Cel mai bun browser pentru Windows 2


Una dintre cele mai des utilizate aplicatii de catre utilizatorul modern – este browser. In ziua de astazi exista atat de multe optiuni, ca nu stii ce alegere sa faci. Pare ca fiecare are ceva bun, doar ca nu vrei sa instalezi pe calculator toate produsele disponibile. In acest articol am analizat cele mai populare browsere, precum si unele idei pe tema, care este cel mai bun browser pentru Windows.

De asemenea, utilizatorul incepator ar putea sa gaseasca informatii noi despre browserul deja cunoscut, despre functiile sale, avantaje si dezavantaje, care pot fi utile. Toate produsele descrise sunt compatibile pentru Windows 10, Windows 8.1 si Windows 7. Majoritatea sunt compatibile si pentru Windows XP SP3.

In ziua de astazi exista doar 3 dezvoltatori cunoscuti de browsere – Google (Chrome), Microsoft (Edge si Internet Explorer) si Mozilla (Firefox). In aceasta lista nu pot adauga Apple Safari, doarece in prezent dezvoltarea Safari pentru Windows este oprita.

Practic toate celelalte browsere populare se bazeaza pe dezvoltarea Google (codul sursa deschis Chromiul, contributia principala care chiar o are aceasta companie). Iar asta este Opera, Maxthon, Vivaldi, Torch si altele.
Google Chrome

Google Chrome – cel mai popular browser web in Romania: ofera cea mai mare (inca nu stiu cum sta treaba cu Edge) viteza in prelucrarea continutului (HTML5, CSS3, JavaScrip), functionalitatea si interfata gandita (care, cu unele modificari sunt copiate de aproape toate browsere), precum si este unul dintre cele mai sigure browsere web pentru utilizatorul final.

Cel mai bun browser pentru Windows

Si asta nu este totul, Google Chrome este mult mai mult decat un simplu browser: este o platforma pentru a rula aplicatii web, inclusiv in modul offline. Iar pentru mine personal cel mai bun browser este chiar Chrome.

Cel mai bun browser pentru Windows

Ar trebui sa specific faptul ca pentru utilizatorii, care se folosesc de serviciile Google, acest browser este intr-adevar cel mai bun, fiind o continuare a experientei utilizatorului prin sincronizarea contului.

Si inca cateva puncte, care pot fi mentionate, vorbind despre Google Chrome:

 • Un numar mare de extensii si aplicatii in Chrome Web Store
 • Suport pentru teme
 • Instrumente de dezvoltare excelente (de exemplu, activarea butonului Mute in filele Google Chrome)
 • Manager de marcaje confortabil
 • Performanta ridicata
 • Multiplatform
 • Suport pentru mai multi utilizatori
 • Modul incognito (in alte browsere implementat mai tarziu)
 • Blocarea ferestrelelor pop-up
 • Flash player incorporat si vizualizarea PDF
 • Dezvoltarea rapida

Pe unele forumuri uneori vad afirmatii ca Google Chrome se misca greu si chiar nu trebuie instalat.

Ca o regula, «Se misca greu» se explica unui numar de extensii (uneori nu din magazinul Chrome), probleme pe calculator, sau configuratia pe care performanta oricarui soft lasa de dorit (desi exista cazuri inexplicabile cand Chrome se misca greu).

Cea mai recenta versiunea Google Chrome poate fi descarcata de pe site-ul nostru https://antivirus-free.ro/utilitare/google-chrome.html

Mozilla Firefox

Pe de o parte, am pus Google Chrome pe primul loc, pe de alta parte – sunt constient de faptul ca browserul Mozilla Firefox nu este mai rau in comparatie cu Google Chrome. Asa ca nu pot afirma ca este mai bun Google Chrome sau Mozilla Firefox. Pur si simplu ultimul nu este atat de popular si eu personal nu-l folosesc. Dar obiectuvul acestor doua browsere este egal si in functie de preferintele utilizatorului mai bun poate fi unul sau altul.

Cel mai bun browser pentru Windows

Avantaje Mozilla Firefox

 • Suport pentru toate standardele de pe Internet
 • Independent de companii, care colecteaza datele utilizatorilor (Google)
 • Multiplatform
 • Performanta excelenta si securitatea buna
 • Instrumente de dezvoltare puternice
 • Functia de sincronizare intre dispozitive
 • Interfata personalizata (de exemplu, grup de file, file atasate)
 • Set mare de caracteristici si add-onuri

Cea mai recenta versiune Mozilla Firefox poate fi descarcata de pe site-ul nostru https://antivirus-free.ro/utilitare/mozilla-firefox.html

Microsoft Edge

Microsoft Edge – un browser nou, care este inclus in Windows 10 si exista toate motivele sa presupunem, ca pentru multi utilizatori instalarea unui browser de la parti terte pe acest sistem cu timpul va deveni neactual.

Cel mai bun browser pentru Windows

In opinia mea, dezvoltatorii Edge au incercat sa faca browserul cat mai simplu pentru utilizatorul obisnuit si, in acelasi timp, destul de functionatl pentru utilizatorul avansat (sau dezvoltator).

Cel mai bun browser pentru Windows

Probabil inca este devreme sa afirm ceva concert, dar deja pot spune ca abordarea «de a face browserul de la zero» s-a justificat – Microsoft Edge are o interfata atractiva, precum si functii utile – de exemplu, desenarea pe pagina sau modul de citire si cautare vocala Cortana.

Internet Explorer

Internet Explorer – este acel browser, pe care il ai intotdeauna dupa instalarea sistemului de operare Windows. In ciuda zvonurilor negative care circula pe Internet, acum totul pare mult mai bine.

Cel mai bun browser pentru Windows

In ziua de astazi Internet Explorer are o interfata moderna, viteza mare de functionare (chiar daca in unele teste sintetice este in urma concurentilor sai, dar in teste de viteza de incarcare sau afisarea paginilor – castiga sau este la acelasi nivel). In plus, Internet Explorer este unul dintre cele mai bune in ceea ce priveste siguranta de utilizare si are un numar mare de suplimente utile (add-onuri).

Cu toate ca soarta browserului datorita lansarii Microsoft Edge nu este clara.

Alte browsere

Toate browsere din aceasta lista se bazeaza pe Chromium (Blink) si difera doar prin realizarea interfetei, setul de functii suplimentare (care poti fi activate si in Google Chrome), uneori – intr-o mica masura de productivitate. Cu toate acestea, pentru unii utilizatori aceste optiuni sunt esentiale.

 • Opera – candva un browser pe propriul motor. Acum – pe Blink. Ritmul de actualizari si implementarea caracteristicilor noi nu sunt aceleasi, ce au fost inainte, iar unele actualizari sunt controversate (cum a fost cu marcaje, care nu puteau fi exportate). Din original a ramas doar interfata, modul Turbo si marcaje vizuale. Browserul Opera poate fi descarcat de pe site-ul oficial http://www.opera.com/.

Cel mai bun browser pentru Windows

 • Maxthon – implicit este echipat cu functii de blocare a anunturilor cu ajutorul AdBlock Plus, evaluarea sigurantei site-urilor, functii avansate pentru navigarea anonima, posibilitatea de a descarca rapid video, audio si alte resurse de pe pagina. Chiar daca browserul Maxthon utilizeaza o multime de functii, acesta consuma mai putine resurse in comparatie cu alte brosere-Chromium. Pagina oficiala pentru descarcare – maxthon.com.

Cel mai bun browser pentru Windows

 • Vivaldi – browser in curs de dezvoltare. Dintre caracteristici – control rapid a tuturor functiilor cu ajutorul tastaturii (taste rapide, gesturi, Speed Dial), interfata personalizabila, client de e-mail integrat si notite de sistem. Pozitionat ca browser pentru utilizatorii avansati.

Cel mai bun browser pentru Windows

 • UC Browser – browserul chinez pentru Android are o versiune si pentru Windows. Am inteles ca are propriul sistem de marcaje vizuale, add-onuri incorporate pentru descarcarea clipurilor video de pe site-uri si, bineinteles, sincronizarea cu UC Browser mobil (atentie: instaleaza propriul serviciu Windows, nu stiu cu ce se va termina).
 • Torch Browser – printre altele, include si client de torrent, posibilitatea de a descarca audio si video de pe site-uri, media player incorporat, serviciu Torch Music pentru acces gratuit la muzica si videoclipuri muzicale din browser, jocuri gratuite Torch Games si «accelerator de descarcare» pentru fisiere (atentie: a fost vazut ca instaleaza aplicatii de la parti terte).

Exista si alte, chiar mult mai cunoscute, care nu sunt mentionate in acest articol. Cu toate ca nu cred ca ar trebui sa fie in lista celor mai buni browsere web, chiar daca au unele functii notabile. Motivul – utilizatorii mai degraba sunt interesati in eliminarea browserului, si nu in instalarea.

Rezumat

Nu exista o diferenta semnificativa intre brosere. Raspunsul la intrebarea, care este cel mai bun browser, este simplu: toate sunt bune, toate consuma resurse de sistem si, se intampla ca se misca greu, au functii de securitate bune si indeplinesc functia sa principala – navigarea pe Internet.

Cel mai bun browser pentru Windows
5 (100%) 4 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Cel mai bun browser pentru Windows