Cum sa protejez computerul de virusi?


Lumea globalizata a internetului ne pune in fata problema protejarii calculatorului personal, in acest scop am creat o lista cu sfaturi pentru a proteja calculatorul si datele cu caracter personal de virusi, hackeri si hacking, ceea ce joaca un rol important pentru fiecare din noi.

Protectia de virusi

Protectia impotriva hackerilor

  • Verifica jurnalul de sistem (Windows Task Manager – Procese) si monitorizeaza orice eveniment sau proces suspect a programelor necunoscute. Daca ai programe noi pe care nu le-ai instalat, fii foarte atent!
  • Actualizeaza regulat sistemul de operare, astfel dezvoltatorii elimina orice deficiente in materie de securitate, elimina «gaurile» a sistemului de operare cu ajutorul caror hackerii puteau sa ajunga in PC.

Web browsere

  • Instaleaza unul dintre cele mai bune browsere web, care va oferi siguranta in navigarea pe Internet. Unele dintre aceste browsere sunt Google Chrome si Mozila Firefox, care au demonstrat rezultate excelente la conferinta anuala a hackerilor «Pwn2Own».
  • Se recomanda dezactivarea firewall-ului standard din Windows si instalarea firewall-ului de la alti dezvoltatori, unul din solutiile demne si gratuite este Comodo Firewall.
  • Criptarea conexiunii Internet dupa procolul HTTP ofera protectie impotriva atacurilor, bazate pe ascultarea conexiunii de retea.

Pastrarea documentelor

  • Foloseste servicii de stocare in cloud pentru a stoca informatii importante, de afaceri sau documente personale.
  • Nu pastra fisiere importante pe desktop – acest spatiu este pentru fisiere si programe mai putin importante, de exemplu, un film nou pe care tocmai l-ai cumparat.
  • Protejeaza cu parole documentele importante de pe hard disk-ul, folosind utilitare de compresie, cum ar fi WinRar pentru Windows sau StuffIt pentru Mac.

Defectiunea calculatorului

  • Foloseste in mod regulat Time Machine pentru Mac sau System Restore pentru Windows. Aceste programe preinstalate vor crea o copie de siguranta a intregului sistem, in cazul in care unitatea de stocare se va strica.
  • Foloseste AVG PC Tuneup pentru a curata calculatorul tau de fisiere inutile, acesta este un instrument puternic pentru configurarea sistemului, curatarea rigistrului, hard-ului, precum si optimizeaza programele instalate. Aplicatia contine mai mult de 18 utilitare, care pot curata, accelera si rezolva problemele calculatorului tau.
Cum sa protejez computerul de virusi?
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *