De ce nu e bine sa instalezi doua programe antivirus


Poate ca te gandesti exact ca un pirat inainte de lupta, ca, doar inarmat pana la dinti, poti castiga batalia. Intr-o mana pistol, in a doua carlig, iar in dinti cutit (apropo, de aici si expresia «inarmat pana la dinti»). Poate ca era valabil in trecut, ceea ce este discutabil, doar ca in conditiile actuale este inacceptabil. Mai ales cand vine vorba de doua programe antivirus care ruleaza in acelasi timp. Si iata trei motive pentru asta.

1. Programele antivirus vor incerca sa se omoare unul pe altul. Pentru ca in timp ce ruleaza antiivrusul, acesta monitorizeaza sistemul si alte procese, scaneaza toate colturile, ceva incearca sa descopere, ceva trimite si ceva primeste. Este normal ca pentru alt program antivirus toate aceste actiuni sunti virusi. Si invers – la fel. Intre acesti antivirusi se va crea un razboi in incercarea de a bloca si indeparta unul pe altul din sistem.

2. Programele antivirus vor lupta pentru controlul virusului. Daca un program antivirus va detecta un virus, il va pune in carantina, eliminand din locul in care l-a gasit. Al doilea antivirus vede acelasi virus, care din anumite motive nu este in carantina lui, si (corect!) incearca sa-l mute in carantina sa. Si astfel programele antivirus vor incerca sa ia virusul unul de la altul, trimitand utilizatorului rapoarte false despre descoperirea unui program daunator. Cui ii place asa ceva? Apropo, in acest razboi ei nu vor putea sa «negocieze», si nu vor elimina ceea ce ar trebui eliminat pe cale amabila.

3. Programele antivirus vor consuma resurse din sistem. Programele antivirus consuma o cantitate mare de memorie RAM pentru a scana sistemul. Daca ai pornite doua programe antivirus, acestea vor consuma cel putin de doua ori mai mult din resurse. Ca rezultat – calculatorul se va paraliza: dificultati sau incapacitatea totala de a face ceva pe calculator.

Cand vine vorba de protectia calculatorului, protectia suplimentara – nu este solutia cea mai buna. Pentru a proteja mai bine calculatorul, trebuie sa gasesti instrumentul de protectie cel mai potrivit, care este verificat de experti independenti pentru a detecta cele mai recente amenintari. Si doar atunci vei putea spune ca securitatea sistemului este in maini buni cu paznici inarmati pana la dinti.

Sursa: Kaspersky

De ce nu e bine sa instalezi doua programe antivirus
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *