Cum se instaleaza Avast – ghid si sfaturi de utilizare


Astazi vom vorbi despre, cum se instaleaza Avast Free Antivirus, vom analiza caracteristicile acestui antivirus si voi oferi cateva sfaturi despre utilizarea acestuia.

In ziua de astazi prezenta antivirusului pe calculator nu mai este un lux, este o necesitate.

Acum antivirusul este necesar practic, ca aerul, deoarece pe internet apar mii de virusi, care incearca sa patrunda in calculatorul nostru, sa-l controleze, sa fure date personale, sa blocheze accesul la fisiere importante, etc.
Cuprins:

Instalarea antivirusului
Avantajele instalarii Avast
De ce trebuie sa aleg Avast

De toate acestea te poate proteja doar un antivirus bun.

Antivirusul poate fi comercial si gratuit. Doar ca si cele comerciale uneori sunt ofierite gratuit, ca o versiune de incercare. Versiunea de incercare nu difera de comerciala, cu exeptia faptului ca este oferita spre utilizare pentru o luna, adica 30 de zile, pentru 6 luni sau 1 an.

Bineinteles, licenta gratuita pentru un an este mai atractiva pentru utilizatorul obisnuit, astfel toti cauta de unde sa descarce o versiune gratuita a antivirusului. Dar apare o intrebare, ce antivirus sa aleg?

In acest articol vom analiza antivirusul Avast, care este creat utilizand cele mai moderne tehnologii, si este in limba romana.

Instalarea antivirusului

Primul pas, acceseaza pagina antivirusului de pe site-ul nostru. Bineinteles, pe internet putem gasi multe alte site-uri, care ofera acest produs intr-o forma comerciala sau gratuita.

Pe site-ul nostru sunt doar prezentate programele antivirus, fisierele de instalare sunt stocate pe serverele producatorilor programelor respective. Cu alte cuvinte, fisierul de instalare antivirusului Avast este stocat pe serverul Avast, noi oferim doar link-ul pentru descarcare, astfel se descarca cea mai recenta versiune a antivirusului.

Iar asta inseamna:

 • Sigur
 • Rapid
 • Informativ (oferim informatii pentru utilizator)

Dupa ce vei apasa butonul «Descarca», va incepe descarcarea fisierului de instalare.

Pentru a instala antivirusul va trebui sa parcurgi trei pasi. Acestea sunt:

Apasa de doua ori pe fisierul descarcat (dublu click), confirma instalarea si urmeaza instructiunile de pe ecran. Teoretic, nu poate aparea nici o problema cu instalarea, deoarece dezvoltatorii au lucrat pentru confortul utilizatorului obisnuit.

De fapt, exista un «doar ca». Nu trebuie sa ai alt antivirus instalat, altfel ar putea intra in conflict unul cu altul. Exista cazuri, ca un antivirus il considera pe al doilea ca un program malware, care infecteaza calculatorul.

Avantajele instalarii Avast

Instaland antivirus Avast pe Windows, poti fi sigur ca protectia calculatorului tau se afla la cel mai intalt nivel.

Acum, nici un infrtactor cibernetic, cu exeptia unor profesionisti, nu va putea accesa datele tale personale de pe calculator sau laptop.

Programul este dezvoltat special pentru Windows 7, 8, 8.1 si Windows 10, va face fata oricarei amenintari, fie ca este vorba despre «DDoS Attack», descarcarea automata programului periculos prin browser sau incercarea de a sparte parola de la arhive sau alte locuri importante pentru tine.

Sfat! Pe internet sunt disponibile diferite versiuni antivirusului Avast. Poti descarca Avast 7, Avast 8 si asa mai departe. Doar ca acestea sunt versiuni invechite, care desi protejeaza calculatorul de majoritatea virusilor, dar nu de toate. Astfel, recomandam doar descarcarea celei mai recente versiuni, care ofera cea mai moderna si mai eficienta protectie.

Versiunea gratuita are urmatoarele caracteristici:

 • Protectia impotriva spionajului (protectia impotriva programelor spyware)
 • Antivirus principal (setul de baza cu coduri, care protejeaza calculatorul)
 • Actualizarea in streaming (baza de date antivirusuli niciodata nu se va invechi, deoarece se va actualiza pe internet cu o regularitate individuala)
 • Protectia impotriva programelor periculoase, care pot afecta functionarea calculatorului, precum si impotriva phishingului
 • Protectia retelei de la domiciliu
 • Protectia parolelor de hacking

De ce trebuie sa aleg Avast

Chiar daca Avast este un antivirus gratuit (cu exeptia versinilor comerciale), in testele laboratoarelor independente obtine note mari, care pot «depasi» programele antivirus comerciale.

Care sunt avantajele acestui antivirus?

 1. Rezultate bune in testele laboratoarelor independente
 2. In testele amatorilor a obtinut note foarte mari
 3. Antivirusul scaneaza reteaua si routerul, eliminand orice probleme de securitate
 4. Este echipat cu manager de parole
 5. Are incorporata o functie pentru curatarea sistemului si scanarea discului la bootare
 6. Interfata in limba romana

Dintre dezavantaje pot mentiona faptul, ca scanarea completa dureaza un timp mai lung (poate chiar este un dezavantaj indirect, deoarece durata de scanare poate indica faptul ca antivirusul examinteaza cu atentie fiecare fisier).

Cum se instaleaza Avast – ghid si sfaturi de utilizare
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *