Cum sa-ti alegi cel mai bun antivirus


In ziua de astazi protectia calculatoarealor si a retelelor locale este una dintre cele mai importante sarcini, deoarece aceste zone de multe ori sunt atacati de virusi.

Ce ar trebui sa ea in considerare un simplu utilizator in alegerea antivirusului si cum sa aleaga cel mai bun antivirus? De regula, multi utilizatori se bazeaza pe experienta – experienta sa sau a prietenilor. Antivirus este un program important, deoarece de la eficacitatea sa depinde securitatea informatiilor personale.

Alegerea antivirusului

La alegera antivirusului trebuie luat in considerare mai multi factori importanti. Nu trebuie sa-ti alegi un antivirus, despre care ai auzit prima data. Chiar faptul ca antivirusul de la un anumit producator este cunoscut, are un efect mare asupra calitatii. Un antivirus necunoscut poate fi un antivirus fals.

De asemenea, ar trebui luat in considerare faptul, ca un antivirus bun are un set caracteristici:

  • Monitorul antivirusului trebuie tot timpul (in timp real) sa verifice toate fisierele disponibile, folderele si unitatile de stocare cu care lucreaza utilizatorul.
  • Antivirusul trebuie sa aiba un modul, care monitorizeaza ca codul antivirusului sa nu fie deteriorat.
  • La cererea utilizatorului antivirusul trebuie sa porneasca scanarea. Scanerul detecteaza virusii, precum si verifica zonele suspecte.
  • Antivirusul trebuie sa primeasca actualizari constante. Virusii moderni sunt mereu imbunatatiti si modificati.
  • Antivirusul trebuie sa aiba un modul, care poate crea disc de boot pentru urgente. Acest lucru te va ajuta sa testezi sistemul intr-un mediu curat, boot-and de pe alt disc.
  • De asemenea, ar trebui sa aiba firewall, care indeplineste mai multe functii pentru a proteja impotriva atacurilor din retea.
  • Rolul important joaca si interfata user-fiendly, precum si usurinta de instalare si configurare.
  • De asemenea, pentru multi conteaza pretul produsului. Cu toate acestea trebuie sa tinem minte ca un antivirus bun nu poate costa ieftin.

Nu trebuie sa credem pe cei care spun ca exista antivirusi, pe care ii poti instala si sa uiti de ele – antivirusii fara ajutorul tau nu vor functiona. Ca si orice software, antivirusul trebuie configurat.

Eficacitatea antivirusului ales

Despre eficacitatea acelor antivirusi, care acum predomina piata, se vorbeste foarte mult. Bineinteles, poti alege un antivirus bun bazandu-se doar pe experienta ta, sau poti asculta opinia expertilor. Pe site-ul nostru Antivirus Free poti descarca orice antivirus, fara inregistrare printr-un link direct.

Multi utilizatori descarca tot felul de programe de pe torrente, insclusiv antivirusi. Motivand decizia sa spunand ca astazi orice program poti descarca de pe Internet. Cu toate acestea, daca aceasta metoda este cea mai economica, nu trebuie s-o folosesti in cazul, in care trebuie sa alegi un antivirus bun. Descarcand un program fara licenta risti sa primesti in loc de protectie impotriva virusilor inca un virus, care se afla in acel program.

Cum sa-ti alegi cel mai bun antivirus
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *