Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10


17 comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10, pe care ar trebui sa le stie toata lumea. Vezi lista de mai jos, si cu siguranta vei gasi unele utile care te vor ajuta in activitatea de zi cu zi.
Chiar daca mouse-ul face navigarea usoara si interactiunea mai simpla, multi utilizatori prefera sa utilizeze tastatura. De ce? Comenzile rapide permit efectuarea actiunilor mult mai repede, fara a fi nevoie sa tii mereu mainile pe mouse. Daca si tu esti unul dintre sustinatorii tastaturii, la fel ca si eu, atunci cu siguranta iti vor placea noile comenzi rapide introduse in Windows 10 pentru acces rapid la functii noi. Vezi lista de mai jos, si si cu siguranta vei gasi unele functii utile care te vor ajuta in activitatea de zi cu zi.

Comenzi rapide de la tastatura Windows 10

1. Win + I – Utilizarea acestei comenzi permite deschiderea rapida aplicatiei “Setari”, una dintre cele mai utile combinatii in Windows 10.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10

2. Win + A – Una dintre cele mai bune inovatii in Windows 10 este centrul de notificari. Utilizeaza combinatia tastelor “Win + A” pentru acces rapid la panoul de notificari.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10

3. Win + S – Asistentul presonal digital Cortana este unul dintre adaugarile importante in Windows 10. Pentru rularea rapida Cortana poti utiliza aceasta combinatie de taste. Apasand “Win + S” Cortana va porni in modul de introducere de pe tastatura, ceea ce inseamna ca poti introduce o cautare, iar Cortana va cauta nu doar pe calculator, dar si pe Internet.

4. Win + C – Aceasta combinatie de asemenea porneste Cortana, doar ca in modul de ascultare. Aceasta combinatie va fi utila in cazul in care folosesti functia “Hey, Cortana”.

5. Win + Ctrl + D – Adaugarea desktip-urilor virtuale este una dintre cele mai importante imbunatatiri din Windows 10. Cu ajutorul acestor combinatii de taste poti creea un nou desktop virtual.

6. Win + Ctrl + sageata stanga sau sageata dreapta – Daca utilizezi simultan mai multe desktop-uri virtuale, aceasta combinatie va face navigarea mai usoara.

7. Win + Ctrl + F4 – Poti utiliza aceasta combinatie pentru a inchide rapid un desktop virtual. Toate programele deschise in desktiop-ul virtual vor fi mutate in desktop-ul de lucru principal.

8. Win + Tab – Aceasta combinatie permite accesarea functiei Task View, care afiseaza toate programele deschise si desktop-urile virtuale.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10

9. Ctrl + Alt + Tab – Aceasta combinatie permite vizualizarea tuturor aplicatiilor deschise in desktop-ul de lucru curent. Este asemanator cu “Alt + Tab”, doar ca in acest caz trebuie sa utilizezi mouse-ul sau sagetile pentru a comuta.

10. Win + sageata – Aero Snap a imbunatatit semnificativ posibiitatea de legare a ferestrelor in Windows 10. Poti utiliza “Win + sageata” pentru a plasa rapid fereastra in locul corespunzator a ecranului.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10

11. Win + G – Functia Game DVR este mai putin cunoscuta, dar este utila pentru capturarea video. Utilizand aceasta combinatie poti deschide rapid Game DVR ca sa incepi inregistrarea. Desi aceasta functi este destinata in primul rand pasionatilor de jocuri pe calculator, ea poate fi utila pentru inregistrarea altor programe. Cu toate acestea, nu poti inregistra ecranul intreg, pentru inregistrare este disponibila doar o fereastra separata.

12. Win + Alt + G – Daca vrei sa inregistrezi rapid programul curent sau activitatea unui joc, aceasta combinatie te va ajuta. Apasand, se va deschide Game DVR si se va incepe inregistrarea ferestrei active.

13. Win + Alt + R – Dupa pornirea Game DVR poti utiliza aceasta combinatie pentru a opri inregistrarea activitatii din fereastra curenta.

In Windows 10 Microsoft a facut unele imbunatatiri mici, dar utile pentru linie de comanda. Iata cateva combinatii, care vor fi utile in activitatea de zi cu zi.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10

14. Ctrl + A (in linie de comanda) – Majoritatea dintre noi ne folosim de aceasta combinatie pentru a selecta textul dintr-o fereastra activa. Acum aceasta caracteristica este posibila in linie de comanda.

15. Ctrl + C (in linie de comanda) – Spre deosebire de versiuni anterioare, poti utiiza combinatia “Ctrl + C” pentru a copia textul sau datele din linei de comanda.

16. Ctrl + V (in linie de comanda) – Precum si in cazul de copiere, ai posibilitatea de a introduce textul in linie de comanda cu ajutorul combinatiei “Ctrl + V”.

17. Ctrl + M (in linie de comanda) – Cu aceasta combinatie poti intra in modul Marker, ca sa poti selecta textul sau datele de iesire utilizand Shift si tasta sageata.

Comenzi rapide noi de la tastatura pentru Windows 10
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *