calculatorul (care utilizeaza toate functiile de protectie) in timpul navigarii pe Internet.

Rezultatele testului

Primul loc in testarea dinamica ocupa programele antivirus Emsisoft Anti-Malware 8.1 si Kaspersky Internet Security 2014, deoarece au blocat 99.7% din amenintari fara alarme false. in acelasi timp, a avut nevoie de interventia utilizatorului 0.2% si a ratat doar 0.1% din amenintari.

Programele antivirus Avira Internet Security Suite 14.0 si Bitdefender Internet Security 2014 au demonstrat rata de detectie de 99.8%, dar au ratat 0.2% din amenintari, astfel ocupand locul al treilea si al patrulea.

Antivirus gratuit Panda Cloud Free Antivirus 2.3 se afla pe ultima pozitie din Top 5.

Rezultatele altor programe antivirus sunt prezentate in tabelul de mai jos (click pentru a vedea versiunea completa pe site-ul AV-Comparatives):

Emsisoft si Kaspersky - cei mai buni in testarea dinamica AV-Comparatives (Martie 2014)

Microsoft Security Essentials 4.4 – 88.4% – nu participa in comparatia generala. Pe grafic acesta este aratat cu o linie intrerupta ca nivelul de protectie a sistemului Microsoft Windows 7.

Raportul complet pentru martie 2014 poate fi vazut accesand acest link.

Emsisoft si Kaspersky – cei mai buni in testarea dinamica AV-Comparatives (Martie 2014)
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *