AV-Test: Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 – Octombrie 2015


Laboratorul AV-Test a ales cel mai bun antivirus in testul comparativ pe nivelul de protectie, performanta si alarme false. Testul a fost efectuat in septembrie-octombrie 2015 pe platforma Windows 10 (64 bit).
In lunile septembrie si octombrie anului 2015 laboratorul independent AV-Test a evaluat 20 de programe antivirus pentru utilizatorii casnici – antivirusi gratuiti si antivirusi din clasa Internet Security. Pentru testare s-a folosit sistemul de operare Windows 10 (64 bit). Setarile antivirusilor au fost instalate in mod implicit.

Pentru testare sunt folosite cele mai recente versiuni publice. Programelor antivirus i se permite sa se actualizeze in orice moment si sa faca cereri prin intermediul serviciilor “cloud”. Laboratorul AV-Test s-a axat pe scenarii de testare realiste si verifica produsele in conditii reale. Programele antivirus trebuie sa demonstreze posibilitatile sale, utilizand toate componentele si nivelurile de protectie.

Cel mai bun antivirus pentru Windows 10

AV-Test: Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 - Octombrie 2015

Numarul total de puncte, adunate in testul de protectie, performanta si usurinta de utilizare

Antivirusi testati

Pentru testare specialistii AV-Test au folosit cele mai recente versiuni in momentul testarii a programelor antivirus:

* Ca o protectie de baza (baseline) s-a folosit antivirusul gratuit Microsoft Windows Defender integrat in sistem (nu participa in comparatia generala).

Cum testeaza AV-Test

Protectia (Protection)

• Una dintre cele mai importante categorii din evaluare, care este folosita de laboratorul independent AV-Test pentru testarea programelor antivirus – Protectia (Protection). Metoda include teste, care implica toate componentele de securitate.

Performanta (Performance)

• In testarea AV-Test folosind categoria Performanta (Performance) se evalueaza efectul programelor antivirus asupra performantei sistemului in timpul sarcinilor zilnice pe calculator.

Usurinta de utilizare (Usability)

• Laboratorul AV-Test utilizeaza criterii Usurinta de utilizare (Usability) pentru a evalua usurinta de utilizare programului antivirus, ceea ce reprezinta testarea pentru alarme false.

Rezultatele testului. Octombrie 2015

AV-Test: Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 - Octombrie 2015

Click pe imagine pentru a vedea versiunea completa pe site-ul AV-Test

Traducere Antivirus-Free.ro

AV-Test: Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 – Octombrie 2015
4.4 (88%) 5 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *