Cel mai bun antivirus gratuit in 2016 10


Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows. Acest site, Antivirus-Free.ro, a creat propriul rating a celor mai buni antivirusi gratuiti.
Manifestarea loialitatii fata de Windows Defender poate oferi o protectie partiala. Potrivit rezultatelor testelor laboratoarelor independente, sistemul de protectie integrat in Windows nu reuseste sa opreasca aproximativ 1 din 10 amenintari, ceea ce duce la necesitatea de a utiliza un antivirus mult mai eficient.

Pentru o protectia adecvata nu trebuie neaparat sa platesti – pe piata exista un numar mare de antivirusi gratuiti, care ofera o protectie eficienta.

Daca nu doresti sa platesti pentru protectia calculatorului, citeste acest articol. Acest site, Antivirus-Free.ro, a creat propriul rating a celor mai buni antivirusi gratuiti, care ofera securitate eficienta fara nici un cost.

AVG AntiVirus Free 2016

Pe parcursul anului 2015 antivirusul AVG a tinut pasul cu competitia, iar ultima versiune ofera o imbunatatire semnificativa a eficientei.

Laboratorul independent de testare AV-Test a acordat punctaj maxim protectiei AVG. Rezultatele testului AV-Comparatives nu sunt la fel de buni, desi ratingul produsului este in crestere datorita lipsei totale a alarmelor false.

Produsul ofera setari flexibile. Utilizatorul are posibilitatea de a seta functii concrete pentru diferite tipuri de verificari, seta scanarea programata, determina notificarile, personaliza actualizarea si multe alte optiuni.

Interfata ofera acces rapid la diferite componente de functionare. In plus, navigarea este intuitiva.

Exista anumite dezavantaje. Si anume, AVG AntiVirus Free nu primeste actualizari in timp real, ceea ce inseamna ca sistemul o perioada de timp poate fi vulnerabil. Cu toate acestea, AVG AntiVirus Free este un antivirus productiv si eficient comparativ cu versiunile anterioare.

Avast Free Antivirus 2016

Chiar daca pentru antivirusul gratuit nu trebuie sa platesti, poti “plati” cu alte metode. Instaleaza Avast Free Antivirus si vei primi in plus o bara de instrumente de la Google, in cazul in care nu vei observa la timp si nu vei debifa campul corespunzator in timpul instalarii.

Dupa instalare si rulare, situatia se va imbunatati, vei primi un produs cu o interfata prietenoasa si personalizata, cu acces rapid la diferite functii.

Avast in prezent obtine rating mediu pentru protectie din partea laboratoarelor de testare. Cu toate acestea, produsul detecteaza mai bine link-urile periculoase in comparatie cu concurentii, ceea ce reduce riscul de intalnire cu programe malware. Tehnologia antivirusului Avast face fata amenintarilor de tip zero-day – inca o zona, in care concurentii raman in spate.

Unul dintre avantaje antivirusului este un set mare de functii suplimentare. In doar cateva secunde programul poate alerta despre reteaua vulnerabila, actualizari de securitate nereusite, parole slabe si duplicate, stocate in browser si despre alte riscuri potentiale.

Avast Free Antivirus nu ofera cea mai bune protectie de securitate, dar datorita unui set de instrumente suplimentare, permite mentinerea securitatii la un nivel optim.

Avira Free Antivirus

Unele companii depun eforturi pentru a imbunatati interfata, iar Avira este mai putin preocupata de aceasta problema. Interfata Avira Free Antivirus este simpla si intuitiva.

Din fericire, acest lucru se datoreaza faptului ca compania acorda mai multa atentie continutului, si nu aspectului, iar in timpul lansarii este unul dintre cei mai buni antivirusi gratuiti din intreaga lume.

Motorul de detectie este apreciat de catre laboratoarele de testare. AV-Comparatives a plasat Avira pe primul loc in 3 din 10 ultimele teste dinamice cu simularea conditiilor reale, si in alte 5 teste produsul a intrat in top cinci. Singurul concurent direct, care ofera protectie gratuita, este Panda.

Daca nu te pricepi la configurare, poti lasa totul asa cum este, iar Avira va efectua in mod automat majoritatea actiunilor. Utilizatorii experimentati pot obtine control detaliat asupra diferitelor functii. Vei gasi optiuni pentru a proteja fisierul HOSTS, scanarea arhivelor, blocarea pornirei automate a aplicatiilor, monitorizarea unitatilor de retea, poti configura tipurile de fisiere, care urmeaza sa fie scanate si chiar proteja cu o parola setarile, ca sa nu le poata accesa alt utilizator.

Toate acestea poate face Avira Free Antivirus, lipsit de conflicte comerciale.

Panda Free Antivirus 2016

Panda Free Antivirus 2016 trebuie instalat cu vigilenta: daca nu vei debifa campurile, pagina de pornire a browserului si motorul de cautare implicit va fi inlocuit cu Yahoo.

Crede-ma, eficacitatea Panda merita efortul. Produsul practic intotdeauna apare in primele cinci rezultate a testului dinamic AV-Comparatives, de multe ori aflandu-se pe primele trei pozitii alaturi de cele mai bune produse comerciale.

Functiile suplimentare includ protectia unitatilor USB impotriva programelor malware si monitorizarea proceselor, care este un fel de “manager de activitati”, afisand procesele pornite, conexiuni HTTP deschise si notificarea pericolelor potentiale.

Daca vei incerca sa analizezi cu atentie antivirusul, cel mai probabil vei observa unele probleme. In primul rand, viteza de scanare in Panda este sub media altor programe antivirus. In al doilea rand, optiunile de a configura produsul sunt limitate.

Imi este greu sa ma plang de acest antivirus, care ofera absolut gratuit una dintre cele mai bune protectii. Daca cauti un produs simplu si de incredere, care poate fi uitat dupa instalare, Panda este un produs excelent pentru protectie.

Cel mai bun antivirus gratuit in 2016
4.8 (95%) 4 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 gânduri despre “Cel mai bun antivirus gratuit in 2016

 • Valigw

  Cu respect pt. munca depusa, am cateva completari de facut:
  1. Fara acces la internet Panda free e zero. Este bine de stiut ca tehnologia cloud, pe care se bazeaza Panda free, nu are nici o valoare fara conexiune la serverele lor.
  2. Lipseste un antivirus campion = Bitdefeder. Nici macar nu este mentionat cu toate ca este nr. 1 sau 2 in toate clasamentele internationale. Este unul din putinele, din pacate, motive de mandrie ale noastre ca Romani.
  3. Cu toate contradictiile, cred ca merita macar mentionat 360 antivirus, trecand peste discutiile legate de ce spun unii ca aceasta chinezarie fura date, recunosc cele 2 motoare veritabile Avira si Bitdefender ! + Cloud, ce mai vrei ? La asta ma refer:
  http://www.faravirusi.com/2015/01/06/360-total-security-v6-beta-produs-cu-4-motoare-antivirus/

  • Alex (Antivirus-Free.ro) Autor articol

   1. In ziua de astazi cred ca fiecare are acces la internet.
   2. Versiunea gratuita de la Bitdefender nu participa in teste. In plus, versiunea gratuita nu este si nu va fi compatibila cu Windows 10 (sursa)
   3. Legat de 360TS, AV-Comparatives, AV-TEST si Virus Bulletin au anulat certificatele Qihoo 360 pentru anul 2015 (sursa).
   La Radu pe blog 360TS este doar versiunea Beta. La mine pe blog este versiunea finala.

   Multumesc pentru completari.

 • Valigw

  An dat exemplul de la Radu doar ca sa stim despre ce vorbim, sa elimin o eventuala confuzie. Clar ca a trecut de stadiul beta, ala l-am gasit primul si l-am pus(link).
  Trecand peste informatiile date de tine, referitoare la 360TS, crezi ca este un antivirus prost ?
  Te provoc sa raspunzi sincer, care este clasamentul tau pt. primele 5 sau 10 produse !
  Referitor la Bitdefender free, ACUM nu este compatibil cu Win 10, care e problema ?
  Toti nu au fost compatibili initial cu Win 10, nici drivere nu erau, dar asta nu e un argument de durata, maine sau la anul vor scoate o varianta compatibila. E o faza tranzitorie, consider eu. Normal ca varianta free de la Bitdefender nu este la nivelul celei comerciale, dar iarasi te intreb sincer, consideri ca Bitdefender Free este un antivirus prost ? Mentionez ca nu lucrez la aceasta firma si nici nu am alte interese/contracte cu ei !
  Doar faptul ca apreciez munca si rezultatele unor romani ma face sa sustin acest produs.
  Daca este bun sa-l laudam, daca este prost sa-l criticam !

  • Alex (Antivirus-Free.ro) Autor articol

   Cel mai bun antivirus este cel care te multumeste. De exemplu, Zemana AntiMalware Free (are note mari in teste) la mine a intrat in conflict cu UC Browser (nu stiu cum e la altii).
   Si 360TS este bun, si Bitdefender Free este bun, depinde de cerintele si nevoile utilizatorului.
   PS. Bitdefender nu este si nu va fi compatibil cu Windows 10. Il poti instala, dar vei avea alarme false nedorite. In plus, nu se ofera suport tehnic pentru Bitdefender Antivirus Free pe Windows 10.

 • Valigw

  In primul rand multumesc/multumim de informatii !
  In al doilea rand, daca vin cu unele parereri contrare, nu o fac in sensul conflictual. Este doar o divergenta de opinii din care sper sa aiba de castigat cititorii tai, stii cum e, noi vorbim(de fapt scriem) dar f. multi citesc si primesc informatiile. Altii spun ca din contradictii s-a nascut progresul, morala este ca atat timp cat dam informatii corecte, toata lumea are de castigat/invatat.
  Concret, cunosc pe cineva care cunoaste pe cineva care lucreaza la Bitdefender, vrei sa intreb care este politica lor vs de Windows 10 ? Nu prea cred ca pot fi atat de masochisti sa nu se upgradeze ! La nivelul lor + al competitorilor, daca nu dezvolti = te sufoci !
  Referitor la Zemana Antimalware Free, eu stiu ca e doar un “scaner” la cerere, gresesc cumva si are protectie in timp real ? Am folosit Zemana si f.f. multumit de el, dar doar ca scaner de fisiere suspecte.
  In spiritul acestei sinceritati, imi permit(daca tot te-am provocat) sa fac eu cunoscute preferintele mele:
  1. Premium: Bitdefender, Avira, 360 TS, Coi iho sau cum io mai zice;
  2. De mana a doua: Avast(fostul meu favorit), AVG,
  3. Netestati: Panda(datorita faptului ca e “legat” de internet, nu-l putem pune nici la “mere” nici la “pere”) Spui ca in ziua de azi oricine are internet, am lucrat 2 ani in invatamant la tara asa ca te contrazic. Oricum discutia e tehnica, chiar daca ai antivirus normal si nu are internet nu va avea acces la update cu ultimile semnaturi. Tot de dragul discutiei, in acest stadiu, putem aduce vorba despre antivirusii fara baza de semnaturi, care se bazeaza pe comportamentul virusilor, primul exemplu care imi vine acum e threatfire(Spre deosebire de produsele antivirus obisnuite, ThreatFire este un antivirus de tip behavioral-blocker si anume intercepteaza un program pe baza comportamentului acestuia: creearea anumitor fisiere in foldere importante ale sistemului, oprirea unor procese, modificarea unor chei din registry, etc), care functiona inpreuna cu un alt antivirus normal. Mai sunt sunt si alte exemple in aceasta categorie, netestati de mine, dar care nu au o carte de vizita asa impresionanta, sau sunt mai noi, ex: Comodo, Baidu, DrWeb, etc
  4. Gunoi: MSE, nici tata lui nu-l recunoaste. E din gategotia: spune-mi ce antivirus folosesti ca sa-ti spun cat de prost esti !
  5. Daca nu te deranjeaza, mai au si altii clasamente:
  http://www.programe.gratis/cel-mai-bun-antivirus-gratuit-free/242/
  6. Era sa uit de antivirusii care nu sunt antivirusi, ex: Iobit Malware Fighter, Malwarebytes Anti-malware. Deasemeni functioneaza inpreuna cu un antivirus normal. Ca sa finalizez, ca deja m-am plictisit de scris, eu folosesc acum Norton si Malwarebytes Anti-malware, recunosc ambele produse sunt comerciale.

  • Alex (Antivirus-Free.ro) Autor articol

   Totul e in regula. Ma bucur a ai pus aceste intrebari, sper ca fiecare, si nu doar noi, va avea ceva de invatat. Dar despre Bitdefender si Windows 10, in comentariile anterioare am pus link catre informatia oficiala.
   PS. Versiunea gratuita de la Bitdefender, adica Bitdefender Antivirus Free Edition, este versiunea 2014, produsul nu mai este dezvoltat, desi pe diferite forumuri utilizatorii spun ca primesc actualizari si functioneaza impecabil.