Ce aduce nou Comodo Internet Security 7 (2014)


Testarea beta deschisa noii versiuni antivirusului Comodo Internet Security 7 (2014) se afla in etapa finala. Sa analizam principalale modificari si imbunatatiri disponibile in versiunea RC.
Antivirus Comodo Internet Security 7 este disponibil pentru descarcare pe site-ul nostru (alege versiunea beta pe pagina de download). Acesta este release candidate, care este disponibil pentru testarea publica.

Release candidate sau RC – pre-lansare, pentru a deveni stabil. Programul in etapa aceasta a fost testat, astfel incat au fost corectate erorile critice. Dar, in acelasi timp, exista probabilitatea de a detecta erori noi, nedetectate in timpul testarii.

Printre cele mai importante inovatii – tehnologia proactiva noua Viruscope in analiza comportamentala, filtru de continut pentru a bloca pe categorii site-uri nedorite si periculoase, precum si interfata actualizata si alte modificari: au fost remediate mai mult de 200 de erori si probleme, precum si 45+ imbunatatiri in comparatie cu versiunea 6.3. Sa analizam cele mai importante.

Nou in Comodo Internet Security 7

Viruscope

Viruscope – sistem, care permite analiza dinamica a comportamentului proceselor pornite si inregistrarea activitatii lor. Viruscope supravegheaza activitatea proceselor, rulate in calculator si avertizeaza in cazul in care acestea au comportament suspect.

In plus fata de formarea unui nou strat de detectare si prevenire malware, subsistemul reprezinta un adaos la procesul principal de blocare comportamentala, adaugand posibilitatea de a restabili modificarile efectuate de catre programele potential nedorite, fara a fi nevoie de a bloca complet programul. Acest lucru ofera control mai detaliat asupra programelor legale, care necesita actiuni specifici, necesare pentru functionarea corecta.

Filtru de continut – filtrarea site-urior

Rubrica noua pentru a filtra site-uri ofera utilizatorilor Comodo Internet Security 7 posibilitatea de a permite sau refuza accesul la anumite resurse online. Reguli pentru filtrare de continut pot fi create pentru utilizatori specifici al calculatorului, ceea ce face aceasta functie foarte utila. De exemplu, parintii pot bloca posibilitatea utilizatorilor minori de a vizita site-uri neadecvate, in timp ce companiile pot bloca posibilitatea angajatilor de a vizita site-uri de divertisment in timpul orelor de lucru.

De asemenea, exista posibilitatea de a crea jurnal de evenimente, de fiecare data cand utilizatorul incearca sa viziteze un site, care se afla in regula de blocare. Comodo Internet Security 7 este oferit cu cateva liste predefinite (sau “categorii”) de adrese URL, care pot fi adaugate la reguli – inclusiv site-uri sigure, site-uri malitioase si site-uri de tip phishing.

Fisiere cu date protejate

Fisiere cu date protejate. Functia de securitate noua, care face fisiere importante complet invizibile pentru aplicatii, care ruleaza in sandbox. Fisiere, introduse in “Fisiere cu date protejate” nu pot fi citite sau modificate de catre orice aplicatie care se afla in sandbox.

Interfata actualizata

  • Interfata actualizata Comodo Internet Security 7 include mai multe imbunatatiri de design si experienta utilizatorului, care permit rezolvarea mai rapida a problemelor. Noile teme includ “Metro” in stilul Windows 8
  • Adaugata fereastra de dialog a proceselor active
  • Adaugat mesaj de tip pop-up “Please call a live expert” in interfata principala, atunci cand se lucreaza in starea de risc de securitate
  • Virtual Kiosk redenumit in Virtual Desktop
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *