Ce inseamna protectia rezidenta


Protectia rezidenta – o componenta a oricarui antivirus modern, situat in memoria principala a PC-ului, care identifica fisierele care interactioneaza cu utilizatorul, sistemul de operare si alte programe.

Ce inseamna protectia rezidenta

Rezidenta tradus latiral se traduce ca fundal sau invizibil. Protectia rezidenta se manifesta doar la detectarea unui virus. In timp ce computerul lucreaza, cand sistemul nu este in pericol, prezenta unui modul in sistem este neobservata de catre utilizator.

Chiar pe acest principiu este creat software-ul antivirus – prevenirea infectiei PC-ului. Asta este baza tuturor antivirusi moderni: nu tratarea sistemului dupa infectare, ci prevenirea infectiei in stadiul de intrare in sistem.

Programe antivirus pot contine mai multe module de protectie rezidenta, care sunt responsabile pentru verificarea diferitelor functii. De exemplu, antivirus gratuit avast contine in structura sa opt module diferite cu protectia rezidenta. Acestea sunt module care monitorizeaza sistemul, e-mailul, conexiunea la internet si altele.

Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *