Cine sunt Anonymous


In ultimul timp se creeaza o atitudine negativa fata de anonomatul pe Internet. Activitatea grupului de hackeri, pe care multi il numesc Anonymous, hartuirea online, trolling – toate acestea sunt asociate cu utilizarea anonima a resurselor internetului.

De fapt, totul este altfel. In primul rand, sa demitizam mitul despre «hackeri» numiti Anonymous. Acest grup nu exista si niciodata nu a existat. Toate activitatile, care sunt atribuite gruparii de hackeri «Anonymous», in realitate sunt doar atacuri persoanelor necunoscute, anonimi pe Internet. Printre Anonymous nu sunt lideri, nu are ierarhie sau structura. Singurul lucru care ii uneste – anonimatul.

Astfel, orice persoana, care ascunde o parte din informatii personale pe Internet, poate fi numita Anonymous.

Bineinteles, putem sa ne folosim de anonimat in diferite scopuri. Printre acestea exista si ilegale – hacking si atacuri DdoS, vanzarea armelor si drogurilor, etc. La fel si utilizarea diferitelor servicii care ofera siguranta pe Internet, pentru a evita situatii neplacute care exista pe Internet.

De exemplu, nu este un secret ca multe din motoare de cautare principale (inclusiv Google, vezi: informatia personala pe Internet: servicii Google) aduna datele personale a utilizatorului, ca apoi sa afiseze anunturi mai relevante. Functia «Big Brother» poate fi dezactivata, doar ca nu exista garantii ca motoarele de cautare nu vor mai urmari actiunile tale – deoarece nu se poate verifica.

Cine sunt Anonymous
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *