Cum descarc Windows 10 si creez suport fizic de instalare


Daca vrei sa instalezi sau reinstalezi Windows 10, poti descarca si utiliza instrumentul Media Creation Tool pentru crearea suportului fizic de instalare folosind stick USB sau disc DVD.
Microsoft a lansat instrumentul Media Creation Tool (MediaCreationTool), care ajuta la crearea suportului fizic bootabil pentru Windows 10. Avantajul principal acestei metode este posibilitatea de a utiliza suportul fizic de stocare fara o conexiune la Internet. In plus, poti utiliza suportul fizic de stocare pentru instalarea pe calculator cu internetul instabil sau daca ai probleme cu actualizarea prin serviciul Windows Update.

Descarca Windows 10 utilizand Media Creation Tool

Pentru inceput descarca versiunea corespunzatoare a utilitarului Media Creation Tool.

Poti utiliza instrumentul pentru a actualiza sistemul pe calculatorul curent. Daca vrei sa creezi un suport fizic bootabil, selecteaza a doua optiune de pe ecranul initial “Creati un suport fizic de instalare pentru alt PC”, care apare dupa pornirea programului pe sistemul tau.

Dupa ce vei apasa butonul “Urmatorul” se va deschide o fereastra pentru setarea limbii, arhitecturii si editiei. Daca debifezi punctul “Utilizati optiunile recomandate pentru acest PC”, poti selecta limba preferata, editia Windows 10 (intr-o distributie sunt disponibile versiunea Pro si Home, alese in timpul instalarii sistemului de operare) sau Windows 10 Home Single Language (o singura limba), precum si arhitectura sistemului (32 de biti sau 64 de biti).

Dupa apasarea butonul “Urmatorul” vei ajunge pe ecranul de selectie a suportului fizic. Aici sunt disponibile doua optiuni: inscriptionarea Windows 10 pe stick USB sau descarcarea fisierului ISO, care poate fi inscriptionat pe disc DVD sau copia pe dispozitiv USB.

Daca vei alege “Unitate flash USB”, programul va cere sa selectezi unitatea USB cu spatiu de stocare de cel putin 4 gigabiti, deoarece datele vor fi inscriptionate direct pe ea. Daca vei alege optiunea pentru descarcarea fisierului ISO, va trebui sa specifici locatia de pe calculator pentru a-l salva.

Apoi se va afisa starea efectuarii operatiunii, care afiseaza starea curenta a procesului de descarcare. Descarcarea poate dura o perioada lunga de timp, deoarece distributia Windows 10 are o dimensiune de cateva gigabiti.

Nota:

  • Vei avea nevoie de un stick USB cu suficient spatiu de stocare sau DVD-ROM cu functia de scriere si disc DVD curat;
  • Calculatorul trebuie sa aiba suficient spatiu liber;
  • Utilizatorii, care instaleaza sistemul de operare pentru prima data, vor avea nevoie de cheia de produs pentru Windows.
Cum descarc Windows 10 si creez suport fizic de instalare
4.5 (90%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *