Cel mai bun antibanner. Blocarea reclamelor online 2


Cel mai bun antibanner, extensii populare pentru blocarea reclamelor online in browsere web Google Chrome, Mozilla Firefox si Microsoft Edge. Alegerea utilizatorilor site-ului Antivirus-Free.ro, comentarii, recomandari, sfaturi.
Blocarea anunturilor pe site-uri a devenit un subiect popular in ultimii ani. Totul se datoreaza faptului, ca multe resurse pur si simplu bombardeaza cu tone de anunturi nesolicitate, si de multe ori utilizatorul simte, ca singura scapare este blocarea anunturilor. Publicitatea excesiva incetineste incarcarea site-ului web, indispune utilizatorul si distrage atentia de la continutul principal.

Pe de alta parte, exista site-uri, care incearca sa reduca la minim inconvenentele asociate cu unitatile de anunturi. Utilizarea antibannerelor poate face mai mult rau acestor site-uri, decat resurselor rele, supraincarcate cu continut publicitar. Pentru nimeni nu este un secret ca majoritatea site-urilor de pe Internet folosesc module publicitate in scopul de a acoperi costurile de exploatare. Personal, echipament, server rapid, CDN rapid,etc. – totul se plateste.

Sa nu negam fapul ca cele mai populare extensii pentru Chrome si Firefox sunt pentru blocarea anunturilor, si cel mai probabil aceasta tendinta va continua ceva timp. Pe langa blocarea directa a publicitatii, aceste extensii pastreaza latimea de banda prin reducerea cantitatii de date transmise, precum si imbunatatesc confidentialitatea prin blocarea script-urilor, care urmaresc activitatea utilizatorilor.

Programe pentru blocarea reclamei

Adguard pentru Windows – filtru de Internet, care blocheaz anunturile din browsere si aplicatii, fara necesitatea de a instala extensii (licenta pe an 19.95$). Pe langa antibanner include antiphishing, antitreking, control parental.

AdFender – anterior gratuit, acum comercial (licenta pe an 15.95$). AdFender ofera suport pentru browsere Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera.

Ad Muncher – o aplicatie populara pentru blocarea anunturilor online si ferestrelor de tip pop-up in majoritatea browserelor. Permite crearea propriului filtru. La sfarsitul anului 2014 a devenit gratuit, doar ca de atunci nu a fost actualizat.

Extensii pentru Chrome, Firefox si Microsoft Edge

In ziua de astazi exista cateva antibannere, care ofera extensii pentru Chrome, Firefox si Edge. Iata cele mai populare:

AdBlock pentru Chrome / AdBlock pentru Edge – cea mai populara extensie, cu peste 200 de milioane de descarcari. A fost o versiune si pentru Firefox, doar ca din motive necunoscute extensia a fost eliminata. AdBlock permite acceptarea publicitatii de pe YouTube si rezultatele cautarii Google, doar ca in mod implicit aceasta optiune este dezactivata. Vezi si: Cum pot dezactiva reclamele in Google Chrome?

AdBlock Plus pentru Chrome / AdBlock Plus pentru Firefox / Adblock Plus pentru Edge – una dintre cele mai cunoscute extensii pentru blocarea anunturilor, si in acelasi timp controversata, deoarece chiar AdBlock Plus initial a introdus utilizarea listei albe cu anunturi. Site-ul AdBlock Plus de asemenea ofera versiuni pentru Opera, Safari, Maxthon, Internet Explorer si chiar Android.

AdBlock Pro pentru Chrome – bazat pe AdBlock Plus, are o interfata mai simpla cu numarul mai mic de setari si nu permite acceptarea anunturilor din lista alba. Pictograma extensiei se plaseaza in bara de adrese, in loc de spatiul obisnuit si permite doar dezactivarea extensiei, accesarea setarilor si crearea filtrului.

Adguard pentru Chrome / Adguard pentru Firefox / Adguard pentru Edge – simplu in utilizare, permite adaugarea script-urilor suplimentare pentru blocarea anunturilor.

AdRemover pentru Chrome – bazat pe AdBlock, are optiuni similare fara tab-ul pentru suport. La prima vedere, diferentele dintre cele doua instrumente sunt strict vizuale, si chiar daca nu cere o plata, apasand pe pictograma se afiseaza link-uri catre retele sociale.

Ghostery pentru Chrome / Ghostery pentru Firefox / Ghostery pentru Edge – Ghostery poate bloca scripturi de analitica, widget-uri, semnalizatoare web, scripturi de confidentialitate si reclame. Unul dintre avantaje Ghostery este posibilitatea de a activa sau dezactiva individual script-ul in functie de site. Versiunea extensiei este disponibila pentru Opera, IE, Safari si sisteme de operare mobile.

Simply Block Ads! pentru Chrome – nu a fost actualizat din anul 2015 si potrivit unor informatii extensia nu blocheaza toate modulele publicitare. Simply Block Ads! (cunoscut ca Simple Adblock) este cea mai simpla extensie – singura optiune permite trimiterea statisticilor de utilizare.

SuperBlock AdBlocker pentru Chrome – inca o extensie bazata pe AdBlock, dezvoltata de creatorul AdRemover. In afara de posibilitatea de a adauga exceptii in lista de filtre si utilizarea unor setari vizuale, practic nu exista diferente intre extensii.

uBlock Origin pentru Chrome / uBlock Origin pentru Firefox / uBlock Origin pentru Edge – o extensie promitatoare pentru Chrome si Firefox, are o optimizare buna si impact minim asupra procesorului si memoriei RAM. In mod implicit nu sunt blocate toate anunturile, desi lista poate fi extinsa. Utilizatorul poate permite sau bloca functionarea extensiei pe site-uri individuale cu ajutorul functiilor avansate.

Ce antibanner folosesti?

44 votes
vote
Cel mai bun antibanner. Blocarea reclamelor online
4 (80%) 4 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Cel mai bun antibanner. Blocarea reclamelor online