Ce inseamna spam 1


Multi se intreaba, ce inseamna spam? In ciuda faptului ca cuvantul este bine cunoscut si astazi orice utilizator de Internet il cunoaste, putini pot da o explicatie corecta despre el. Spam este un vizitator la cutiile postale electronice. Dar, daca urmarim istoria termenului, putem vedea ca candva el nu a avut legatura cu Internetul.

Istoria aparitiei

Spam provine de la spiced ham, ceea ce inseamna sunca piperata sau carnati. Astfel, in traducerea literala cuvantul inseamna condimente plus sunca. Istoria cuvantului nu are legatura cu Internetul, face parte din industria alimentara.

In anul 1937 compania alimentara «Hormel Foods” a inceput sa produca carne tocata de categoria a treia. Dar, astfel de aliment nu s-a bucurat de popularitate, pentru ca a avut un gust prost. Pentru a nu suferi pierderi, proprietarul companiei a lansat o campanie publicitara, a promovat produsul, a negociat livrarea catre unitatile armatei si a flotei. In acea vreme (vreme de criza), spam-ul a intrat in uz. Mai mult, el a devenit alimentul de baza a britanicilor, deoarece a fost relativ ieftin. Avea un gust prost si nu a existat nici o alternativa pentru el.

Dupa mai mult de treizeci de ani, in anul 1970, vizitatorii teatrului Monty Python’s Flying ajung la restaurant, in care fiecare fel de mancare continea bucati de spam. Corul canta despre gustul sau remarcabil si valoarea nutritioanala, chelnerita lauda spam-ul. Apoi cuvantul a inceput sa fie asociat cu ceva urat, dar inevitabil.

Aparitia spam-ului de calculator

In noul sens termenul a aparut in anul 1993. Asa a fost numita corespondenta electronica, care nu a fost comandata. Prima corespondenta a avut loc ca urmare a unei erori. Administratorul Richard Depew a scris un program care a dat o eroare. Ca urmare, au fost trimise mai mult de 200 de e-mailuri. Destinatarii au ramas nemultumiti si au dat un nume nou corespondentei – spam.

In functie de scopul si obiectivul care urmareste expeditorul, spam-ul poate contine informatii de toate tipurile. Acesta poate fi comercial si necomercial.

In general, astazi, spam-ul este corespondenta cu caracter anonim si neinvitat. Deseori, conceptul de spam include cuvinte cum ar fi “publicitate” sau “comercial”. Cu toate acestea nu pot sa spun ca este adevarat. Un procent foarte mare de spam nu contine orice forma de publicitate sau de informatii comerciale.

Tipuri de spam

Corespondenta poate fi diferita. De esemplu, exista spam politic, de caritate, de promovare si multe alte tipuri. Fiecare din aceste tipuri isi urmareste propriu obiectiv.

Cu alte cuvinte, spam-ul poate fi ceea ce poarta semnele unui mail anonim, sau care contine propuneri non-profit. In cazul in care in cutia ta postala a ajuns primul tip (trimiterea anonima), atunci acesta trebuie imediat eliminat. Spam-ul comercial are doar un singur scop – scoate din cel care l-a primit mai multi bani.

Daca ai observat in cutia ta postala scrisori de-al doilea tip (comercial), poti sa le citesti, cu toate acestea trebie sa-i tratezi foarte atent. Adesea, aceste scrisori contin informatii de natura neutro, care nu fac nici un rau, dar si beneficii au putine. In mod ideal, spam-ul nu ar trebui sa fie citit, pentru a evita evenualele probleme.

Mesaje anti-spam

Practic orice, fie ca este antivirus gratuit sau antivirus cu plata are functia de securitate a mesajelor spam. In timpul instalarii unui program antivirus se face integrarea in clientul de mail si apoi in mod automat se filtreaza mesajele nedorite.

Poti descarca orice antivirus gratis si fara inregistrare de pe site-ul antivirus-free.ro incearca diferite optiuni si gaseste cel mai potrivit pentru tine.

Ce inseamna spam
3 (60%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *