Atac DoS si DDoS


Atac DoS («refuzul serviciului», din engleza Denial of Service) – atac pe site in scopul de a modifica functionalitatea sa normala.
Logica atacului este de a crea conditii in care utilizatorii sistemului nu pot accesa ruzultatele furnizate de site, sau accesul la rezultate este ingreunat.

In cele mai multe cazuri, atac DoS – o masura de presiune pe site-urile comerciale. Site-ul cazut, care aduce profit, va avea efect asupra buzunarului proprietarulu.

Atac DoS pe site poate fi si un preludiu pentru spargerea site-ului, daca codul site-ului ofera unele informatii critice – cum ar fi versiunea de software, parte din cod, cale catre server, etc.

In cazul in care atacul este efectuat simultan de pe mai multe calculatoare, se numeste atac DDoS (din engleza Distributed Denial of Service).

Tehnologia atacurilor DoS si DDoS este diversa, de la un simplu val pe resursa, pana la atac DoS “inteligent”, atacand puncte sau scripturi specifice slabe.

Adesea atacatorii se folosesc de vulnerabilitatile serverului. Versiunile vechi de servere sunt supuse la mai multe vulnerabilitati, inclusiv instabilitatea la atacuri DoS si DDoS.

Tehnica atacului DDoS “inteligent” de asemenea este atac, care duce la refuzul de serviciu prin depasirea limitelor stabilite de web hosting – furnizor.

Orice hosting are restrictii fara forme legale, cum ar fi numarul de referinte simultane catre sistemul de fisiere de pe server, limitarea sarcinei CPU, etc.

Avand toate aceste informatii, atacatorul trimite atacul pe site sau server, al carui scop este depasirea acestor limite.

Flux mare de utilizatori de asemenea duce la depasirea sarcinei pe server.

Atac DoS si DDoS
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *