De ce licenta antivirus cumparata este mai ieftina


De cand am creat acest blog unii prieteni apeleaza la mine cu rugamintea «de a instala antivirus»:

  • Stiu despre existenta programelor antivirus gratuite – Avira, Avast, etc;
  • Stiu sa instaleze diferite programe.

Vezi si cel mai bun antivirus 2014.
Doar ca ei vor sa-i instalez antivirus platit, dar gratis si cu licenta pe viata.

Rolul cumpararii antivirusului

In primul rand, vreau sa specific ca sunt de acord cu utilizarea legala programelor antivirusi gratuite – pentru un utilizator cu experienta functionalitatea antivirusului gratuit va fi suficienta, si in acelasi timp gratuit.

Dar sunt si altii – cei, al caror calculatoare fara o protectie antivirus foarte des devin victime a diferitelor tipuri de programe periculoase. Pentru ei, si nu doar, exista pachete puternice de securitate, care indeplinesc cerintele utilizatorilor. In Romania cel mai cunoscut cred ca este Antivirus Bitdefender (produs romanesc cu interfata in limba romana).

Ups, un pic m-am abatut de la subiect; ajung la prieteni si aud o poveste de genul:

  • Am chemat un specialist ca sa-mi instaleze antivirus, l-am si platit, a zis ca va functiona si ca isi va face actualizarile, dar dupa o luna nu mai functioneaza;
  • Am descarcat de pe torrent antivirus, dar nu se actualizeaza;
  • Poti sa-mi instalezi antivirus? – Pot: cu licenta gratuita – gratis, cu licenta platita va trebui sa platesti licenta; – Pai, antivirus gratuit pot si singur sa instalez.

Eu tot nu pot intelege care este avantajul – sa dai unui specialist 10 Euro ca sa-ti instaleze antivirus piratat, in afara de bani dati pentru deplasare (sunt curios daca un antivirus piratat functioneaza macar un an?), in loc de a cumpara o versiune completa pentru 30 Euro. Nu pricep care este logica.

De ce in loc de a tasta in bara de cautare «descarca antivirus bitdefender torrent», descarcarea unui program de care nu esti sigur, sa nu tastam «cumpara antivirus bitdefender»?

De ce licenta antivirus cumparata este mai ieftina
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *