Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10


Portalul Windows Central ofera o selectie a celor mai bune programe antivirus gratuite, care pot fi utilizate ca o alternativa pentru Windows Defender 10, daca vrei sa obtii gratuit un nivel mai ridicat de protectie.
Windows Defender este instalat in mod implicit pe toate dispozitivele Windows 10, si in general face fata sarcinilor impuse. Produsul nu ingreuneaza sistemul, ruleaza in fundal si cea mai mare parte din timp nici nu-si face prezenta, precum si nu necesita actualizare la versiunea completa sau premium (cu plata).

Antivirus gratuit cu cea mai buna protectie pentru Windows 10

Multi utilizatori sunt de parere ca Windows Defender este suficient pentru o protectie completa, dar sunt si unii care nu sunt de acord cu aceasta parere. Daca vrei sa obtii un nivel mai ridicat de protectie, fara sa platesti vreun ban, portalul Windows Central a facut o selectie a celor mai bune alternative gratuite pentru Windows Defender.

Avast Free Antivirus

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

Avast Free Antivirus este un antivirus gratuit si popular in randul cititorilor nostri. Produsul ofera protectie eficienta impotriva programelor malware – in testul PCMag Avast a demonstrat o rata de detectie de 100% a mostrelor malware.

Daca locuiesti intr-un bloc si la reteaua ta sunt conectate un numar mare de dispozitive, functia “Wi-Fi Inspector” va fi foarte utila. Avast verifica reteaua si toate dispozitivele conectate la ea, si anunta despre orice risc de securitate.

Antivirusul include un manager de parole incorporat si protectia impotriva amenintarilor de tip phishing, si ca rezultat utilizatorul obtine o alternativa excelenta pentru Windows Defender, care este utila, in caz ca te preocupa vulnerabilitatea retelei de la domiciliu.

AVG AntiVirus FREE

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

Datorita analizei inteligente a fisierelor AVG – verificarea semnaturilor utilizand o baza de date imensa – produsul a primit nota maxima in testul AV-Test pentru usurinta de utilizare. Produsul nu a avut alarme false in timpul navigarii pe Internet si a identificat gresit doar trei fisiere de incredere pe o perioada de testare de 2 luni.

Pe langa protectia in timp real, AVG ofera cateva functii suplimentare. Modulul de joc permite evitarea intreruperilor in timpul jocului, iar programatorul incorporat permite preconfigurarea scanarii programate. Antivirusul nu are functia pentru verificarea rapida, dar utilizatorul are posibilitatea de a scana fisiere si foldere individuale. Scanarea este mai rapida in comparatie cu alti antivirusi gratuiti, mai ales dupa scanarea initiala. In testul PCMag scanarea ulterioara a durat doar cateva secunde.

Daca cauti un antivirus cu viteza mare de scanare si un numar mare de functii suplimentare, AVG AntiVirus FREE este alegerea potrivita.

Avira Free Antivirus

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

Avira Free Antivirus este alegerea multor utilizatori datorita protectiei remarcabile impotriva programelor malware. In categoria “Protectia” laboratorul independent AV-Test a acordat 6 puncte din 6 posibile. In categoria “Performanta” antivirusul de asemenea a primit note mari, confirmand impactul redus asupra resurselor calculatorului.

In cazul in care ai nevoie de functii suplimentare, Avira ofera cateva bonusuri. Phantom VPN ofera 500 MB de trafic gratuit pe luna – poti accesa site-uri interzise chiar si la nivel local, stiind ca datele tale sunt criptate. Browserul securizat Avira Scout previne interceptarea datelor in retele publice.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

Versiunea gratuita Bitdefender ofera protectie identica, care este oferita in versiunea comerciala. In testele laboratorului independent AV-Test produsul a demonstrat un nivel de 100% de detectie a amenintarilor malware si a primit o nota buna pentru usurinta de utilizare.

Interfata este minimalista datorita lipsei totale a componentelor suplimentare. Cu toate acestea, utilizatorul poate seta scanarea programata si efectua scanarea rapida.

Chiar daca versiunea comerciala Bitdefender este echipata cu toate functiile necesare, utilizatorul antivirusului gratuit nu va fi preocupat cu actualizarea produsului. Daca cauti un antivirus cu o interfata simpla si protectie buna impotriva amenintarilor, cu siguranta ar trebui sa incerci Bitdefender.

Panda Free Antivirus

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

In testele AV-Test antivirusul Panda a demonstrat o rata de detectie apropiata de 100%. Monitorul al proceselor integrat monitorizeaza procesele active, iar functia vaccinarea USB protejeaza impotriva amenintarilor de pe dispozitive portabile.

Daca doresti o interfata frumoasa, protectie eficienta, si nu te deranjeaza cateva propuneri pentru trecerea la versiunea comerciala, Panda Free Antivirus poate fi o alternativa buna pentru antivirusul Windows Defender.

ZoneAlarm Free Antivirus+

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

ZoneAlarm este produsul companiei Check Point. Antivirusul utilizeaza versiunea licentiata a motorului Kaspersky. ZoneAlarm nu doar ofera protectie impotriva programelor malware, dar si include un firewall puternic. De remarcat faptul ca daca nu doresti sa utilizezi protectia antivirus ZoneAlarm, poti utiliza firewall-ul impreuna cu alt antivirus.

In plus, utilizatorii ZoneAlarm primesc gratuit 5 GB spatiu de stocare in cloud de la IDrive.

Malwarebytes Free

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
Descarca gratuit

Malwarebytes Free – este un scaner antivirus. Produsul este utilizat de milioane de utilizatori pentru curatarea calculatorlui de infectii active si programe nedorite. Tehnologia incorporata Chameleon rezista la atacuri directionate asupra programului.

Avantajul principal Malwarebytes – posibilitatea de a utiliza scanerul impreuna cu orice antivirus. Scanerul este oferit cu cateva instrumente suplimentare pentru eliminarea amenintarilor persistente, care permit eliminarea fisierelor blocate si chei de registru.

Pentru a da un raspund adecvat programelor malware, care s-au facut loc in sistem si trec de protectia principala, Malwarebytes poate fi un instrument util pentru protectia calculatorului.

Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows 10
4.6 (92.5%) 8 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *