Cel mai bun antivirus 4


Care este cel mai bun antivirus? Este intrebarea pe care si-o pun multi utilizatori incepatori. Mai devreme sau mai tarziu la fiecare apare nevoia de a instala antivirus. Interesant, multi nu instaleaza aplicatii pentru a proteja computerul. Nu instaleaza pana cand computerul nu incepe sa dea diferite erori… De fapt, atunci cand computerul este infectat cu virusi sistemul incetineste, computerul lucreaza “lent” sau “se blocheaza”. In cel mai rau caz, virusii pot fura parole si informatii personale. Cum sa alegi cel mai bun antivirus?

Cum te poti virusa

Stii cum ajung virusii in computerul tau? Virusii pot intra in computerul tau prin mai multe metode:

 • Prin medii de stocare detasabile – stick USB, CD, floppy
 • Printr-o conexiune de retea
 • Prin e-mail sau fisiere descarcate de pe Internet

Cum aleg cel mai bun antivirus

Deci, hai sa alegem cel mai bun antivirus. Pentru inceput vreau sa remarc faptul ca in prezent exista foarte multi producatori de programe antivirus. Si totusi, cum sa alegi cel mai bun antivirus?

In primul rand trebuie sa decizi daca esti dispus sa platesti sau nu pentru protectie. Pretul pentru antivirus cu licenta platita este de la 30 lei. Pretul depinde de functionalitatea antivirusului. Licenta se acorda pentru un an, dupa care necesita prelungirea, bineinteles, iar pe bani. Dar antivirus gratuit nu te va costa. Ar trebui sa remerc faptul ca un antivirus gratuit dupa calitatea oferita nu este mai prejoc ca unul platit.

In opinia mea, cel mai bun antivirus poate fi si unul gratuit. Chiar daca suna ciudat, dar nici antivirusul platit nu poate garanta 100% de protectia impotriva programelor periculoase. Atunci pentru ce sa platesti?

Sa presupunem ca te-ai hotarat sa folosesti un antivirus gratuit. Si aici apare o intrebare. Cum sa alegi intre o multime de antivirusi oferite cel mai bun?

Pe Internet poti gasi un numar mare de diferite evaluari despre antivirusi. Practic pe orice forum IT se discuta despre acest subiect. Dar nu exista un raspuns sigur, pentru ca toata lumea lauda antivirusul instalat si il considera cel mai bun. Aici alegerea iti apartine.

Intreaba pe la prieteni sau cunostinte, ce antivirus folosesc si uita-te cum functioneaza. Cine stie, poate un antivirus iti va placea.

De asemenea, cel mai bun antivirus poti sa alegi prin incercare. Descarca un antivirus si instaleaza-l pe computer. Vezi cum se incarca sistemul, cat de multa memorie consuma, examineaza interfata, iti place sau nu. Testeaza actualizarile automate ale bazelor de date de virusi. Daca esti multumit – lasa-l, daca nu, descarca si instaleaza altul. Astfel, incercand mai multi antivirusi, poti alege cel mai potrivit.

IMPORTANT! Nu instala un antivirus nou, fara sa dezinstalezi pe cel precedent. Prezenta simultana a doi sau mai multi antivirusi pe sistem poate duce la nepornirea computerului. Fii atent in actiunile tale.

Cel mai bun antivirus

Daca nu ai timp sau dorinta de a gasi raspunsul la toate aceste intrebari, atunci bazandu-se pe rezultatele multor teste, efectuate de laboratoare renumite, putem distinge doi lideri care se potrivesc conceptului de cel mai bun antivirus. Acesti antivirusi sunt gratuiti, nu incarca sistemul, au o viteza mare de scanare si un grad ridicat de protectie. Este antivirus Avast si antivirus Avira. Antivirus Avast si antivirus Avira poti sa descarci de pe site-ul nostru prin link-urile de mai jos.

Concluzie

Tine minte, antivirus te protejeaza doar de virusi. Pentru protectia impotriva aplicatiilor adware, spyware si hackeri ai nevoie de o solutie mai cuprinzatoare. Dar despre asta voi vorbi in alt articol.

Cel mai bun antivirus
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Cel mai bun antivirus

 • Ricky

  Cei mai buni antiviruşi sunt cei ce nu sunt daţi de pomană (free) pe net, iar asta o confirmă rezultatele lor. Ambele (şi Avast şi Avira) sunt praf. Le-am folosit şi sincer e mai bine fără antivirus decât cu ele. Cel mai bine e cu KAV. 100 lei anual dar în schimb îşi face treaba mai bine decât oricare altul.

  Bitdefender după câteva luni este precum un boşorog în timpul unui act sexual: nu mai poate; Norton e ca o nevastă cicălitoare iar lista continuă.

 • Remus-Alexandru

  Bai,ricky te inseli amarnic,antivirusii full,gratis,sint cei mai buni,nu sint de accord cu solutiile platite,de care vb tu nu-ti convine da tu bani cu nemiluita,pe fiecare produs daca esti asa tare si crezi ca le stii pe toate.Traiasca produsele gratuite

  • ViRii

   acuma daca prinzi o promotie moka la produs av care in general costa, nu cred ca i-ai da cu piciorul :))

   antivirusii gratis iti pot oferi o protectie decenta daca ai un minim de cunostinte de utilizare al pc-ului
   daca nu stii ca nu bine sa introduci datele personale pe site-uri obscure atunci dai $ pt un av care contine si anti-phishing