10 sfaturi utile pentru o navigare in siguranta pe internet


In fiecare zi, cu cresterea fraudei si a software-ului daunator, pe Internet se publica o multime de sfaturi despre cum sa ne protejam pe Internet. Hai sa vorbim despre acest lucru mai pe larg.

Care ar trebui sa fie atitudinea ta fata de lucru pe Internet? Raspunsul este simplu: trebuie sa fii atent si sa tratezi toate informatiile cu suspiciune. Gandeste, inainte de a incepe sa dai click-uri pe orice link oferit, si foloseste doar ceea ce cu adevarat ai nevoie in momentul respectiv. Daca mereu vei da click-uri pe link-uri, pe care le ofera intr-un numar mare diferite servicii, atunci mai devreme sau mai tarziu vei agata un virus, sau contul tau de e-mail va fi spart de hackeri.

 

10 sfaturi utile pentru o navigare in siguranta pe internet:

  • Urmareste adresa, catre care conduce link-ul. Sa cunosti adresa, catre care duce link-ul – simplu, suficient sa pui cursorul peste link si adresa se va afisa. In cazul in care ti se cere sa accesezi site-ul A, dar link-ul duce catre site-ul B, exista probabilitatea ca nu-ti va aduce nimic bun.
  • Verifica intotdeuna bara de adrese a browser-ului inainte de a introduce informatii personale. E posibil ca in loc de facebook vei vedea facebok. Daca ai vazut acest lucru, sa stii ca dupa ce vei introduce informatii in campul «logare» – s-ar putea ca imediat contul tau sa fie spart, deoarece informatia deja se afla in mainile infractorilor. Astfel, pagina ta va fi folosite pentru a trimite spam sau programe virusate.
  • Niciodata nu accesa link-uri necunoscute. Le poti gasi in e-mailuri, mesaje personale de la prieteni, etc. Tine minte, si conturile prietenilor tai de asemenea pot fi sparte, asa ca nu accesa imediat link-ul, puneti cateva intrebari cu privire la acel continut.
  • Nu descarca fisiere necunoscute indiferent de unde provin. Daca provin de la prietenii tai, in primul rand intereseaza-te ce contin.
  • Asculta browser-ul tau! De obicei, browser-ul avertizeaza daca accesezi un site cu programe malware, asa ca nu neglija acest tip de avertisment.
  • Nu da click-uri pe link-uri suspecte.
  • Incearca sa nu folosesti programe de spart e-mailuri, jocuri sau conturi. S-ar putea sa fii spart tu, si nu invers.
  • Fereste-te de download-uri prin BitTorrent, DirectConnect si alte aplicatii de transfer. Acolo pot fi virusi.
  • Foloseste doar browser bine testat, cu un nivel ridicat de protectie, nu uita sa actualizezi versiunea browser-ului.
  • Nu folosi Java Script. Cele mai multe site-uri functioneaza bine si fara utilizarea de Java Script. De exemplu, daca ai Mozilla Firefox, poti folosi pluginul Noscript, care permite dezactivarea Java Script pentru site-urile necunoscute.
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *