Cum aleg furnizor de hosting de calitate 2


Destul de des pentru spargerea site-ului corporativ se da vina pe furnizorul de servicii de hosting. Greu de spus cat de justificate sunt aceste acuzatii. Cu toate acestea, cred ca ar fi util sa vorbim despre alegerea hostingului ca un aspect de baza al securitatii informatiilor si site-ului companiei.

Site corporativ – de fapt, este reprezentantul companiei pe Internet. Astfel, cerintele pentru furnizorul de servicii de hosting sunt destul de mari, si nu fiecare furnizor poate sa le indeplineasca. Cu alte cuvinte, chiar din acest motiv apare problema alegerei furnizorului de hosting de calitate, care poate indeplini toate cerinte la un pret rezonabil.

Majoritatea site-urilor corporative includ urmatoarele cerinte:

  • Uptime si conectivitate maxima (disponibilitatea site-ului pentru utilizator), ideal ar fi – 24 de ore din zi si 7 zile din saptamana;
  • Viteza maxima de acces la site;
  • Suport pentru crearea site-urilor dinamice si posibilitatea de a gazdui baza de date;
  • Lipsa restrictiilor privind traficul si posibilitatea de extindere a spatiului pentru site;
  • Asistenta tehnica la orice ora;
  • Backup site-ului corporativ de catre furnizorul de hosting (cu cat mai des – cu atat mai bine);
  • Monitorizarea functionarii site-ului si sistem de analiza a vizualizarilor.

Aceste cerinte nu reflecta importanta relativa a fiecarui punct. Lipsa sau indeplinirea incompleta unuia din puncte da motiv de gandire pentru a folosi serviciile oferite.

N-ar trebui sa gazduim site-ul pe cel mai ieftin hosting – mai bine sa alegem unul cunoscut. In ziua de astazi, chiar daca site-ul este «mare», serviciile de gazduire nu costa atat de mult, ca sa fie o problema financiara pentru companie. Aceste cerinte elimina multe din problemele companiei, inclusiv din domeniul securitatii al informatiilor.

Eu personal detin cateva bloguri si site-uri, si toate sunt gazduite la eDomenii (pentru un site/blog din Romania se potriveste perfect).

Totusi, alegerea furnizorului de servicii de hosting – este doar inceputul, si ce va fi mai tarziu, depinde doar de creatorul. si administratorul site-ului corporativ.

Cum aleg furnizor de hosting de calitate
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Cum aleg furnizor de hosting de calitate