Home > Util > 5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi

5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi

5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi

Nu cu mult timp in urma portalul DailyComm a anuntat ca doar intr-un an de zile numarul de programe malware pentru sistemul de operare Android a crescut cu 614%. Cu toate acestea, gadgetul destul de simplu poate fi protejat de virusi. Sa analizam cele mai comune cinci modialitati de a proteja gadgetul.
Mai jos vei gasi cele mai eficiente modalitati de a proteja smartphone-ul tau, indiferent de sistemul de operare instalat. Aceste modalitati sunt foarte simple, dar dupa cum arata statistica de infectare cu programe malware, nu toti utilizatorii urmeaza aceste reguli.

5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi

1. Nu trebuie sa accesezi de pe telefonul tau mobil site-urile, care nu inspira incredere. Foarte mult continut malware se gaseste pe site-urile “pentru adulti”, deoarece aceste site-uri sunt foarte populare.

2. Foloseste doar cataloage de programe si aplicatii oficiale, analizeaza structura si plasarea link-urilor. Site-ul trebuie sa fie credibil si sa fie construit logic. Creatorii cataloagelor de calitate se ingrijesc ca utilizatorilor sa-i fie confortabil si clar pentru a naviga pe site si nu incearca sa distraga atentia, de exemplu cu link-urile ce clipesc. Ca exemplu putem sa ne uitam la cataloage binecunoscute, cum ar fi Google Play si AppStore.

3. N-ar fi rau sa examinam descrierea aplicatiilor, sa acordam atentia la cat de detaliata este si la numarul descarcarilor. De asemenea, ar trebui sa ne uitam la ce anume incearca aplicatia sa obtina acces. Dupa instalare ar trebui sa ne uitam la comportamentul aplicatiei, daca aplicatia trimite SMS-uri sau sa conecteaza la Internet fara stirea noastra.

4. Actualizarile sistemului de operare de asemenea sunt foarte importante, deoarece companiile-dezvoltatorii imbunatatesc sistemul lor de operare si lanseaza noi actualizari, marind nivelul de securitate.

5. Si cel mai banal, dar si eficient mod – instalarea unui antivirus.

5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi
Ti-a placut acest articol?

3 thoughts on “5 modalitati de a proteja smartphone-ul de virusi

  1. Am cumparat acum cateva zile un Samsung Tab2 10.1 si are Android 4.0.2 (daca nu ma insel). Cand am cumparat-o, am luat si un antivirus cu 10 euro – Norton. Inca nu l-am descarcat si sa ii activez licenta. Am uitat. Am sa o fac maine, ca tot mi-ai adus aminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *