AV-Comparatives: Testarea protectiei impotriva phishing


Laboratorul AV-Comparatives a efectuat testarea protectiei impotriva phishing pentru 10 produse de securitate folosind 254 de link-uri active de tip phishing si 500 de site-uri bancare pentru a verifica nivelul de alarme false.

AV-Comparatives: Testarea protectiei impotriva phishing

Procedura de testare

In timpul testului s-a simulat situata standard, cand utilizatorii se bazeaza pe protectia impotriva phishing, oferita de produse de securitate in timpul navigarii pe Internet (si/sau verificarea corespondentei e-mail, fara a tine cont de spam, deoarece nu face parte din acest test). Testul a fost realizat in browserul Internet Explorer pe sistem de 64 biti Windows 7 Professional (SmartScreen a fost dezactivat pentru a obtine rezultate independente). Toate produsele de securitate au fost testate cu setari implicite si paralel, adica, in acelasi timp in timpul verificarii aceleasi adrese URL.

Setul de testare

Testul a fost realizat in data de 29 iulie – 3 august 2015. Toate link-urile de tip phishing trebuiau sa fie active/online si sa incerce sa obtina informatii cu caracater personal. Atacurile de tip phishing au ca scop diferite tipuri de date cu caracater personal. Printe acestea au fost incercarile de tip phishing, pentru a colecta, de exemplu, datele de inregistrare pentru Paypal, conturi bancare si datele cardurilor de credit, conturi e-mail, Ebay, retele sociale, jocuri online si alte servicii online.

Produse de securitate (antivirusi) testate

S-au folosit versiuni produselor testate, care au fost disponibile la momentul testului. In testarea protectiei impotriva phishing au fost incluse urmatoarele produse de securitate:

Baidu Antivirus 5.4.3 (English)
Bitdefender Internet Security 2015
BullGuard Internet Security 15.1
Emsisoft Anti-Malware 10.0
ESET Smart Security 8.0
Fortinet FortiClient 5.2.3
F-Secure Internet Security 2015
Kaspersky Internet Security 2016
Lavasoft Ad-Aware Pro 17.6
Trend Micro Internet Security 2015

Testarea “alarme false” protectiei impotriva phishing

Pentru testarea alarmelor false au fost alese 500 de site-uri bancare din intreaga lume (toate functioneaza pe protocolul HTTPS si au formular de autentificare pentru utilizator). A fost testat daca produsul de securitate blocheaza site-ul bancar legitim. Blocarea acestor site-uri este considerat o greasala foarte grava.

Rezultatele testului

Mai jos vei vedea procentul site-urilor de tip phishing blocate (dimensiunea setului de testare: 245 de link-uri de tip phishing).

AV-Comparatives: Testarea protectiei impotriva phishing

Nivelul de premii

AV-Comparatives: Testarea protectiei impotriva phishing

Raportul complet poate fi gasit la acest link.

AV-Comparatives: Testarea protectiei impotriva phishing
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *