Eliminarea programelor nedorite in Junkware Removal Tool


Utilitare pentru eliminarea programelor nedorite, precum si pentru extensii browserelor in ziua de astazi sunt printre cele mai populare instrumente datorita cresterii acestor amenintari. Junkware Removal Tool – inca un instrument eficient pentru eliminarea programelor malware, care poate fi util in cazuri, cand Malwarebytes Anti-Malware si AdwCleaner nu ajuta. Pe acelasi subiect: Cele mai bune instrumente pentru eliminarea programelor periculoase
Interesant, compania Malwarebytes achizitioneaza cele mai eficiente produse pentru a face fata amenintarilor Adware si Malware: in octombrie 2016 sub aripa sa a trecut AdwCleaner, iar cu ceva timp inainte si utilitarul Junkware Removal Tool.

Nota: utilitare pentru eliminarea programeloror nedorite sunt concepute pentru detectarea si eliminarea amenintarilor, care nu sunt «vazute» de multi antivirusi, deoarece nu sunt virusi: extensii, care afiseaza reclame nedorite, programe, care interzic modificarea paginii de pornire sau browserului implicit.

Utilizarea Junkware Removal Tool

Detectarea si eliminarea amenintarilor in JRT nu presupune o actiune speciala din partea utilizatorului – imediat dupa rularea utilitarului se deschide o fereastra de consola cu informatii despre conditiile de utilizare si solicitarea de a apasa orice tasta.

Dupa apasare, utilitarul Junkware Removal Tool va efectua in mod automat urmatoarele actiuni:

  1. Creat punct de restaurare Windows, apoi scanate si eliminate amenintarile in
  2. Procese pornite
  3. Autorun
  4. Servicii Windows
  5. Fisiere si foldere
  6. Browsere
  7. Pictograme
  8. La final se va crea un raport de tip text JRT.txt despre toate programele eliminate sau nedorite

In cazul meu, s-a detectat un fisier asociat cu malware, pe care l-am instalat pentru a testa utilitarul. Vezi si: Resurse utile pentru testarea protectiei antivirus

Daca dupa eliminarea amentinarilor au aparut probleme sau utilitarul a eliminat un program pe care il utilizezi, poti utiliza punctul de restaurare creat in mod automat. Te-ar putea interesa si: Crearea unui punct de restaurare Windows 10

Dupa eliminarea amenintarilor, asa cum a fost descris mai sus, poti efectua o scanare de control cu AdwCleaner (instrumentul preferat de mine pentru eliminarea Adware).

Ca rezultat, au fost gasite doua elemente suspecte in fisierul browserului Chrome. De fapt, aici nu este vorba de eficienta JRT, chiar daca problema (de exemplu, reclama in browser) a fost eliminata, poti efectua o verificare de control cu un utilitar suplimentar. Vezi si: Cel mai bun antibanner. Blocarea reclamelor online.

Si inca un moment important: se inampla ca programe malware blocheaza functionarea Malwarebytes Anti-Malware si AdwCleaner. Daca la rularea lor acestea nu pornesc sau se inchid, recomand sa incerci Junkware Removal Tool.

Junkware Removal Tool poate fi descarcat de pe site-ul nostru https://antivirus-free.ro/utilitare/junkware-removal-tool.html

Eliminarea programelor nedorite in Junkware Removal Tool
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *